Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2024 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Bednárik († 65) na Pavlíkovú kričal, až sa rozplakala: Dnes mu ďakuje a ľutuje len to, čo nestihla

Robiť rozhovor s Evou Pavlíkovou (63) je pre novinára sviatok. Rozhľadená, múdra a talentovaná herecká diva dostala za svoju prácu nedávno štátne vyznamenanie. Už 41 rokov je verná Divadlu Andreja Bagara v Nitre a s manželom Igorom sú spolu bez škandálov neuveriteľných 38 rokov. 

Ako spomínate na Jožka Bednárika? Vraj to bol váš veľký kamarát, ale ako režisér bol prísny a vždy povedal, čo si myslí...

Považujem za najväčšie šťastie, že som mohla pracovať s Jozefom Bednárikom. Sme narodení v ten istý deň, 17. septembra v znamení panny, a to nepustí. Sme veľkí pracanti a perfekcionalisti a precízni v práci. Beďo bol profesionál s veľkým P zo všetkých stránok. Aj keď bol prísny a napríklad kričal, tak mal všetko premyslené. Ako režisér bol vždy pripravený a jeho predstavenia dodnes považujem za to najlepšie, na čom som mohla spolupracovať.

Bol to veľmi dobrý režisér, ktorý vedel s hercami perfektne pracovať. Hovorilo sa o ňom, že aj z polena vytesá herca. Vždy nám ako mladým hercom hovoril pripomienky. Toto si dnes urobila dobre, toto zle. Naučil ma herecky rozmýšľať. Samozrejme, že nám aj nadával do kosoštvorcov. Opýtal sa nás: „Vieš, čo si?“ A my sme to nakreslili. (smiech) Tie nadávky boli však také vtipné a veľa sme sa nasmiali. Beďo bol asi najpripravenejší režisér, akého som kedy zažila, a bola to s ním naozaj vysoko profesionálna práca.

Už taký nie je a ani už asi taký skoro nebude. Som vlastne šťastná, že som mala tú možnosť s ním toľko vecí urobiť. Bola to naozaj veľká škola a ťažím z toho dodnes. V roku 2011 vymyslel šansónové večery, ktoré moderoval. Niektorí teraz nesieme štafetu, robím tie šansónové koncerty so živou muzikou. Tam ho spomíname a rozprávame o ňom veselé historky. Škoda, že tak skoro odišiel.

Nemrzelo vás niekedy, keď vám niečo povedal?

Nechcem povedať, že som bola jeho miláčik, ale nikdy mi tak nejako vulgárne nenadával. Niektorí kolegovia sa aj ohradili, ale nemyslel to zle, bolo to v zápale tvorivosti. Spomínam si, keď som alternovala s jednou kolegyňou, ktorá ani zďaleka nespievala tak ako ja, pritom ju stále chválil a mňa stále s prepáčením drbal a bola som z toho veľmi nešťastná.

Išla som teda za ním, asi som vtedy prvýkrát plakala a opýtala som sa ho, prečo je na mňa taký, keď to robím najlepšie, ako viem. Povedal mi: „Ty sprostá, chcem, aby si bola dobrá.“ U tej druhej vedel, že už si nepomôže, lebo nemala na to také predpoklady. Pamätám si, že v ten týždeň, keď zomrel, som bola na jeho popud v Istanbule, kam po smrti svojich rodičov často chodieval.

Presne 8. augusta 2013 mi napísal taký itinerár, čo všetko si tam musím dať a vidieť. Všade som bola a všetko som si podčiarkovala. Hovorila som, že mu odtiaľ nebudem volať a všetko mu porozprávam, keď sa vrátim. Deň pred mojím príchodom upadol do kómy, a keď som sa vrátila, tak na druhý deň zomrel. Už som mu to teda nestihla povedať. Ten Istanbul som si však pozrela cez jeho oči a skúsenosti a bola som nadšená.

Zahrali ste si všetky svoje vysnívané úlohy?

Nikdy som nemala vysnívané úlohy. Mala som šťastie na krásne postavy a vždy som s pokorou prijímala to, čo prišlo. Hrala som všetko, od naiviek po labuť, čo sa premení na krásnu princeznú, čarodejnice, od kladných dievčin cez ťažké charaktery, alkoholičky, filozofky. Teraz hrám Satana aj rôzne komické postavy, hrala som Báthoryčku, tisícročnú včelu... Dostalo sa mi plným priehrštím toho najlepšieho.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V Kežmarku došlo k zrážke vlaku s osobným autom.
Hrozivá zrážka auta s vlakom: Vodička spravila zásadnú chybu, stáli pri nej všetci svätí!
Ramsay zavolá Slafkovského na koberček: TOTO je jeho najväčší problém!
Vdovec pri fotke svojej ženy, ktorú bude mať na poslednej rozlúčke.
Foto
Petar prišiel o manželku († 38): Stačilo jedno vyšetrenie a Veronika by ŽILA! Rozhodol sa podniknúť kroky
Kabinet chce získať potrebné miliardy do rozpočtu vyššími daňami.
Aktualizované
Robert Kaliňák prehovoril o zdravotnom stave premiéra: Je to aj naďalej vážne
Fico v Moskve predviedol svoju výšku.
Foto
Kremeľ reaguje na atentát na Fica: Putin pristúpil k zriedkavému kroku!
Premiér Robert Fico s ďalšími ministrami a zástupcami regiónu riešili pomoc v rámci okresov Prievidza a Partizánske.
Po atentáte na premiéra zasadne mimoriadne Bezpečnostná rada SR: Rokovanie plánuje aj vláda
Dárius Rusnák o oddychu počas turnaja: Jedno pivo to môže rozbehnúť!
Juraja Cintulu držali do neskorých nočných hodín na Obvodnom oddelení policajného zboru v Handlovej.
Foto
FOTO Strelec Juraj v sprievode mužov zákona: Na tomto mieste musel byť prítomný!
Ukrajinský vojak v Mariupole
Foto
Ukrajina vyšla s pravdou von: Je to zlé! Prichádza ZVRAT vo vojne? Desivé varovanie
Janka prišla darovať krv už 47-krát.
Foto
Janka prišla pomôcť aj s kolegami: Operátori prehovorili aj o najemotívnejších telefonátoch pri záchrane života
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin sa môže tešiť zo stretnutia: Čína je pripravená pracovať s Ruskom! Aký majú cieľ?
Red and blue Lights of police car in night time, crime scene. Night patrolling the city. Abstract blurry image.
Muži zákona zasahovali na univerzite: Zhromaždili sa tam desiatky ľudí! Zatykač na seba nenechal dlho čakať