Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Markizák Jaroslav Zápala sa vytratil z obrazoviek: Náhly kolaps na pľaci!

Bolesti ho priviedli na lôžko! Markizácky moderátor Jaro Zápala (54) to v poslednom čase nemá ružové. Spravodajcu, ktorý divákom prináša novinky z celého sveta, totiž nedávno prepadlo neopísateľné utrpenie spôsobené zdravotnými ťažkosťami.

Ako sa podarilo zistiť Novému Času, markizák skolaboval pod ťarchou obrovských bolestí priamo na pľaci a ihneď musel byť prevezený do nemocnice. Po okamžitých vyšetreniach na pohotovosti však nakoniec musel zostať za múrmi špitálu. Tam skončil s nálezom na mieche! Zápala je stálicou televízie Markíza a ako pravý profesionál sa vždy snaží o to, aby svoju prácu odviedol na jednotku. Jeho úsilie však nedávno zmarili zdravotné komplikácie, pre ktoré sa ocitol na pohotovosti, odkiaľ putoval priamo na nemocničné lôžko Neurologickej kliniky na Kramároch. Nový Čas sa s otázkami obrátil aj na samotného Jara. Tomu síce do reči veľmi nebolo, ale nakoniec nám prezradil, čo ho trápi.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

„Jeden víkend, keď sa to začalo diať, som vyslovene pretrpel. Bol som dvakrát na pohotovosti a nakoniec som si musel volať záchranku, lebo som sa nevedel pohnúť. Vtedy počas vysielania to bolo traumatické, dokonca som ani nedokončil nakrúcanie upútaviek,“ opísal svoje strasti moderátor. Ten predpokladal, že ide len o bežné ochorenie, no nakoniec zostal nepríjemne prekvapený. „Myslel som si, že ide len o seknutie v krížoch alebo zápal či prechladnutie, ale skomplikovalo sa to. Keď som bol na pohotovosti, spýtali sa ma, či chcem byť hospitalizovaný. Máloktorý človek povie, že áno, ale ja som bol taký zúfalý, že som ihneď súhlasil. Takže som bol zhruba desať dní v nemocnici,“ doplnil Jaro, ktorého potrápili aj vysoké zápalové hodnoty. „Dostával som infúzie aj antibiotiká. Na ne som však dostal alergiu,“ dodal markizák.

Nepríjemná diagnóza

 

Po prehováraní nám dokonca priznal aj to, že za jeho problémami stojí nepríjemná diagnóza. „Mal som cystu pod miechou, ale lekári zostávajú viac-menej pokojní. Čaká ma vyšetrenie magnetickou rezonanciou a uvidí sa, čo bude cysta robiť. Ale cítim sa lepšie. Až následné vyšetrenia však ukážu, či bude nutný aj zákrok,“ vysvetlil Novému Času Zápala, ktorý bol takmer na dva týždne vyradený z bežného fungovania. Veľkou oporou mu v tom čase okrem rodiny boli aj kolegovia a lekári, ktorí sa oňho príkladne postarali.

„Kolegovia za mňa potiahli v práci, za čo som im vďačný,“ poslal do Záhorskej Bystrice slová vďaky moderátor. Ten nezabúda ani na tých, ktorým môže ďakovať za zlepšenie svojho stavu. „Našťastie som bol v rukách odborníkov na Neurologickej klinike na Kramároch. Chcel by som teda aj touto cestou poďakovať celému lekárskemu tímu, primárovi a prednostovi,“ uzavrel.

Pacient trpí bolesťami

Martina Kudláčová, neurologička

Cysta pod miechou je veľmi široký pojem, lebo to môžu byť akékoľvek cysty, najčastejšie vrodené Tarlovove cysty, čo je pomerne častý náhodný nález pri zobrazovacích vyšetreniach CNS a chrbtice. Najviac používané a efektívne zobrazovacie metódy pre vyšetrenie Tarlovovej cysty sú MRI a CT.

Príznaky môžu byť bolesť v oblasti prítomnej cysty či brnenie dolných končatín v oblasti komprimovaného nervu, zníženie citlivosti a poruchy hybnosti, sťažená chôdza, útlak nervového tkaniva, vyžarovanie bolesti na vonkajšiu stenu stehna, bolesť v slabinách a bolesti po vyprázdňovaní, zriedka poruchy sexuálnych funkcií. Môžu sa vyskytovať aj pozápalové cysty, tie si vyžadujú špecifickú liečbu, prípadne posttraumatické cysty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Rebecca McGonigle
Foto
Drží v náručí bábätko? Táto fotka vás poriadne zmätie: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý