Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2018 13:32 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Smrť kosí aj v radoch policajtov: Zomierajú pri nehodách, aj rukami vrahov a lúpežníkov

Smrteľná nehoda policajtov, pri ktorej v stredu ráno prišiel o život bratislavský policajný nadstrážmajster Miroslav Tesák († 31), oživila spomienky na smrteľné dopravné nehody a vraždy policajtov.

Vyšetrovanie tragickej nehody, ktorá sa stala v stredu ráno pri Galante, je iba na začiatku. Experti budú posudzovať, ktorý z bratislavsých policajtov sedel v osudnom momente za volantom.

Najtragickejšie pre mužov zákona bolo minuloročné leto, keď počas jedného týždňa zahynuli traja policajti.  

August 2017 - Nadporučík Jozef Štefek († 48) z diaľničného oddelenia dopravnej polície v Malackách prišiel o život. Pri riadení dopravy v blízkosti výjazdu na diaľnici D2 pri Zohore (okres Malacky) policajta zrazila autom vodička Michaela (26). 

August 2017 - Dvaja policajti Karol Sládiček († 39) a Michal Šulka († 34) sa služobným autom vracali na oddelenie železničnej polície do Štúrova (okres Nové Zámky). Na križovatke v katastri obce Pribeta (okres Komárno) ich autu Kia Cee´d nedalo prednosť osobné auto Suzuki, v ktorom sa viezlo päť ľudí, z toho jedno dieťa.  Auto, ktoré narazilo do policajného, riadila žena (35), ktorá mala v aute aj svoje deti a matku! Auto s policajtmi po zrážke odhodilo do protismeru, kde sa zrazilo s dodávkou Peugeot Boxer.  

 

Júl 2006 -  Do policajného automobilu VW Multivan v Pezinku - Grinave  narazilo nákladné auto, ktorého vodič na križovatke nedal prednosť dopravným policajtom. Po zrážke policajné auto zatlačila cisterna k rodinnému domu, kde sa poškodila plynová prípojka a auto začalo horieť.  Po prevoze do bratislavskej nemocnice z dvojice zranených a popálených dopravákov najskôr zomrel Roman Horvátik († 39) z Modry, krátko po ňom podľahol zraneniam aj Pavol Jablonovský († 27) z Pezinka.

Október 1990 - Dvaja policajti zahynuli pri ceste na služobný zákrok v obci Veľké Uherce (okres Partizánske).  Ich služobné auto dostalo šmyk a vletelo pod nákladiak Tatra. Zomreli na mieste nehody. 

Vraždy policajtov

August 2008 -  Policajný dôstojník z Nitry Róbert Vida († 39) sa zúčastnil fingovanej lúpeže zmenárne v Leviciach. Cieľom akcie bolo odhaliť a chytiť skutočného objednávateľa lúpeže. Sedemkrát súdne trestaný recidivista zastrelil policajta po hádke v aute krátko po vylúpení záložne.

November 2006 - Psychicky chorý muž (54) v Čachticiach (okres Nové Mesto nad Váhom) bodol nožom do hrudníka zasahujúceho policajta Tbora Bolecha († 34).

Január 2003 - Pri prepade pobočky VÚB v Kolárove (okres Komárno) bol počas prestrelky zastrelený podplukovník Július Iszák († 47). O život prišiel aj jedenKolárovčan Peter Tóth, ktorý si vynútil v banke vydanie peňazí. V beznadejnej situácii obrátil zbraň proti sebe.

Otvoriť galériu

Marec 2002 - Ukrajinec Sergej Dimitrievič Chrustasenko zastrelil v obci Koromľa (okres Sobrance) riaditeľa hraničného oddelenia polície Jána Pala († 48) a vojaka základnej služby Jána Mandičáka († 21).  Unikajúceho Ukrajinca na úteku zastrelili.

Január 1995 -Spolu deväť guliek našli v telách košických kriminalistov Ľubomíra Palackého ( 27) a Ladislava Nistora († 26), ktorí v rámci preventívnej akcie proti vykrádačom bytov na Adlerovej ulici ulici v Košiciach zastavili dvojicu Bielorusov. Počas incidentu padlo viacero smrteľných výstrelov. Policajti o niekoľko hodín zatkli Alexandra Ryženkova a Gleba Zlotnikova. Prvý si trest 12 rokov už odpykal a bol zo Slovenska vyhostený, strelec dostal trest 24 rokov.

Otvoriť galériu

Feruár 1991  - V bratislavskej Dúbravke predviedli na políciu podozrivého z krádeže v potravinách na sídlisku Dlhé diely. Medzi zaistenými vecami bol aj kuchynský nôž, ktorým zatknutý muž bodol poručíka Milana Dobiáša (29) do hrude a ušiel cez okno. Podozrivého, ktorý vraždil pred rokmi v Ostrave, chytili v bratislavskej Petržalke. Vrah Jiří Šouta z ČR dostal doživotie. Trest si odpykáva vo svojej krajine.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
SNS vymenovalo nového nominanta na post ministra životného prostredia. Je ním Tomáš Taraba
Huliak o probléme so šelmami: V zásahovom tíme nebol nik, kto by bol kvalifikovaný na odstrel medveďa
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili
Nové SND
Električka pred SND: Divadlo nesúhlasí, ministerstvo kultúry žiada garancie
Cara Delevingne nepozná príčinu požiaru svojho sídla za 6,5 milióna eur
Foto
Slávnej modelke zhorela vila: Zvrat vo vyšetrovaní! TAKTO polícia prípad uzavrela
(ilustračné foto)
Ukrajina provokuje Rusko: To, čo dostala od USA darom, už použila
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Foto
Prekvapivá správa! Slafkovský nedorazil na zraz v Žiline: Čo sa deje?!