Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.04.2018 06:00 | Správy | Domáce správy

Zrážka auta s vlakom má tretiu obeť! Zronený druh Margity († 30): Deti si myslia, že mamička je v práci

Nezmyselná nehoda pre náhlenie sa do práce si vyžiadala ďalšiu obeť. Vo štvrtok v skorých ranných hodinách podľahla svojim vážnym zraneniam Margita († 30) z Hodejova (okr. Rimavská Sobota).

Mladá žena je tak už treťou obeťou, ktorá zomrela pri stredajšej havárii vlaku a auta. Ostali po nej dve malé deti, ktoré netušia, že ich milovaná mamička ich už nikdy neuvidí vyrastať...

Vážna nehoda, ktorá sa odohrala v stredu ráno na železničnom priecestí v Rimavskej Sobote, si vyžiadala až tri ľudské životy. Vodič Milan († 30), ktorý autom vletel pod vlak, zahynul spolu s Brigittou († 25) na mieste. Margita († 30) utrpela ťažké poranenie hlavy a krčnej chrbtice a bola prevezená vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice. Tam už jej však nedokázali pomôcť. „Pacientka následkom vážnych poranení zomrela,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

S jej náhlou smrťou sa nedokážu zmieriť mama Erika a Margitin druh Gabriel, ktorý dáva vinu vodičovi. „Kto by nebol nahnevaný, zabil seba a ešte dvoch ľudí. Mysleli sme si, že sa nebude ponáhľať, aj keď zaspal do práce. Ich majsterka vedela, že budú meškať. Keby som to vedel, nepustil by som ženu s ním,“ hovorí nešťastný Gabriel s tým, že jeho družka pracovala v závode 8 rokov, no z materskej sa vrátila len pred troma mesiacmi a s Milanom cestovala do práce veľmi krátko. „Náš trojročný synček a ani dcérka ešte nevedia, čo sa mamičke stalo. Myslia si, že je v práci,“ doplnil zronený muž.

Otvoriť galériu

Osudné odmietnutie

 

Margitina mama Erika nedokáže prestať plakať. „Chodila do roboty na aute len preto, že chcela byť skôr pri deťoch. V stredu ráno ju chcel zobrať zať, no ona nechcela, že nech ostane pri malom. Naposledy som ju videla živú, ako k Milanovi sadala do auta. Ešte mi povedala – mama, choď dnu, lebo ochorieš. Bola taká dobrá a šikovná,“ zadúša sa slzami mama, ktorá strávila celý deň pri dcére v nemocnici. „Mala veľmi studené ruky, celá bola bledá. Ona už v stredu akoby bola mŕtva. No sľúbila som jej, že sa postarám o detičky, že budem Gabrielovi pomáhať,“ plače Margitina mama.

Milan († 30) viezol v stredu ráno na svojej Škode Octavia manželku Sandru (26) a kolegyne Brigittu († 25), Margitu († 30) a Eszter (46) do závodu v Rimavskej Sobote, kde spoločne pracovali. Podľa polície pred železničným priecestím chráneným svetelnou signalizáciou a bez závor stála už dodávka. „Vodič Octavie nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu, cez plnú čiaru obišiel dodávku a vošiel na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s vlakom, ktorý narazil do jeho ľavej prednej časti,“ informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba prehovoril o mierových rokovaniach: Zapojiť sa môže aj Rusko! Má to však háčik
Izraelský tank sa v utorok presúva na pozíciu pri hraniciach s pásmom Gazy na juhu Izraela.
Svetlo na konci tunela? Šéf Hamasu má na stole návrh prímeria: Toto si o ňom myslí
Asian doctor is using a stethoscope listen to the heartbeat of the elderly patient.
Tri zlovestné varovné signály tichého zabijaka: Môže sa objaviť na nohách
Ilustračné foto
Konferencia Globsec sa tento rok uskutoční v Prahe: Aha, aké budú hlavné témy
Manželia si dali zbohom po 30-tich rokoch spoločného života.
Foto
Babiš má byť zamilovaný ako tínedžer! Opustil ženu kvôli TEJTO krásnej mladej ryšavke?
(ilustračné foto).
Horskí záchranári zasahovali v Malej Fatre: Uviazol tam turista! Čo sa mu stalo?
Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Kmotrík potvrdil koniec problémovej hviezdy: Je to pre nás facka!
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Novinky o mužovi, ktorého pri obci Selce napadol medveď: Utrpel viaceré zranenia
Foto
Žena urobí všetko pre to, aby bola mamou: Partnera však nechce! Kvôli umelému oplodneniu predala aj dom
Drucker plánuje zmeny v školstve.
Drucker plánuje zmeny v školstve: Monitor ako prijímačky na stredné školy? Aha, čo povedal
Na snímke uprostred tréner reprezentácie Slovenska do 18 rokov Martin Dendis dáva pokyny svojim zverencom počas oddychového času.
Senzácia! Slováci šokovali bratov Čechov: Na hokejových MS18 si zahrajú o medaily
Oporou je jej manžel a kolega Patrik Švajda.
FotoVáš Tip
Z najmladšieho syna Švajdovcov rastie veľký fešák: Náš Adamko má 7 rokov! Takúto narodeninovú tortu ste ešte nevideli