Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2016 13:15 | Šport | Futbal
FotoVideo

Trápne stranícke hlasovanie hviezdnych futbalistov: Koho volili finalisti Zlatej lopty?

V roku 2015 získal so spoluhráčmi z FC Barcelona päť klubových trofejí, a zato mu do vitríny pribudla rekordná piata individuálna trofej - Zlatá lopta (Ballon d'Or).

Argentínsky fenomén Lionel Messi (28) v súboji o trón pre najlepšieho futbalistu sveta odsunul za seba Portugalčana Cristiana Ronalda z Realu Madrid, resp. klubového spoluhráča Brazílčana Neymara. Za najlepšieho ho vyhlásili aj v rokoch 2012, 2011, 2010 a 2009.

Spoločná anketa magazínu France Footbal a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), k zlúčeniu ktorej prišlo v roku 2010, pozná iba dve víťazné mená - Messi a C. Ronaldo. Dvadsaťosemročný Argentínčan pritom vyhral Zlatú loptu aj v roku 2009 a jeho 30-ročný konkurent ovládol rok 2008. CR7 je tak stále "len" po boku trojnásobných víťazov Johana Cruyffa, Michela Platiniho a Marca van Bastena.

Otvoriť galériu

Messi, ktorého mnohí považujú za najlepšieho hráča dejín aj v konkurencii Pelého či Diega Maradonu, minulý rok nevyhral len Copa America a španielsky Superpohár, "Barca" však ovládla Ligu majstrov, La Ligu aj Španielsky kráľovský pohár, európsky Superpohár aj MS klubov FIFA. Preto triumf územčistého idolu neprekvapil.

 

"Ocenenie nie je prekvapivé. Messi vyhral v roku 2015 okrem Copa America a španielskeho Superpohára všetko, Ronaldo nič," komentovalo Radio Marca.

Konkurenčná rozhlasová stanica Cadena SER pridala: "Ronaldo je nepochybne skvelý futbalista. No Messi je špeciálny, možno aj najlepší všetkých čias." A katalánske rádio RAC1 skonštatovalo: "Spravodlivosť dokonaná, Messi je jasne najlepší na svete. Neymar mal excelentný rok, pomohol Barce k piatim trofejam a Messimu byť najlepší, Ronaldo nevyhral absolútne nič."

Otvoriť galériu

Madridské rádio Cadena Cope poukázalo radšej na fakt, že všetci traja najlepší pôsobia v La Lige, z ktorej pochádza aj 15 z posledných 17 víťazov. "Ukazuje to na fakt, že v španielskej lige sú najlepší hráči napriek tomu, že krajina nemá najvyššie návštevy ani najväčšie príjmy z televíznych práv vo svete." Webová stránka prestížneho športového periodika AS tiež spokojne skonštatovala: "Futbal vo svete stále hovorí po španielsky."

Slávnostný ceremoniál v Zürichu priniesol aj viaceré "pikošky". Cristiano Ronaldo vraj nepodal na vyhlasovaní ruku brazílskemu obrancovi Barcelony Danimu Alvesovi, s ktorým figuruje v spoločnej Jedenástke roka FIFA a FIFPro, keďže ten ho v minulosti kritizoval. Po vyhlásení sa na verejnosť dostali aj výsledky hlasovania, ktorého priamymi protagonistami boli ako reprezentační kapitáni aj Messi, C. Ronaldo a Neymar. Všetci traja pritom na hlasovací lístok napísal len klubových spoluhráčov. Messi dal na prvé miesto Uruguajčana Luisa Suareza, na druhé Neymara a na tretie Španiela Andresa Iniestu. Ronaldo dal najvyššie francúzskeho spoluhráča z útoku "bieleho baletu" Karima Benzemu, na druhé Kolumbijčana Jamesa Rodrigueza a na tretie Walesana Garetha Balea. Iba Neymar trafil víťaza Messiho, potom volil Suareza a chorvátskeho spoluhráča Ivana Rakitiča.

Otvoriť galériu

Výsledky ankety vyhlásili na pondelkovom slávnostnom galavečeri vo švajčiarskom Zürichu. Víťazný Messi získal 41,33 percent hlasov, Ronaldo 27,76 percent a Neymar 7,86 percent. Do ankety sa zapojilo 165 trénerov národných tímov, 162 kapitánov a 171 novinárov.

Ako hlasovalo trio laureátov:

Lionel Messi: 1. Luis Suarez, 2. Neymar, 3. Andres Iniesta.
Cristiano Ronaldo: 1. Karim Benzema, 2. James Rodriguez, 3. Gareth Bale.
Neymar: 1. Lionel Messi, 2. Luis Suarez, 3. Ivan Rakitič.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Ares s jeho mamou.
Foto
V košickej zoo majú nový prírastok: Mláďatko Ares odsunul plameniaky na druhú koľaj! Sledujte tie FOTO
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť