Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2020 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Celebrity spomínajú na prázdninové zážitky: Najlepšia dovolenka nášho detstva bola na Slovensku

Leto je v plnom prúde a mnohí dovolenkujeme na Slovensku.

Moderátorka Katarína Brychtová (53)

Otvoriť galériu

Na Myjavských kopaniciach je čarovne

Sympatická Katka si pri pohľade na fotografiu spomenula na krásne časy letných dovoleniek na ich chalupe. „Tu som mala 12 rokov a letnú dovolenku sme, ako každý rok, trávili na myjavských kopaniciach na našej chalupe s rodičmi aj so súrodencami. Predpokladám, že to fotil môj brat Juraj, ktorého vtedy fotenie veľmi bavilo. A sestra Zuzka zrejme niekde nablízku robila mlynské kolá, keďže vtedy chodila na gymnastiku,“ usmeje sa pri tejto spomienke. Na myjavské kopanice nedá dopustiť a určite tento malebý kút západného Slovenska odporúča pre dovolenkárov, ktorí milujú prírodu. „Je to prekrásny kraj, ktorý sa určite oplatí navštíviť. Celá rodina sme spoločne chodili na Bradlo, kde je pochovaný Štefánik, rodičia nás vzali aj do jeho dedinky Košariská, kde je v jeho rodnom dome múzeum. V blízkosti sa nachádza zrúcanina hradu Branč s krásnym výhľadom, odkiaľ možno obdivovať nádherné okolie. A odporúčam výlet na Čachtický hrad, s ktorým je spojená krvavá grófka Alžbeta Bátoriová, prípadne na Beckov,“ pozýva moderátorka.

Čo treba navštíviť:

Čachtický hrad

Vydajte sa po stopách obávanej Bátoričky a navštívte zrúcaninu hradu v Malých Karpatoch medzi obcami Čachtice a Višňové. V júli a v auguste je otvorený od 10. do 18. hodiny, v pondelok od 12. hodiny.

Letné kúpalisko Myjava

Kúpalisko je súčasťou moderného športového komplexu, ktorý tvorí viacero relaxačno-športových zariadení. Ponúka návštevníkom dva bazény - plavecký 25 m bazén a detský bazén s vodnou fontánou.

Bradlo

K mohyle M. R. Štefánika vedie asfaltová cesta i nenáročná, 1,8 km dlhá turistická trasa z Brezovej pod Bradlom a tiež značené cesty a cyklotrasy z okolitých obcí. Sem by mal zavítať aspoň raz v živote každý Slovák.

 

Moderátorka Andrea Belányiová (44):

Otvoriť galériu

Z kúpaliska do Lesoparku Bankov

Fotografia, na ktorej má Andrea 6 rokov, je z kúpaliska Červená hviezda v Košiciach. „So sestrou a s rodičmi som tam trávila veľa času. Vodu som vždy milovala a napokon to neostalo len pri rekreačnom plávaní. Niekoľko rokov bolo mojím každodenným športovým krúžkom práve plávanie. Kúpalísk je v Košiciach viac, tak si len treba vybrať,“ nabáda rodená Košičanka a pripája aj tipy, čo ponúka okolie metropoly východu. „Počas leta sa v okolí Košíc nájde veľa príjemných miest na relax a výlety - napríklad Alpinka, kam sa dá dostať aj Detskou železnicou. Často sme chodili aj do lesoparku Bankov a za návštevu stojí aj najväčšia zoo na Slovensku, ktorá sa nachádza na okraji Košíc v časti Kavečany,“ opisuje možnosti letného relaxu moderátorka.

Čo treba navštíviť:

ZOO Košice

Moderná zoologická záhrada je zameraná najmä na euroázijskú faunu, atrakciou pre deti je aj dinopark. Každý deň tu pripravujú komentované kŕmenie zvierat.

Rekreačné stredisko Alpinka

Nachádza sa asi 6 km od Košíc. Pre návštevníkov je k dispozícii rekreačný areál s detskými ihriskami, bufetmi, reštauráciou, lanovým parkom Tarzánia, lákadlom je westernová šou či golfové ihrisko.

Dóm svätej Alžbety

Ide o najväčší kostol na Slovensku s kapacitou 5 000 ľudí. Okrem impozantného exteriéru ukrýva katedrála aj vzácny interiér. Upúta najmä Oltár sv. Alžbety so 48 obrazmi, zavesená plastika Immaculaty a neskorogotický krídlový Oltár Navštívenia Panny Márie.

 

Speváčka Beáta Dubasová (57)

Otvoriť galériu

Stanovačka na Domaši, plavba na lodi a Warhol

Beáta strávila posledné prázdniny po základnej škole na Domaši. „Boli sme partia štyroch najlepších kamošiek a vymysleli sme si našu prvú stanovačku na Domaši - Valkove. Rodičom to nebolo celkom po vôli a tak sme sa vzájomne chodili vypýtať. Bola som najstaršia, preto mi dôrazne prízvukovali zodpovednosť za nás všetky. Bolo to celkom vtipné, lebo som bola staršia iba o deň od tej druhej a asi mesiac od tej tretej kamošky. Nakoniec nám to dovolili, lebo v našej blízkosti mal stanovať aj môj starší brat s partiou,“ vyzradila speváčka a dodala, že na to s kamarátkami spomínajú aj po rokoch. Do svojho rodného kraja na východ sa rada vracia. „Nedávno som koncertovala na Miss Domaša. Odporúčam oddych v nádhernej Zelenej Lagúne, či sa previezť na okružnej jazde loďou Bohemia. Prípadne navštívte moje rodné mesto Stropkov a pozrite si kultúrne pamiatky – rímskokatolícky kostol, Stropkovský kaštieľ či zaujímavý ZOO park. V Medzilaborciach určite navštívte Múzeum moderného umenia Andyho Warhola a po ceste nádherné drevené kostolíky. Nevynechajte pamätník Dukla či Skanzen – Múzeum ukrajinskej kultúry vo Svidníku a pokračujte do jedného z najkrajších miest Bardejova, kde naozaj je čo obdivovať.

Čo treba navštíviť:

Zatopený lom v Skrabskom

Kúsok od Domaše (18 km od Vranova nad Topľou) nájdete čarovné miesto - Skrabské, kde je zatopený lom plný trblietavej tyrkysovej vody, obkolesený pompéznymi skalami.

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach

Určite si nájdite čas na návštevu Medzilaboriec. V známom múzeu je stála expozícia originálov diel kráľa pop-artu Andyho Warhola

Hrad Čičva

V minulosti ho vlastnila legendárna Alžbeta Bátoriová, ktorá sa v neďalekom vranovskom kaštieli ako 15-ročná vydávala za uhorského magnáta Františka Nádašdyho. Predpokladá sa, že ich svadobná hostina so 4 500 hosťami sa odohrávala na hrade Čičva. Deti sa tu vyšantia na detskom ihrisku s lanovkou.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Robert Fico
Foto
Desivá predtucha premiéra: Robert Fico predpovedal takmer pred mesiacom útok
Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).
Ján Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu: Minister mal výhrady, o čo išlo?
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila