Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2020 16:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Foto

René Štúr prezradil viac o natáčaní Uhorčíka: Hercom bolo na pľaci veselo, mali v súdku naozaj alkohol?

Celé to vymyslel, napísal scenáre, zahral si hneď dve hlavné úlohy a okrem toho seriál produkoval.

Veľa sa spieva. Vedeli ste od začiatku, že to takto musí byť?

Od začiatku som písal scenáre aj s hudobnými číslami. Nič podobné sa u nás nerobí a my sme chceli aj milo prekvapiť. Tým, že sme tam všetci muzikálni a že pre hercov je to príjemná zmena, sme sa rozhodli zakomponovať pesničky do každého dielu. Máme tam krásne folklórne aj súčasné aranžmány, takže všetky vekové kategórie si môžu prísť na svoje. Seriálu to dodá ľahkosť, poetiku a punc.

Všetci tvorcovia sa tento rok trápili s obmedzeniami spôsobenými pandémiou koronavírusu. Vy ste Uhorčíka stihli dokončiť ešte predtým?

Na Uhorčíkovi s prestávkami pracujeme už tri roky. Odkedy začala úradovať korona, tiež sa nám natáčanie komplikovalo. Všetci sme museli byť otestovaní a museli sme testovať aj komparz. Chvalabohu, že väčšinu materiálu sme už mali natočeného.

Už vám aj niekto poriadne otrieskal o hlavu, čo ste to porobili so samotnou postavou hrdinu Uhorčíka?

Naším zámerom bolo vytvoriť milých hrdinov do každej domácnosti, posunutých v čase, dodržujúcich pravidlá Európskej únie. Keď sa ale divák pozrie pozornejšie, pochopí, že si nerobíme srandu ani z Uhorčíka, ani z Jánošíka. Spravili sme paródiu na dobu, v ktorej žijeme. A na tom by sa mohli pousmiať všetky tábory, ktoré rozdeľujú náš národ.

Ľudia trochu pochybujú, či sú tie recepty na záver myslené vážne, keďže ide o komediálny seriál a hneď pri prvom guláši vôbec nebolo spomenuté, že by doň mala ísť voda...

Vodu do gulášu pridávam až na konci, podľa toho, koľko si pustia paradajky, paprika, a akú hustú chcem mať šťavičku. Recepty sú ľudové, úplne obyčajné a odskúšané. Trošku sme v opozícii súčasným kulinárskym trendom, lebo základom našej zbojníckej kuchyne je slanina, všetky druhy mäsa a bryndza. To celé sa snažíme kombinovať v našich receptoch a ak má divák na konci seriálu slinku na krajíčku, splnili sme zámer. (smiech)

Figurujete tu ako autor námetu, scenárista, herec v dvoch úlohách a aj ako producent, to znamená, že ste museli niečo investovať. Išli si tak trochu aj do rizika, že prerobíte úspory?

Najdrahší na celom projekte bol náš čas, ktorý sme Uhorčíkovi venovali. Pilotný diel sme na vlastné náklady natočili s našimi kamarátmi a s priateľmi ako pokus s tým, že ak to vyjde, máme robotu. Vyšlo to a po dohode s televíziou JOJ sme sa do seriálu pustili naplno. Tristo strán scenárov, hodiny v zvukových štúdiách, niekedy aj osemnásťhodinové točenie a napokon nekonečná postprodukcia a strih. Použili sme všetko, čo malo ruky, nohy. Máme tam tanečníkov, hudobníkov, šermiarov, kaskadérov, parkouristov, bubeníkov, pool dance, ohňovú šou, kúzelníka, hada, ťavu, kone, koče, vozy, dobové kostýmy... Všetci sme sa narobili, aby sme ukázali, že vieme natočiť aj v našich obmedzených finančných a časových mantineloch príjemnú oddychovú komédiu.

Čo bude ďalej po Uhorčíkovi? Vraj toho máte napísaného kopec...

Mám napísaný film, sitcom, kabaret, muzikál, ale všetko postupne. Teraz sa naplno venujem Uhorčíkovi a pripravujem materiál na nové diely.

Dcérka Amelie má štyri roky – Uhorčíka má povoleného?

Amelie bude mať päť rôčkov a pri pozeraní prvého dielu, keď ma bičovali, sa rozplakala, a bolo dopozerané. I keď bola pri natáčaní a pozná všetky postavy, vie, že všetko je len akože, prišlo jej to ľúto, takže s tým pozeraním ešte chvíľku počkáme.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Peter Pellegrini a Robert Fico reagujú na podpis novely prezidentkou Čaputovou.
Aktualizované
Čaputová a Pellegrini pozvú do paláca lídrov parlamentných strán: Za rozhodnutím stojí tento cieľ
(ilustračné foto)
Spadnete na zadok, za koľko vydražili Monetov obraz: Nenormálna suma!
Stretnutie členov vlády SR a Ukrajiny.
Vláda o ďalšom postupe po útoku na premiéra: Vedenie krajiny by mohlo dočasne prevziať toto meno
Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Aktualizované
Úrad inšpekčnej služby po streľbe na Fica: Začal trestné stíhanie! Čoho sa týka?
Polícia obvinila 33-ročnú ženu, manžela bodla kuchynským nožom do lopatky.
Surový útok ženy na manžela: Po hádke vytiahla nôž a... Nastal horor!
Čo si o útoku myslí raper Majk Spirit?
Na ATENTÁT na Fica reaguje aj raper Majk Spirit: Slovensko čakajú dva možné scenáre!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Správy, na ktoré všetci čakali: Ukrajina hlási úspech! Ide o Charkov
PSG sa chce zbaviť Škriniara: Na predaj už toto leto!
Ilustračné foto
Tragický požiar bytovky! Zahynulo niekoľko ľudí, ďalší sú v kritickom stave
(ilustračné foto)
Vážna nehoda pri Humennom: Vyhasol život vodiča († 50), ako je na tom druhá šoférka?
Si a Putin sa zhodli na potrebe politického riešenia konfliktu na Ukrajine
Foto
Čína a Rusko sú za jedno: V tomto sa zhodli! Ide o Ukrajinu
Roberta Fica v Handlovej postrelili.
Obvinili strelca z atentátu na premiéra: Hrozí mu doživotie!