Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2015 00:00 | Oprášené drámy

Slovenská Čierna vdova: Manžel zomrel za záhadných okolností, priateľa dobila sekerou!

V Brezne nedávno pochovali dôchodkyňu Annu († 73), ktorú na smrť dohrýzol jej pes. Málokto vie, že bola matkou Anny Kršiakovej, ktorú média nazvali čiernou vdovou.

Prečo nebola na 20 rokov odsúdená Kršiaková, ktorú médiá nazvali čierna vdova,  na pohrebe svojej matky? Mohol šéf basy súhlasiť s jej účasťou na pohrebe? "Z naliehavého rodinného dôvodu, najmä pri úmrtí blízkej osoby alebo narodení dieťaťa a ďalších dôvodov riaditeľ ústavu môže odsúdenému povoliť opustenie ústavu až na päť dní. Riaditeľ zároveň rozhodne, či povolí odsúdenému opustenie ústavu bez alebo v sprievode príslušníka zboru, ktorý sa postará o dozor alebo dohľad nad odsúdeným počas opustenia ústavu," povedal pre Čas.sk Adrián Baláž z Generálneho riaditeľstva väzenskej a justičnej stráže.   

Kto je slovenská Čierna voda? Finančná poradkyňa Anna Kršiaková z Pliešoviec (okres Zvolen) pred vyše desiatimi rokmi ako 36-ročná svojho priateľa Mariána († 34)  v Rimavskej Sobote dobila sekerou. Vražednú zbraň si priniesla so sebou po tom, ako omámeného priateľa vylákala na jazdu autom. Medzi obcami Pinciná a Boľkovce na rozhraní okresov Lučenec a Poltár spolu s komplicom Petrom z neďalekej dediny odbočili na poľnú cestu, kde vystúpili z auta. Keď Marián spadol na zem, Anna priateľa sekerou udrela najmenej 15-krát do chrbta, krku a hlavy.. Potom obeť poliala benzínom a zapálila. 

Vinu za vraždu sa matka troch detí pokúsila zvaliť na svojho komplica a nádejného zaťa, vtedy 23-ročného Petra. Marián ešte za života na Annu prepísal svoj byt a v prípade jeho smrti mala získať z jeho troch životných poistiek vyše 1,3 milióna korún (vyše 43-tisíc eur). Peter vedel, že Anna už pred vraždou hľadala niekoho, kto by Mariána odstránil a bola za to ochotná zaplatiť. Peter dokonca Anne sprostredkoval stretnutie s mužom, ktorého požiadala o „postrašenie“ Mariána. Súd konštatoval, že Peter ani v deň vraždy neurobil nič, aby jej zabránil, bez jeho pomoci by Anna vtedy nebola vraždila. Súd mu vymeral trest 11 rokov. 

Kršiakovú médiá po tom, ako ju polícia obvinila z vraždy, nazvali „čiernou vdovou“. Jedenásť rokov pred vraždou Mariána totiž za záhadných okolností zomrel jej prvý manžel, ktorý sa mal predávkovať liekmi. Ďalší jej priateľ tvrdil, že mu do vane s vodou chcela hodiť elektrickú lampu a tak ho pripraviť o život. Po tomto čine ju vyšetrovala polícia, ale nič jej nedokázali.

Zmrzlinárka mužov rozrezala motorovou pílou

 

2012 - Čierna vdova Estibaliz Carranza, ktorú ako 34-ročnú súdili vo Viedni za vraždu dvoch mužov, zvyšok svojho života strávi v ústave pre psychicky narušených trestancov. Zabijačka španielsko-mexického pôvodu v roku 2008 zastrelila svojho manžela. Potom ho rozkúskovala motorovou pílou a zabetónovala v pivnici svojej zmrzlinárne. O dva roky neskôr spravila to isté aj svojmu vtedajšiemu milencovi Manfredovi. V pivnici našli kusy ich tiel robotníci pri údržbárskych prácach. Estibaliz utiekla do Talianska, ale o pár dní ju chytili. Súdny znalec určil, že žena trpí vážnou duševnou poruchou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k synovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?