Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2018 19:38 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Taylor Swift prelomila mlčanie: To, čo v sebe dusila celé roky, teraz povedala úplne narovinu

Americká speváčka Taylor Swift patrila dlhé roky k umelcom, ktorí sa systematicky vyhýbali politickým témam. V pondelok však s touto praxou skoncovala a verejne podporila amerických demokratov, ktorých bude voliť aj v nadchádzajúcich voľbách do Kongresu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

"Vždy budem voliť podľa toho, ktorý kandidát bude hájiť a bojovať za ľudské práva, ktoré si všetci zaslúžime," napísala Taylor Swift v dlhom príspevku na Instagrame, ktorý za krátky čas získal viac ako milión "lajkov". "Som presvedčená, že systematický rasizmus voči ľuďom inej farby pleti, ktorý v tejto krajine stále vidíme, je príšerný, odporný a veľmi rozšírený," dodala speváčka.

View this post on Instagram

I’m writing this post about the upcoming midterm elections on November 6th, in which I’ll be voting in the state of Tennessee. In the past I’ve been reluctant to publicly voice my political opinions, but due to several events in my life and in the world in the past two years, I feel very differently about that now. I always have and always will cast my vote based on which candidate will protect and fight for the human rights I believe we all deserve in this country. I believe in the fight for LGBTQ rights, and that any form of discrimination based on sexual orientation or gender is WRONG. I believe that the systemic racism we still see in this country towards people of color is terrifying, sickening and prevalent. I cannot vote for someone who will not be willing to fight for dignity for ALL Americans, no matter their skin color, gender or who they love. Running for Senate in the state of Tennessee is a woman named Marsha Blackburn. As much as I have in the past and would like to continue voting for women in office, I cannot support Marsha Blackburn. Her voting record in Congress appalls and terrifies me. She voted against equal pay for women. She voted against the Reauthorization of the Violence Against Women Act, which attempts to protect women from domestic violence, stalking, and date rape. She believes businesses have a right to refuse service to gay couples. She also believes they should not have the right to marry. These are not MY Tennessee values. I will be voting for Phil Bredesen for Senate and Jim Cooper for House of Representatives. Please, please educate yourself on the candidates running in your state and vote based on who most closely represents your values. For a lot of us, we may never find a candidate or party with whom we agree 100% on every issue, but we have to vote anyway. So many intelligent, thoughtful, self-possessed people have turned 18 in the past two years and now have the right and privilege to make their vote count. But first you need to register, which is quick and easy to do. October 9th is the LAST DAY to register to vote in the state of TN. Go to vote.org and you can find all the info. Happy Voting! 🗳😃🌈

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Veľká väčšina komentárov zo strany jej fanúšikov bola doteraz pozitívna. Objavili sa medzi nimi aj názory, podľa ktorých tento speváčkin politický "coming out" je ďalším dielom dlhotrvajúceho sporu medzi ňou a americkým raperom Ye, donedávna známym ako Kanye West, ktorý je zhodou okolností veľkým podporovateľom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Nepriateľstvo medzi raperom a speváčkou sa datuje od roku 2009, kedy Kanye West vtrhol na pódium počas ďakovnej reči Taylor Swift na MTV Video Music Awards, vytrhol jej z ruky mikrofón a začal hovoriť o tom, že nominovaná pesnička od Beyoncé je oveľa lepšia. Do kauzy sa vzápätí zamiešal aj vtedajší americký prezident Barack Obama, ktorý rapera označil za "hlupáčika" (jackass). So súčasným prezidentom Trumpom si naopak raper pravidelne vymieňa komplimenty, okrem iného o ňom vyhlásil, že je jeho bratom a známa je aj jeho fotografia so šiltovkou s nápisom "Urobme Ameriku znova veľkou" (Make America Great Again) z Trumpovej predvolebnej kampane. Prezident o Kanyem Westovi na oplátku vyhlásil, že má dobrý vkus a pochválil sa, že rapera "trochu pozná" a vždy s ním bol zadobre.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Český expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu