Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2019 08:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Najnenávidenejší človek Ruska: Kým pilot zachraňoval ľudí, tento pasažier urobil niečo nepochopiteľné!

V prípade katastrofy ruského lietadla Suchoj 100 Superjet na letisku v Moskve pasažieri chvália posádku za to, ako zachraňovala životy.

Nehodu pritom zavinil podľa expertov práve pilot, ktorý dosadol príliš tvrdo. Kritike čelia aj tí z cestujúcich, ktorí si pri evakuácii brali svoju batožinu. Tí na tom však nevidia nič zlé.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Najnenávidenejším človekom v Rusku sa na okamih stal Dmitrij Chlebuškin. Ten sa ihneď po nešťastí dostavil k pultu spoločnosti Aeroflot na letisku Šeremetievo a dožadoval sa kompenzácie za to, že do Murmanska nedoletel. So sebou mal pritom batoh, ktorý si z horiaceho lietadla zachránil.

Chlebuškin sedel na sedadle číslo 10 C. Z desiatok cestujúcich, ktorí boli za ním, sa zachránili iba traja. Kým príbuzní 41 ľudí oplakávali svojich blízkych, on sa pred kamerami rozčuľoval, že ho okamžite neodškodnili. Na sociálnych sieťach ho teraz obviňujú, že svojou objemnou postavou a batohom blokoval evakuáciu. Chlebuškin však trvá na kompenzácii za let a tvrdí, že aerolinky sú plné „bezcitných a neprofesionálnych ľudí“.

 

Batožinu si z lietadla vyniesol aj Vladimir Jevmeňkov. Ten to v rádiu Sever-FM vysvetlil takto: „Neutekal som medzi prvými, a keď som sa postavil zo svojho miesta, ulička už bola zablokovaná. Predo mnou stáli ľudia a nemohol som sa pohnúť. Musel by som šliapať po nich. Preto som nejaký čas len tak stál v uličke a zatiaľ som si vzal batožinu.“

Pri evakuácii bola pritom vzácna každá sekunda. Cestujúci mali na to len 50 sekúnd. Po tomto čase sa už z lietadla nik nedostal. Tí, čo tam ostali, sa nadýchali dymu, upadli do bezvedomia a zhoreli. Veľkú zásluhu na tom, že sa von dostalo aspoň 37 zo 78 ľudí, majú dve letušky. Tie brali cestujúcich doslova za goliere a vyhadzovali ich von. Ich kolega Maxim Mojsejev († 22) bol vzadu a pokúšal sa otvoriť ďalší východ. To sa mu však nepodarilo a zahynul.

Otvoriť galériu
Zdroj: tasr

Po zverejnení viacerých videozáznamov z nehody ľudia chvália druhého pilota Maxima Kuznecova. Ten vyliezol cez okienko z kokpitu, no potom sa po skĺzavke vyšplhal naspäť. Dostal von jedného cestujúceho a zachránil aj kapitána Denisa Jevdokimova. Práve toho však ruskí experti označujú za vinníka havárie. S ťažkým lietadlom plným paliva totiž pristával príliš rýchlo. Výsledkom bol zlomený podvozok, roztrhnutá nádrž a mohutný požiar. Pilot síce hlásil zásah bleskom, po ktorom vypadlo rádiové spojenie, lietadlo však zjavne bolo schopné letieť ďalej. Server Komsomoľskaja Pravda oslovil skúseného skúšobného pilota Nikolaja Pušenka, podľa ktorého mal krúžiť ďalej, kým by palivo nespotreboval. Zariadenie na vypúšťanie paliva totiž majú len staršie typy lietadiel. Pušenko špekuluje, že pilot chcel pristáť, aby palivo ušetril z ekonomických dôvodov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, bar

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Roberta Fica postrelili v Handlovej!
SIS odsúdila útok na premiéra: Vyzvala verejnosť, aby nešírila konšpirácie
S hercom tvorili pár celých 7 rokov.
Foto
Koniec vojny Agáty Hanychovej a Jakuba Prachařa: Súd vyniesol konečný VERDIKT!
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Generálna prokuratúra: Útok na premiéra dozoruje oddelenie závažnej kriminality
Extáza (ilustračná fotografia).
Slováci, skontrolujte si TENTO liek: Túto šaržu sťahujú z trhu! Čo hrozí?
Na snímke uprostred prezident Policajného zboru plk. Ľubomír Solák, vľavo viceprezident PZ SR pre službu kriminálnej polície a migráciu Ivan Hapšták a vpravo viceprezident PZ SR pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič
Znepokojivé, čo sa stalo po streľbe na premiéra! Policajný prezident odhalil, čo zistili
Buďte obozretní: Nie všetko, čo je na sociálnych sieťach, je pravda.
Foto
Šimečka na spoločnej FOTO s atentátnikom?! Na sociálnych sieťach sa šíri odporný HOAX
Ján (59), zamestnanec
Váš Tip
Zúfalstvo zamestnancov Bukózy Vranov: TOTO im odporučili spraviť odbory! Časť už k tomuto kroku pristúpila...
Ďurinda chcel byť športovcom, no nakoniec skončil s gitarou.
Foto
Maťo Ďurinda ako HOKEJISTA: Prehovoril o drsných zraneniach! Spomenul aj moment, ktorý mu ZMENIL život
Počas zápasov ide z pohľadu fanúšika o život.
6 TYPOV slovenských hokejových fanúšikov! Pozrite sa, či patríte medzi jedného z nich
Novozvolený prezident Pellegrini navštívil premiéra v nemocnici.
Foto
Pellegrini sa rozprával s Ficom: Smrti unikol o vlások! Toto si na premiérovi všimol
Ilustračné foto
Pravicová strana chce odstrániť vlajku EÚ z verejných úradov: Čo tým chce dosiahnuť?
Novým generálnym riaditeľom Zboru väzenskej a justičnej stráže sa dňom 16.05.2024 stal plk. Mgr. JUDr. Ing. Ľubomír Klištinec.
Zbor väzenskej a justičnej stráže má nového šéfa: Stal sa ním tento muž