Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2015 05:23 | Správy | Zahraničné správy

Turistov ohromil Mr. Bean na ceste: Od úžasu nad tým výjavom len otvárali ústa!

Ako za starých čias! Minulý piatok šokoval tisícky turistov aj domácich Britov v okolí Buckinghamského paláca netradičný účastník cestnej premávky. 

Na streche veterána Mini bolo upevnené kreslo, v ktorom sedel čudesne gestikulujúci muž. Nebol to nik iný ako samotný Mr. Bean. Bláznivým kúskom si takto uctil 25. výročie zrodenia legendárnej postavy. Zmätený, naivný, skromný a v neposlednom rade vtipný Mr. Bean zabáva ľudí zo všetkých kontinentov už štvrťstoročie. Prvá epizóda sa objavila na obrazovkách 1. januára 1990. Rowan Atkinson natoľko verne stvárnil svoju postavu, že si ho s ňou budú všetci spájať do konca života. Aj to prispelo k tomu, že sa komik s nakrúcaním rozhodol prestať pred troma rokmi. Minulý piatok si prichystal pre svojich fanúšikov prekvapenie.

Otvoriť galériu

Náhodní okoloidúci neverili svojim očiam, keď pri Buckinghamskom paláci uvideli Mr. Breana v kresle upevnenom na streche jeho rovnako známeho modelu Leyland Mini 1000 z roku 1976. Napodobnil tak scénku zo skeču starého 21 rokov. Vtedy Mr. Bean nakupoval v obchode toľko vecí, že sa sám nevedel zmestiť do auta. Sadol si do kresla na strechu a pomocou mopu a lana ovládal auto. Nakoniec stratil nad ním kontrolu a skončil vo vnútri kamióna s vankúšmi. Podobná nehoda sa nezopakovala. Atkinson rozdával ľuďom typické grimasy, dokonca si zo stánku rovno z kresla kúpil zmrzlinu. Dokonca pripustil, že možno ešte jeden film nakrúti.

Otvoriť galériu

 

Legenda v číslach

1979

Za predchodcu Mr. Beana sa považuje podobná rola, ktorú stvárnil Atkinson už v roku 1979 v inom sitkome. O osem rokov neskôr sa zúčastnil na komediálnom festivale v Kanade, kde publiku hovoriacemu po francúzsky predviedol prvé skeče. Chcel si otestovať, či im budú rozumieť ľudia, ktorí neovládajú angličtinu.

15

Základy svojej slávy si Mr. Bean vytvoril v rokoch 1990 až 1995, keď bolo odvysielaných 14 komediálnych epizód, pričom posledná 15. sa dostala na obrazovky o niekoľko rokov neskôr. Dokopy 15 častí, z ktorých každá trvala 25 minút, stačilo na zrodenie legendy.

Otvoriť galériu

245

V sitkome neexistovali takmer žiadne monológy či dialógy. Išlo o návrat do éry nemého filmu. Vďaka tomu bol humor Mr. Beana zrozumiteľný pre všetky vekové kategórie po celom svete. Nie je preto prekvapením, že sa vysielal na 245 teritóriách, ktoré zahŕňajú každú krajinu našej planéty.

3

hlavné projekty vzišli z 15-dielneho seriálu. Mr. Bean sa dostal dvakrát na plátna kín v rámci dvoch celovečerných filmov Mr. Bean: Najväčšia filmová katastrofa a Prázdniny pána Beana. Podľa sitkomu vznikli aj štyri série animovaného seriálu, dohromady 104 epizód.

135

Rola Mr. Beana spravila z Rowana Atkinsona milionára. Seriál, tri filmy, jedna animovaná séria a množstvo s tým spojených aktivít mu podľa odhadov zarobili viac ako 116 miliónov eur. Okrem peňazí získal aj Rád britského impéria.

 

Čo ste o postave nevedeli

  • meno Mr. Bean (pán Fazuľa) vzniklo až po dokončení prvej epizódy, do úvahy pripadala aj alternatíva Mr. Cauliflower (pán Karfiol)
  • Atkinsona inšpiroval francúzsky komik Jacques Tati, ktorý zomrel v roku 1982
  • herec aj v skutočnom živote dokáže hýbať ušami
  • Mr. Bean je síce sa­motár, ale jeho priateľka sa objavila v troch častiach, ich vzťah sa rozvíjal v animovanom seriáli
  • prvý film o Mr. Beanovi vyniesol tržby v hodnote 225 miliónov eur
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Novinky o akcii Pilát: Vyšetrovanie korupčnej kauzy má byť v záverečnej fáze
(ilustračné foto)
Dramatický výjazd v Slovenskom raji: Záchranári ratovali dvoch turistov, na toto si dajte pozor
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Hlasovanie o Fonde na podporu umenia sa opäť presunulo: Rozhodovať by mali v tento deň
Bujaré oslavy slovenských hokejistov po postupe do semifinále.
Erupcia radosti po postupe do semifinále: Takto v šatni oslavovali slovenskí mladíci!
Osadu Rómov v obci Čaňa zachvátil veľký požiar.
FotoVáš Tip
Po požiari osady v Čani zostala päťdesiatka Rómov bez domova: Podmienky, v ktorých teraz žijú, rozplakali aj Kisku!
Rozhodovanie o podmienečnom prepustení mafiána Mikuláša Černáka na slobodu na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch.
Foto
Černák zatiaľ zostáva vo väzení: Prezradil, čo by chcel robiť, keby sa dostane na slobodu
(ilustračné foto).
Koalícia odkladá voľbu kandidátov na členov Súdnej rady SR: SaS tento krok kritizuje
(ilustračné foto)
O hlasovací preukaz možno požiadať aj cez aplikáciu: Zaberie vám to len pár minút!
(ilustračné foto)
Požiar v Dobročskom pralese: Plamene sa dostali aj do jadra! Čo všetko poškodili?
Manželia si dali zbohom po 30-tich rokoch spoločného života.
Foto
Babiš má byť zamilovaný ako tínedžer! Opustil ženu kvôli TEJTO krásnej mladej ryšavke?
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Vážne varovanie: V ďalšej obci spozorovali medveďa! Šelma sa pohybovala v zastavanom území
Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková
Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky: Tvrdí, že má na to 3 dôvody