Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Nemohla mať vlastné deti, no chcela ich za každú cenu: Vymyslela beštiálny plán

Tragédia, z ktorej naskakuje husia koža. Christine chorobne túžila po deťoch, avšak sama ich nemohla priviesť na svet. Rozhodla sa, že ich získa za každú cenu.   

Matka štyroch detí Samantha Kelly si prenajala bungalov na záhrade domu na predmestí Kangaroo Flat v austrálskom meste Bendigo, ktorý patril 47-ročnej Christine Lyons. Ako uvádza portál Mirror, ženy sa spriatelili a Christine pozvala svoju novú susedu na drink.

Samantha mala problémy s učením, ľahko sa nechala zmanipulovať a niektorí ju považovali za zraniteľnú, avšak napriek tomu bola milou a milujúcou matkou štyroch detí vo veku 11 mesiacov, štyri, päť a šesť rokov. Do nového mesta sa presťahovala, aby začala nový život. Keď spoznala Christine, mala pocit, že našla svätyňu, pretože na ňu bola nesmierne milá.

Christine nemohla mať vlastné detí, avšak až chorobne po nich túžila. Oslovila približne 10 ľudí s otázkou,  či by pre ňu nejaké dieťa nemali. Keď sa spoznala s matkou štyroch detí Samanthou, videla príležitosť získať rodinu, po ktorej tak zúfalo túžila.

Vymyslela plán a rozhodla sa ho uskutočniť v januári v roku 2016. Keď k nej Samantha prišla na návštevu, Christine jej do nápoju zamiešala približne sedem liekov, vrátane sedatív, betablokátorov a antihistaminík. Niektoré z nich mala Christine predpísané od lekárov. Dávka však nebola dostatočne silná a Samantha začala pociťovať, že niečo nie je v poriadku, a tak odišla.

 

Zlomená Christine plánovala ďalší úder, pri ktorom jej pomohol jej partner Peter Arthur (45) a ich spolubývajúci Ronald Lyons (45). V noci z 22. januára na 23. januára napadol Peter Samanthu a sedemkrát ju udrel kladivom do hlavy. Matka štyroch detí nemala žiadnu šancu a poranenia boli fatálne.

Ronald kúpil lopaty a pomohol Petrovi pochovať bezvládne telo. Všetci sa dohodli na vysvetlení, že Samatha „utiekla“ s mužom uprostred noci a opustila svoje deti, pretože ich nechcela. Povedali, že užívala drogy a voči deťom bola násilná. Týmto slovám neverila rodina a priatelia zosnulej Samanthy a dokonca ani polícia. Po vyvíjanom nátlaku zo strany polície Peter povedal pravdu. Tvrdil, že konal v sebaobrane.

Peter sa k vražde priznal a dostal trest odňatia slobody v trvaní 16 rokov. Sudca označil jeho čin za „zlý, vypočítavý a naplánovaný“. Trest mu neskôr na námietky prokuratúr zvýšili na 22 rokov. Christine a Ronald sa postavili pred súd v roku 2018, pričom svoju účasť na vražde popreli. „Christine Lyons nemohla porodiť deti a zúfalo ich chcela. Chcela Samanthinine deti vychovať ako vlastné,“ odznelo na súde. Christine bola odsúdená na 30 rokov a Ronald dostal trest odňatia slobody n 12 rokov a 6 mesiacov.

Samanthine štyri deti vychováva jej brat Michael a priznáva, že tresty považuje za „smiešne“. „Vedomie, že jeden z nich sa dostane na slobodu skôr, ako najmladšie dieťa dovŕši 10 rokov, je veľmi čudné. Myslím si, že by mali stráviť život za mrežami,“ povedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú
Slnečná erupcia (ilustračná fotografia).
Nedávne slnečné erupcie majú TIENISTÚ stránku: Čaká nás peklo na zemi? Vplyv to bude mať aj na nás
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Foto
Veľká pocta pre Marcelu Laiferovú: Pozrite sa, čo získala! Toto nedostane len tak hocikto
Apelujú na lídrov strán, aby jednoznačne odmietli akékoľvek násilie.
Pellegrini a Čaputová odsúdili atentát na premiéra: Dokážu spolu zmieriť rozhádaných politikov?
Kontroly dvoch cyklistov nedopadli dobre.
Policajti dali za bieleho dňa fúkať dvom cyklistom: Preboha! Jeden horší ako druhý
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?