Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2020 08:41 | Šport | Futbal
Foto

Tragédia v predĺžení a hráči v slzách: Slovensko udrelo na konci a bolo lepšie, reagujú svetové médiá

Ohlasy médií na postup slovenskej futbalovej reprezentácie na ME 2020 po štvrtkovom víťazstve vo finále baráže na pôde Severného Írska 2:1 po predĺžení.

Fotogaléria
32
fotiek v galérii
Sky Sports: "Sen Severného Írska o EURO sa rozplynul tragédiou v predĺžení."

The Guardian: "Slovensko zužitkovalo dve defenzívne chyby súpera a stačilo mu to, aby pridalo Severné Írsko k Írsku na zozname svojich skalpov na ceste na EURO."

Daily Mirror: "Severné Írsko do toho dalo maximum, ale chýbala mu rozdielová kvalita a jeho hráči si mohli počínať lepšie pri oboch inkasovaných góloch."

 

Belfast Telegraph: "Severné Írsko sa ponorilo do smútku v predĺžení. Michal Ďuriš poslal vo Windsor Parku Slovensko na EURO."

Irish Independent: "Namiesto EURO zavládol v Severnom Írsku žiaľ po tom, ako prehralo v predĺžení so Slovenskom."

Irish Times: "Slovensko udrelo na konci a ukončilo nádeje Severného Írska o účasti na EURO."

UEFA: "Slováci slávia v Belfaste. Slovensko, Škótsko, Severné Macedónsko a Maďarsko sa kvalifikovali počas dramatickej finálovej noci play off."

idnes.cz: "Postupová radosť vládne aj na Slovensku. Zvíťazilo v Severnom Írsku 2:1 po predĺžení a druhýkrát za sebou postúpilo na záverečný turnaj. V 110. minúte rozhodol Ďuriš."

eurofotbal.cz: "Severné Írsko je pre Slovensko, zdá sa, zasľúbená krajina. Pred vyše dekádou tam spravilo výrazný krok za svojimi dosiaľ jedinými majstrovstvami sveta, teraz v Belfaste pre zmenu vybojovalo svoju druhú účasť na zraze európskej smotánky. Vďaka gólu Michala Ďuriša z druhej polovice predĺženia sa v skupine môže tešiť na Španielov či poľských susedov."

Irish News (Sev. Ír.): "Slováci zmarili sen Severných Írov o Eure gólmi, ktoré sa stanú nočnou morou. Sú na ceste, sú na ceste... Dublin, Dublin, Bilbao. Žiaľ, túto pieseň si môžu spievať iba Slováci. Ani jeden z dvoch írskych tímov si nezahrá na majstrovstvách Európy. Popravde, lepší tím postúpil. Severným Írom chýbali útočné nápady, aby skrotili súpera. Iba v závere riadneho hracieho času dali tisícke fanúšikov šancu zaspievať a zakričať si. Inak bolo ich vystúpenie sklamanie."

Belfast Telegraph (Sev. Ír.): "Na budúci rok budú majstrovstvá Európy a Severní Íri si budú kopať len doma sami so sebou. Mohol to byť pamätný 12. november pre chlapcov v zelených dresoch, ktorí nastúpili proti priemerným Slovákom. V ponuke bolo miesto na šampionáte, ale zostalo len pri nej. Namiesto postupu prišiel piatok trinásteho o deň skôr a spolu s ním ďalšia nočná mora v play-off pre Severné Írsko. Takto pred troma rokmi nám zlomili srdcia Švajčiari a postúpili na majstrovstvá sveta do Ruska. Teraz našu európsku misiu ukončili Slováci."

News Letter (Sev. Ír.): "Sen Severného Írska o druhej účasti na majstrovstvách Európe za sebou zmarili Slováci. Malá skupina fanúšikov v hľadisku, ktorá dala o sebe počuť, sa radosti na konci zápasu nedočkala. Keď dlhá lopta v predĺžení zasiahla Evansa a od neho sa láskavo odrazila k Ďurišovi, ten už vedel, čo má urobiť. Zakončil prízemnou strelou popri Peacockovi-Farrellovi. Po tomto smrteľnom údere mal ešte Evans hlavičku, ale Rodák ju zlikvidoval."

BBC (V. Brit.): "Nádeje Severných Írov dostať sa na Euro 2020 ukončili Slováci gólom hlboko v predĺžení vo finále play-off vo Windsor Parku. Michal Ďuriš bol pôvodne len na lavičke náhradníkov, ale v 110. min využil šťastný odraz lopty a strelil víťazný gól. Slovensko bude účastníkom Eura druhýkrát za sebou, Severné Írsko si druhú účasť v rade nezopakuje."

Daily Mail (V. Brit.): "V momente, keď sa lopta v druhej časti predĺženia odrazila od zadku Jonnyho Evansa, vo vzduchu bolo cítiť niečo zlé. Tečovaná prihrávka Juraja Kucku ponúkla loptu do cesty Michalovi Ďurišovi. Slovenský náhradník využil svoju šancu a poslal ju k bližšej žrdi povedľa brankára Baileyho Peacocka-Farrella. Majstrovstvá Európy budú budúce leto bez Severného Írska. Žiadna zelená a biela armáda. Krajina, ktorá priniesla tak veľa na šampionáte vo Francúzsku pred štyrmi rokmi, bude ten nasledujúci sledovať len z domu."

The Times (V. Brit.): "Zaspievali si, dezinfikovali si ruky, ale 1060 fanúšikov sa vo štvrtok večer vrátilo domov z Windsor Parku so zlomeným srdcom. Severné Írsko padlo na poslednej prekážke na ceste na majstrovstvá Európy. Pár divákov sa napriek tvrdým obmedzeniam všade v Európe dostalo na štadión a v predĺžení sa odvážili snívať. Slováci sa však postarali o krutý neskorý zvrat a na konci sa tešili oni."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke uprostred tréner reprezentácie Slovenska do 18 rokov Martin Dendis dáva pokyny svojim zverencom počas oddychového času.
Senzácia! Slováci šokovali bratov Čechov: Na hokejových MS18 si zahrajú o medaily
Oporou je jej manžel a kolega Patrik Švajda.
FotoVáš Tip
Z najmladšieho syna Švajdovcov rastie veľký fešák: Náš Adamko má 7 rokov! Takúto narodeninovú tortu ste ešte nevideli
Predaj dotovaných pobytov pre seniorov od 5. mája
Kde si môžu dôchodcovia uplatniť 100 eur na kúpele? Predaj dotovaných pobytov sa začne už čoskoro!
Na snímke starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka
Starosta Nového Mesta si prilepšil: Zvýšenie platu! Pozrite sa, akú sumičku bude dostávať
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
V Poľsku mohlo dôjsť k masakru: Neuveríte, koho polícia zadržala!
Ruský vojak útočí na Ukrajinu z neznámeho miesta.
Zverské činy Rusov zachytené na videu: Vojaci sa chceli vzdať do zajatia... Až vami strasie
Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Krádež v Bratislave: Neuveríte, čo si muž na FOTO odniesol z obchodu! Polícia prosí o pomoc
Farnborough, UK - July 16, 2018: Boeing 737 MAX on a steep angled landing descent to Farnborough Airport, UK
Muž († 45) upozornil na problém v lietadle Boeingu: Nasledovali muky, zahynul v nemocnici
Robert Fico, Emmanuel Macron.
Fico reaguje na slová Macrona: Vyslal by našich vojakov na Ukrajinu? TOTO odkázal Slovákom
(ilustračné foto)
Požiar obydlia v Lipanoch, pri ktorom zomrela osoba: Polícia začala konať!
Bárta a Mičkovicová tvoria pár dlhé roky.
Foto
Mičkovicová o dlhoročnom vzťahu s Bártom: Aby som sa opäť vydala, musela by sa stať jedna vec!
Prezident USA Joe Biden
USA odhalili, čo má Rusko robiť na Ukrajine: Taktika Nemcov z vojny?!