Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2020 10:00 | Tip od Vás | Slovensko

Matovič očiernil Prievidžana pred celou krajinou! Michal reaguje: Všetko je inak

Na utorkovej tlačovke premiér Matovič tvrdil, že pendler z Prievidze nakazil 6 ľudí a nákazu zrejme priniesol z Rakúska. Pendler tvrdí niečo úplne iné!

Na utorkovej tlačovej konferencii premiér Matovič odôvodňoval opatrenia, ktoré Slovensko zaviedlo v súvislosti s pendlermi, teda ľuďmi, ktorí pracujú alebo žijú 30 kilometrov od hraníc a denne sa vracajú na Slovensko. Opatrenia bráni na príklade jedného z pendlerov, ktorý mal podľa vyhlásení premiéra priniesť nákazu do Prievidze.

Premiér Matovič na utorkovej tlačovke vyhlásil: "Zo včerajšieho dňa, keď si tam pozriete testovaných, tak je tam celkom zaujímavá skupina z Prievidze. Jeden pán, ktorý je z Prievidze, býva, má trvalý pobyt v Prievidzi, má prechodný pobyt v Bratislave, kam chodí na týždňovky. Tu má byt a každý deň dochádza do Rakúska robiť poštára. Tento pán medzičasom prišiel do Prievidze a nakazil ďalších šiestich ľudí. Je to presne, práve otázka pendlerov, lebo tento pán, alebo tomuto jeho povolaniu sa hovorí pendler, čiže človek, ktorý býva na Slovensku, dochádza do Rakúska, zrejme tam to od niekoho chytil, doniesol tú chorobu nielen do Bratislavy, kde teda býval, ale doniesol ju hlavne do Prievidze, do srdca Slovenska a zrazu tam máme 6 ľudí pozitívne testovaných a môžeme tŕpnuť, že koľko ďalších ľudí z toho môže byť nakazených."

Otvoriť galériu

Do redakcie Nového Času sa však ozval konkrétny pendler, ktorého premiér spomínal a tvrdí, že to tak nebolo: "Som pendler z Prievidze - poštár z Rakúska s prechodným pobytom v Bratislave. Človek, o ktorom dnes rozprával premiér Matovič na tlačovej konferencii ako o pendlerovi, ktorý priniesol Covid-19 z Rakúska a nakazil tu ďalších 6 ľudí. Čo je absolútny nezmysel a možem to jednoducho dokázať. Nakazil som sa od svojej svokry. Rovnako ako moja manželka, dcéra a svokor. Moja svokra pracuje v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach," šokuje pendler Michal, ktorý spomína pacienta NsP Prievidza, ktorému bol zistený Covid-19 po prevoze do Martina.

 

"Dňa 12.3.2020 som poslednýkrát prišiel poobede z práce z Rakúska do Bratislavy. Od 12.3 do 14.4 som bol ako zodpovedný občan, ktorý rešpektuje rozhodnutia ÚVZ, Vlády SR a Krízového štábu kvôli situácii na hraniciach a hlavne bezpečnosti svojej rodiny na Slovensku. Kedže sa opatrenia na hraniciach uvoľnili, vyzýval ma zamestnávateľ, aby som nastúpil do práce. Najdôležitejšie na tom je ale to, že môj posledný kontakt so svokrovcami bol 11.04. a ja som vycestoval za prácou až 14.4. Čiže je nemožné aby nákaza bola prenášaná mnou a pôvodom z Rakúska. Späť som sa vrátil až na telefonát svokry, ktorá mi oznámila, že bola pozitívne testovaná, ako aj ďalšie kolegyne v NsP Bojnice a budem kontaktovaný aby som podstúpil test aj s manželkou a deťmi," napísal pendler, ktorý bol napokon s rodinou pozitívne testovaný.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Babiš a Monika Babišová.
Historia vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia