Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2015 12:00 | Šport | Šport mix
Foto

Kuzminová spoznáva podnikanie na slovenský spôsob: Firme robila roky reklamu, teraz ju z bytu vyhadzuje!

Bude ju stáť spor s podnikateľom strechu nad hlavou? Naša prvá a jediná zimná olympijská víťazka Nasťa Kuzminová (31) je konfrontovaná so slovenskou realitou.

Veľké sľuby a sladké reči reklamného partnera sa pomaly, ale isto menia na nočnú moru. Aby Nasťa s manželom Danielom a celou rodinou neprišla o strechu nad hlavou, čaká ju ešte tvrdý boj. Svedčia o tom vyjadrenia Petra Valacha zo spoločnosti VaV invest...

Spor Kuzminovcov s Petrom Valachom zo spoločnosti VaV invest, pre ktorý sa manželia aj s dvoma deťmi po 5 rokoch sťahujú z bytu, naberá na obrátkach. Podnikateľ tvrdí, že chcú citovo pôsobiť na súd, ktorý má v spore rozhodovať. Okrem obvinenia z vyhrážok uvádza ako dôvod vypovedania z nájmu aj to, že si Nasťa neplnila reklamné povinnosti.

Otvoriť galériu

Protiúder sponzora

Valach a jeho firma chápu medializáciu kauzy ako neprimeranú s cieľom zapôsobiť na rozhodovanie súdu a na verejnosť v predvianočnom čase. „Disponujeme dôkazmi o vyhrážaní sa pána Kuzmina, že keď nepredáme byt, tak to bude medializovať,“ uviedol Valach.

 

Kuzminovci jeho tvrdenia odmietajú. Podľa nich reklamná spolupráca fungovala a do roku 2015 sa im nik neozval, že je nejaký problém. S firmou VAV invest mala uzatvorenú zmluvu o budúcej zmluve o darovaní spomínaného bytu po piatich rokoch trvania reklamnej spolupráce. Preto manželia očakávali, že byt dostanú. Opak je pravdou, byt nedostali.

Oblepená reklamami

„Nasťa mala na všetkých podujatiach, tlačových konferenciách či tréningoch na oblečení logo Valachovej firmy. Objavovalo sa aj na našich autách. Pristupovala k nemu rovnako akok inýmsponzorom,“ povedal Kuzmin, čo potvrdzujú aj fotky z verejných aj súkromných akcií či pretekov.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu
Kuzminova
Zdroj: tasr

Otvoriť galériu
Nasta
Zdroj: Mário Kaprálik

Nasťa priznala, že v minulosti chceli byt odkúpiť, ale nedohodli sa na cene. "Za takýchto podmienok v byte nezostaneme. Odísť bude ťažké, zvykli sme si tu. Hľadáme si nové bývanie, chceme zostať v Banskej Bystrici. Jeden človek to nezmení - je to náš domov."

Takto si plnila reklamné povinnosti:

- Svetový pohár

- Kombinéza

- Športové oblečenie

- Súkromie

Spoločnosť je v reštrukturalizácii, majetok predáva v dražbe

Otvoriť galériu

Spoločnosť VAV invest je v súčasnosti v reštrukturalizačnom konaní. V roku 2007 kúpila Dom kultúry v Banskej Bystrici, neskôr ho previedla na dcérsku spoločnosť Zvolenská investičná. Ich cieľom bolo kultúrny dom zrekonštruovať. Vzhľadom na súčasnú situáciu nemôžu v projekte pokračovať, a tak sa v januári bude konať jeho dobrovoľná dražba. Vyvolávacia cena je 6 miliónov eur.

Už dva roky straší obyvateľov oplotená jama pri Mestskom úrade v Banskej Bystrici. Na tomto mieste mal vyrásť parkovací dom s obchodnými priestormi VAV PARKING. Ani na ňom však práce pre reštrukturalizáciu VAV investu nemôžu pokračovať. Rovnaká je situácia na rekonštrukcii severnej časti Námestia SNP vo Zvolene. VAV invest ju mal zrealizovať prostredníctvom vlastnej spoločnosti ešte v júli 2014. Investor však v dohodnutých termínoch stavbu ani nezačal.

Kto z nich jej pomôže?

Keď bola na vrchole slávy a priniesla z olympiády vo Vancouveri a v Soči zlaté medaily, každý jej podával ruku a fotil sa s ňou. Zisťovali sme, kto jej podá pomocnú ruku teraz - keď sa pre spor s podnikateľom z firmy VaV Invest obáva pred Vianocami o strechu nad hlavou...

Ministerstvo obrany

Otvoriť galériu

„Minister obrany Martin Glváč už o tomto probléme s Nasťou Kuzminovou komunikuje a majú sa aj osobne stretnúť. Ak sú informácie pravdivé, tak ide o odsúdeniahodné konanie. Ministerstvo obrany sa v každom prípade v rámci svojich možností bude snažiť nájsť cestu, ako pomôcť.“

Slovenský olympijský výbor

Otvoriť galériu

František Chmelár (69), prezident SOV: „Zostal som prekvapený, keď som si to prečítal. Nevedel som o týchto problémoch. Je to zlé, nechápem pána Valacha, ale verím, že mesto Banská Bystrica v spolupráci s armádou tú nepríjemnosť vyriešia. My priamo pomôcť nemôžeme, byty nemáme. Môžeme intervenovať u primátora mesta. Myslím si, že je to veľmi nešťastný spôsob riešenia. Takéto veci by mali mať istú úroveň a kultúru.“

Ministerstvo školstva

Otvoriť galériu
Kuzminova
Zdroj: tasr

Ministerstvo školstva je v kontakte s ministerstvom obrany, ktoré túto situáciu bude riešiť. Nasťa Kuzminová nie je v žiadnom vzťahu s ministerstvom školstva.

Mesto Banská Bystrica

Otvoriť galériu
Kuzminova
Zdroj: anc

Po dvoch medailách na ZOH 2010 vo Vancouveri sa Nasťa stala čestnou občiankou Banskej Bystrice, vtedy sa zrodil aj euforický prísľub pozemku, neskôr bytu. Nič z toho nebolo. Situáciu zachraňoval Valach. Podá mesto čestnej občianke pomocnú ruku teraz? „Primátor sa stretol s rodinou Kuzminovcov viackrát pri riešení rôznych iných tém - rozprávali sa aj o tejto. Avšak z ich strany nevzišla žiadna požiadavka v tejto oblasti,“ povedala nám hovorkyňa primátora Jána Noska.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Ares s jeho mamou.
Foto
V košickej zoo majú nový prírastok: Mláďatko Ares odsunul plameniaky na druhú koľaj! Sledujte tie FOTO
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade