Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2020 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Manželia Poliačikovci sa presťahovali kvôli deťom: Fíha, sledujte, čo majú namiesto postieľok

Z jednej strany Bratislavy putovali na druhú, aby to ich synovia mali bližšie do školy či škôlky. Za posledných dvanásť rokov sa sťahovali štvrtýkrát, no ako sa zdá, určite nie posledný.

Domáci pán je špeciálne hrdý na to, ako sám vymyslel systém skríň na chodbe. „Niektoré časti, ktorú fungujú ako skrine, sa dajú odtiahnuť a za nimi sú ďalšie skrine. Vieme si sem dať veľmi veľa vecí. Máme to aj ako firemný sklad. Poličky sa dajú vyťahovať, celé to jazdí na železných koľajničkách,“ rozpráva a zároveň predvádza dômyselnú skladačku. Podobne sa pohrali s detskou izbou pre synov Jakuba (9) a Jerguša (7), kde bolo treba vymyslieť, aby sa chlapci na malom priestore mohli hrať, pracovať i spať.

„Celá tá myšlienka je aj o tom, že oni si majú tú izbu spraviť tak, ako sami chcú. Na skrinky si môžu lepiť, kresliť, či písať, na čo majú chuť. Všetko to vieme veľmi rýchlo vyčistiť,“ vysvetľuje exposlanec, podľa ktorého jasne vidieť, aký rozdielny prístup majú jeho potomkovia k svetu. „Jakub, preňho sú knihy všetko. Pri posteli má encyklopédie, čokoľvek, čo sa dá čítať, nič viac nepotrebuje. A Jerguš je človek, ktorý potrebuje byť obklopený spomienkami, respektíve vecami, ktoré mu niečo pripomínajú.“

Vitrína na duchovné veci

Prehliadka pokračuje minimalistickou spálňou. „To je najmenšia miestnosť, chodíme sem len spať. Je to čistý priestor bez nejakých zbytočností. Nechceli sme sa tu nejako veľmi realizovať, jediná moja podmienka bola fototapeta, nech aspoň trošku rozbijeme tú bielu. Ale už teraz viem, že to časom zmením,“ usmeje sa Hana Poliačiková a dodá: „Už mám koncept.“ A jeden nápad pridá aj pán manžel. „Rozmýšľame nad červeným svetlom, pretože chceme vstúpiť do spolupráce s jedným vedcom v Českej republike, ktorý cez červené lampy pomáha ľuďom zaspávať,“ načne opäť svoju obľúbenú tému.

Skončíme tam, kde sme začali, v kuchyni prepojenej s obývačkou, kde nám ešte domáci chcú ukázať zopár vecí blízkych ich srdcu. „Keď sme sa sťahovali, povedala som, že chcem v novom byte rodinný stôl, poriadny, za ktorým sa budeme všetci stretávať. Dá sa rozložiť až pre desať ľudí,“ spokojne sa usmeje pani Hana a Martin kráča ku knižnici, uprostred ktorej je zase jeho srdcovka.

„Ja som si zase vydupal, že tu musím mať takúto svoju vitrínku. Mám v nej napríklad sošku Budhu, ktorú osobne posvätil dalajláma. Mám tu aj kúsky z môjho peruánskeho výletu. Je to taký priestor, kde si pripomínam duchovné veci.“ Úplne na záver ešte z obývačky prejdeme na terasu, ktorá vraj bola jedným z dôvodov, prečo Poliačikovcov tento byt zaujal. „Pre nás je to významné rozšírenie bytu, ďalšia izba, lebo naozaj, keď je pekne, dá sa na tej terase prežiť pol dňa,“ dodá M. Poliačik.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Narcis Liptáková, Nový Čas víkend, der

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka
Starosta Nového Mesta si prilepšil: Zvýšenie platu! Pozrite sa, akú sumičku bude dostávať
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
V Poľsku mohlo dôjsť k masakru: Neuveríte, koho polícia zadržala!
Ruský vojak útočí na Ukrajinu z neznámeho miesta.
Zverské činy Rusov zachytené na videu: Vojaci sa chceli vzdať do zajatia... Až vami strasie
Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Krádež v Bratislave: Neuveríte, čo si muž na FOTO odniesol z obchodu! Polícia prosí o pomoc
Farnborough, UK - July 16, 2018: Boeing 737 MAX on a steep angled landing descent to Farnborough Airport, UK
Muž († 45) upozornil na problém v lietadle Boeingu: Nasledovali muky, zahynul v nemocnici
Robert Fico, Emmanuel Macron.
Fico reaguje na slová Macrona: Vyslal by našich vojakov na Ukrajinu? TOTO odkázal Slovákom
(ilustračné foto)
Požiar obydlia v Lipanoch, pri ktorom zomrela osoba: Polícia začala konať!
Prezident USA Joe Biden
USA odhalili, čo má Rusko robiť na Ukrajine: Taktika Nemcov z vojny?!
Polícia na mieste krvavého incidentu.
Vo Švédsku sú v pozore: Po útoku Hamasu prudko stúpol počet antisemitských útokov
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Zrútená diaľnica v Číne: Nešťastie si vyžiadalo takmer 50 obetí
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér Fico o vstupe Ukrajiny do EÚ: Pripomenul aj možné členstvo týchto štátov
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Zmeny v doprave v Liptovskom Mikuláši: Vďaka TOMUTO pribudne niekoľko parkovacích miest