Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2020 09:55 | Správy | Domáce správy

Vojna raperov pre podporu fašistov! Známi hudobníci sa tvrdo pustili do Molocha kvôli novej pesničke

Poštval proti sebe slovenských raperov. Hudobník z bratislavskej Petržalky Moloch Vlavo (35) vydal nový videoklip, v ktorom vyzýva ľudí, aby si vo februárových parlamentných voľbách vybrali fašistickú stranu ĽSNS.

Podoru vyjadril jednému zástupcovi práve na kandidátke ĽSNS. Proti skladbe sa ostro vyhranili viacerí kolegovia z hudobnej brandže, ktorí hovoria o tom, že jeho podpore „náckov nerozumejú“. Tvrdá kritika prichádza od známych hudobníkov ako Vec, Rakby či Zverina.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Novú pesničku zverejnil Moloch len v utorok, no už ňou stihol nahnevať množstvo ľudí, vrátane známych slovenských hudobníkov. Vo videoklipe sa raper obúva najprv do Andreja Kisku. „Andrej vás dostal na pôžičkách, čo to stálo. Zarobil si milióny, ale furt má málo,“ spieva na adresu lídra strany Za ľudí. Neskôr útočí aj na Richarda Sulíka a Lucia Nicholsonovú zo strany SaS. „Skazená to pani, poznačená traumou,“ rapuje o političke a obúva sa aj do Miroslava Beblavého z koalície PS/Spolu. Kritizuje najmä tých politikov, ktorí sa netaja tým, že chcú vo februárových voľbách poraziť strany Smer a ĽSNS. Ani jednu zo strán v pesničke negatívne nespomína.

„Čo keby o vážnych veciach rozhodoval ľud? Stačí iba formou referenda a je kľud. Čo keby sme boli neutrálni a nie v NATO?“ znie ďalší z úryvkov, ktorý už naznačuje, že podporuje práve ĽSNS, ktorá to má v programe. Vo videoklipe sa raper pohoršuje aj nad mafiánskym podnikateľom Kočnerom a po čase divák zistí, že podporuje najmä jedného kandidáta, ktorý je na kandidátke ĽSNS.

Otvoriť galériu
Hlavnú úlohu tam dostal Molochov kamarát a zároveň predseda strany Priama Demokracia Marek Géci, ktorý figuruje na kanditátke kotlebovcov na 26. mieste. Moloch si s ním vo videoklipe podá ruku pri odchode z volebnej miestnosti. Potom sa Géci zakrúžkuje na volebnom lístku ĽSNS a hodí ho spolu so svojou rodinou do volebnej urny. Na konci pesničky sa na pár sekúnd objaví ešte Géciho propagačný plagát, na ktorom je so svojou dcérou.

 

Nahnevaní raperi

Raperova otvorená podpora fašistickej strane nahnevala aj jeho mnohých známych kolegov ako sú Rakby, Vec či Zverina. Nie sú však jediní. Promptne zareagovali aj raperi Decko a Slavoj, ktorí v stredu zverejnili pesničku Nehanební bastardi, v ktorej Molocha za novú pesničku ostro kritizujú. „Starí rodičia sa obracajú v hrobe / že máš za vzor extrémistu,“ spievajú v nej.

Nejde pritom o prvý Molochov konflikt s inými rapermi. Je známy tým, že ich mal v minulosti viacero. Majk Spirit o ňom dokonca spravil pesničku Prvý a Posledný, v ktorej o ňom hovorí ako o najhoršom raperovi akého pozná. „Jediné, čo vieš, je zloba,“ a „Nemáš žiadnych kamošov,“ je len zopár úryvkov zo skladby. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a o tri mesiace neskôr, v septembri 2018, vydal Moloch skladbu HALOOO. Pesnička, v ktorej Spirita nazýva prefetovanou hlavou má takmer 2 milióny videní.

Otvoriť galériu
Takisto sa nestalo prvýkrát, že by Moloch prejavil podobné sympatie. V Molochovom repertoári sa nachádza aj pesnička Zec ma, v ktorej vulgárne uráža rómskych raperov P.A.T. a Mega M. Paradoxné je, že pred časom si zahral v slovenskom filme Ostrým nožom, ktorý bol inšpirovaný vraždou Daniela Tupého a poukazoval práve na kumunitu neonacistov, ktorá mala byť vo vražde namočená. Sám Moloch sa k našim otázkam nevyjadril.

Raperi: Podporovať náckov v rape je podpásovka

Tomáš Hafner, raper

Otvoriť galériu
Tomáš Hafner, raper
Zdroj: youtube
Vážil som si Ťa ako kamaráta, Denis, ako umelca taktiež, ale tomuto kroku vôbec nerozumiem. Je mi z toho nap**u a dúfam, že si časom uvedomíš, že si to doj**al. Hentá banda, ktorých pečiatku si si dal na koniec svojho klipu mňa a mojich kamošov dlhé roky naháňali a mlátili len za to, že skejtujeme a sme dogabaní jak Čenkovej deti! Tá odnož ko****v, ktorí vyzabíjali milióny ľudí (hlavne aj Cigánov, tvojich houmies! A keby vtedy mohli, dali by dole aj teba! Dúfam, že si kúpiš aspoň niečo pekné na seba za to. Do p**e s náckami k***a! Neverím, že si toto dal.

Rakby, raper

Otvoriť galériu
Rakby, raper
Zdroj: youtube
Absolútne to nepodporujem. Nestotožňujem sa s tým.

Vec, raper

Otvoriť galériu
Vec, raper
Zdroj: youtube
Moloch práve odovzdal svojim nepriateľom do rúk smrteľný tromf.

Zverina, raper

Otvoriť galériu
Zverina, raper
Zdroj: youtube
Akože nikdy som s tebou nebol nejaký kamoš, podali sme si ruky a prehodili pár slov a občas si aj urobil pár trackov, čo boli dobré, ale práve si jednou jedinou skladbou zmazal celú svoju históriu. RIP MOLOCH. Môžeš podporovať náckov, keď si nácek, alebo robíš napr. rock music, ale podporovať to v rape je podpásovka. FUJ-HNUS.

Tono Suchota, raper

Otvoriť galériu
Tono Suchota, raper
Zdroj: youtube
Zvykol som hovoriť, že by sa slovenskí raperi mali ozývať, vyzývať ľudí voliť atď. Hlavne dnes, keď hrozí, že fašisti, neonacisti a im podobní budú s ďalším zlom rozhodovať o vašej budúcnosti. Po tom, čo som dnes videl, beriem späť. Niektorí by radšej mali zostať ticho.

Majk Spirit, raper

Otvoriť galériu
Majk Spirit, raper
Zdroj: youtube
Nekomentujem.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, len

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Kontroly dvoch cyklistov nedopadli dobre.
Policajti dali za bieleho dňa fúkať dvom cyklistom: Preboha! Jeden horší ako druhý
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?
Ilustračné foto
Na Slovensko sa valí KATASTROFA: Pripravte sa na radikálnu zmenu počasia! Kedy to príde?