Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2012 08:00 | Tip od Vás | Slovensko

Toto by nikto nechcel zažiť: Na účte jej nezostal ani cent!

To, aké následky bude mať pobyt v luxusnom talianskom hoteli, zistila čitateľka až štyri mesiace po návrate.

Čitateľka Helena odcestovala spolu s manželom do Ríma v marci. Dôvodom bolo plnenie pracovných povinností. Manželia, ktorí majú malú firmu na rámovanie obrazov strávili dve noci v hoteli známej siete, ktorý si rezervovali cez internet. „Pri rezervácii sme museli zadať celé číslo platobnej karty. Hotel si najprv zaúčtoval zálohu 150 eur,“ opisuje čitateľka. Prvá nepríjemná skúsenosť sa objavila až priamo v talianskom hoteli. „Manžel mal pri sebe malú tašku. Vzala som si z nej 20 eur a išla som zaplatiť kávu. Manžel mi prišiel pomôcť občerstvenie odniesť. Stačil zlomok sekundy a tašky nebolo,“ spomína Helena.

Taška sa nenašla a manželia prišli o všetky doklady, platobnú kartu aj hotovosť vo výške asi 70 eur. „Rýchlo sme zablokovali kartu a išli na políciu. Policajti nám však nepomohli. Tvrdili, že hovoríme zle po anglicky. Nechceli nám vydať ani zápis o krádeži,“ vysvetľuje. Na druhý deň ráno manželia zaplatili za hotel platobnou kartou k podnikateľskému účtu, ktorú mala Helena pri sebe.

Horor pokračoval 

Spomienky na strašný zážitok z Talianska sa Helene znova premietol až koncom novembra tohto roka. „Zavolala mi zamestnankyňa banky a opýtala sa ma či sme cez firemnú kartu kupovali niečo cez internet. Bola som si istá, že nie,“ vysvetlila čitateľka, ktorá si nebola vedomá ani vírusu, ktorý by mohol spôsobiť nabúranie sa do účtu. „Banka mi oznámila, že niekto nám vybielil bankový účet do posledného centu,“ hovorí čitateľka. Čitateľka si je istá, že pobyt v hoteli so stratou prostriedkov z účtu bezprostredne súvisí. „Nič som od pobytu v Talianska touto kartou neplatila,“ dodáva. Manželskému páru neostávalo nič iné, len podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a navštíviť pobočku banky a podať reklamáciu na podozrivé platobné operácie. „V banke nás uistili, že peniaze sa nám vrátia, no do Vianoc to iste nebude,“ posťažovala sa čitateľka.      

Kartu ihneď zablokujte! 

Platba kartou či finančné operácie cez internet niekedy vás niekedy môžu dostať do ťažkosti. Ak však stratíte platobnú kartu, alebo vám ju ukradnú, musíte si ju okamžite nechať zablokovať. Hovorkyňa Tatra banky Marína Smolková uisťuje, že po zablokovaní karty žiadne nebezpečenstvo nehrozí. „Stačí zavolať na kontaktné centrum DIALOG, ktoré je k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni a po žiadosti o zablokovanie karty je karta okamžite zablokovaná,“ opisuje systém Tatra banky hovorkyňa.

Veľmi nepríjemná je však situácia podobná prípadu čitateľky Heleny, keď z jej účtu peniaze odišli bez toho, aby to majiteľka účtu vedela. „Klientom pre takéto prípady odporúčame, aby mali aktivovanú sms notifikáciu (b-mail,v rámci balíka služieb je bez poplatku, SMS príde takmer okamžite od vykonania transakcie) a mali tak online prehľad o pohyboch na ich účtoch, vrátane platieb kartou cez POS terminály, prostredníctvom internetu, či výberu z bankomatov. V prípade podozrenia by mal klient okamžite kontaktovať banku, najlepšie prostredníctvom call centra Dialog a platobnú kartu nechať zablokovať. Následne by mal podať reklamáciu. Banka všetky prípady dôsledne prešetruje,“ vysvetlila Smolková. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!