Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Zaočkovaní zdravotníci robia pre pacientov aj nemožné: Toto gesto vás chytí za srdce

Ľudskosť sa prejavuje aj v ťažkých časoch! Zaočkovaní zdravotníci z amerického štátu Massachusetts robia všetko pre to, aby udržali infikovaných pri živote.

Ako píše CNN, zdravotníci z Massachusetts by spravili pre svojich pacientov aj nemožné. Dôkazom toho je doktor Ben Moor, ktorý založil jednoduché pravidlo. Plne zaočkovaní pracovníci budú navštevovať nakazených, aby im spríjemnili chvíle strávené v nemocnici. Je mimoriadne dôležité, aby s nimi viedli konverzáciu a boli im oporou.

Toto prekrásne gesto sa potvrdilo u aj nakazeného Jamesa Hurleya. Ten bol pozitívne testovaný na koronavírus začiatkom januára. Rodina sa od neho okamžite izolovala. Avšak o dva týždne sa mu zhoršil priebeh choroby a musel ísť do nemocnice. Manželka Kerri ho tam z preventívnych dôvodov nemohla odvziezť, ale išla autom celý čas za sanitkou. Žena vtedy prežívala momenty plné hrôzy. Hlavne, keď medzi nimi odznelo: "Milujem ťa, ale neviem, či ťa ešte uvidím." Kerri sa obávala najhoršieho. Vedela, aký je COVID-19 nebezepečný, keďže kvôli nemu prišla už o babičku.

Svojho manžela sa však nedokázala vzdať. Päť dní mala zaparkované auto pred nemocnicou, aby aspoň na chvíľu mohla vidieť svoju polovičku cez okno. Jamesov stav sa ale stále zhoršoval a neskôr nebol ani schopný s ňou komunikovať cez telefón. Vtedy nastúpil na scénu doktor Moor. Vďaka tomu, že bol už plne zaočkovaný, pravidelne a dobrovoľne navštevoval pacientov, aby sa s nimi aspoň na chvíľu rozprával.

 

Dokonca predtým, ako niekoho napojili na pľúcnu ventiláciu, ho chytil za ruku. "Myslím, že tento moment má hodnotu a treba si uvedomiť, že to môže byť posledná interakcia, ktorú táto osoba má," vysvetlil doktor. K tomuto prekrásnemu činu sa neskôr pridalo aj ďalších 46 zaočkovaných zdravotníkov. Pacienti sa chcú väčšinou rozprávať, pozerať televíziu alebo si prehrávať fotografie ich blízkych a zvieratiek.

Moor sa týmto spôsobom snažil aj vytvoriť komunikáciu medzi pacientami a ich rodinami. V prípade Jamesa to znamenalo to, že pravidelne písal jeho manželke. Podrobne ju informoval o tom, ako mu dal šišku, či kávu. Kerri sa vrátil domov manžel koncom januára. Doteraz je doktorovi vďačná za jeho ochotu. "Bol to človek, ktorý mi s ním dovolil hovoriť," uzavrela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
V Ostrej Lúke sa konali veľkolepé oslavy: Uctili si Štúrovu životnú lásku!
Slovenský herec Štefan Kvietik.
Dojatý Štefan Kvietik počas oslavy 90-ky: Každý deň končí s PROSBOU, ktorú Slovensko potrebuje
(ilustračné foto).
Žena začala rodiť v lietadle: Konanie mladého lekára pripisujú ľudia k zázraku!
(ilustr. foto)
Návrat Studia Ghibli? Na festivale v Cannes predstavia štyri animované filmy
Ruský útok v Charkove.
Foto
Zúfalstvo v Charkove: Ľudia utekajú pred ostreľovaním! Rusi útočili na obytné časti
Robert Fico aj Robert Kaliňák odmietajú zodpovednosť za to, že by cielene zisťovali špinu na svojich politických oponentov.
Kaliňák sa rozprával s Ficom: Zranenia sú extrémne bolestivé! S premiérom si dali niekoľko inštrukcií
Čierne more
Pátranie v Čiernom mori: Kde sú námorníci potopenej lode? Od ruskej invázie je toto miesto v ohrození
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Woman hand holding asthma inhaler ready to use in winter
Prekvapivé spúšťače astmy: O tomto ste možno nikdy nepočuli! Číslo 4 sa môže týkať aj vás