Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.12.2016 06:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Tragický let do Sýrie: Spevák ešte stihol zverejniť poslednú fotku z paluby lietadla!

Príbehy, ktoré trhajú srdce. Na palube ruského stroja Tu-154 zahynulo 92 ľudí. Okrem geniálnych hudobníkov súboru Alexandrovci našla na opalube lietadla smrť aj ruská Matka Tereza, ktorú osobne vyznamenal Vladimír Putin.

Posledná fotka z paluby

Otvoriť galériu

Spevák Alexander Šutko († 30) zverejnil na sociálnej sieti fotku, ktorú urobil len pár minút pred štartom. Z paluby potom ešte zavolal svojej sestre a sľúbil, že sa ozve zo Soči. „Už mi nezavolal. Snažili sme sa s ním spojiť, ale jeho telefón bol mimo dosahu,“ povedala užialená sestra. Ešte horšie nesie smrť Alexandra, jeho snúbenica. „Moja láska, môj život, si najlepší na celom svete, vždy som ti to hovorila. Odpočívaj v pokoji,“ vyznala mu lásku nešťastná žena.

Zahynula aj ruská Matka Tereza

Otvoriť galériu

Spolu so súborom Alexandrovci zahynula aj šéfka ruskej humanitárnej nadácie Spravodlivá pomoc, lekárka Jelizaveta Glinkova, známa pod prezývkou Doktorka Liza či ruská Matka Terezia. Široké uznanie si získala svojou charitatívnou činnosťou, vrátane misií vo vojnových zónach na východe Ukrajiny a v Sýrii. Za tieto aktivity dostala nedávno vyznamenanie od ruského prezidenta Vladimira Putina. „Nikdy nemáme istotu, že sa vrátime živí. Máme však istotu, že láskavosť, súcit a dobročinnosť sú silnejšie ako hocijaká zbraň,“ povedala Glinková začiatkom decembra pri preberaní vyznamenania v Kremli.

Dedo Mráz pozdravil dcérku a zomrel

Otvoriť galériu

Dmitrij Babovnikov († 37), ktorý v zbore pôsobil 15 rokov, nevýslovne ľúbil svoju 5-ročnú dcérku Olesiu. Napriek tomu, že sa s manželkou rozviedol, snažil sa s dcérkou tráviť všetok voľný čas. Pred odletom sa prezliekol za deda Mráza, odfotil sa a nechal svojej Olesii odkaz na sociálnej sieti. Napísal, ako veľmi ju ľúbi a sľúbil jej priviezť veľa darčekov. Osud mu nedoprial dodržať tento sľub... „Hovorí sa, že neexistujú nenahraditeľní ľudia. Nie je to tak, Dima bol nenahraditeľný,“ vyjadrila sa rodina Babovnikova. 

Tešili sa na svadbu...

Otvoriť galériu

Rodičia mladých snúbencov Raliny († 22) a Michaila († 26) zo súboru Alexandrovci sa topia v slzách. Plánovali svadbu svojich detí a teraz im musia chystať pohreb. Párik sa spoznal v roku 2014 a minulý rok sa zasnúbili. Na budúci rok si naplánovali svadbu.

Vondráčková v šoku: Neverila som tomu!

Otvoriť galériu

Česká spevácka diva Helena Vondráčková (69) stále nechce prijať správu, že mnohí z jej priateľov zo súboru Alexandrovcov už nežijú. Tragédiu, ktorá zasiahla celý svet, prežíva o to bolestnejšie, že so svetoznámym ansámblom mnohokrát koncertovala, dokonca má s Alexandrovcami vystúpiť aj budúci rok na Slovensku.

Zdrvená speváčka priznala, že tomu stále nemôže uveriť. „Bola to pre mňa šokujúca správa a najprv som neverila, že je to realita, lebo som s týmto ansámblom niekoľkokrát spievala,“ len ťažko hľadala slová Vondráčková, ktorá aj s Karlom Gottom absolvovala v minulosti turné po Poľsku, Nemecku, Rusku, Česku a aj sama s nimi viackrát vystupovala.

„Poznám hlavných predstaviteľov osobne, ale poznám sa aj s jednotlivými členmi súboru. Vždy to bolo veľmi priateľské stretnutie, o to viac ma šokovalo, čo sa stalo,“ povedala speváčka a dodala, že na budúci rok má s Alexandrovcami naplánovaných na Slovensku desať koncertov. „Je to katastrofa, je mi ľúto všetkých rodín, ktoré prišli o svojich drahých. Ťažko sa mi hľadajú slová, je to hrozné,“ vzdychla si Vondráčková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!