Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2024 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Bednárik († 65) na Pavlíkovú kričal, až sa rozplakala: Dnes mu ďakuje a ľutuje len to, čo nestihla

Robiť rozhovor s Evou Pavlíkovou (63) je pre novinára sviatok. Rozhľadená, múdra a talentovaná herecká diva dostala za svoju prácu nedávno štátne vyznamenanie. Už 41 rokov je verná Divadlu Andreja Bagara v Nitre a s manželom Igorom sú spolu bez škandálov neuveriteľných 38 rokov. 

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Už ako malé dievčatko ste ako 10-ročná stáli na javisku divadla v Košiciach a účinkovali v opere Carmen. Vedeli ste už vtedy, že chcete byť herečkou?

Vôbec nie, chcela som byť baletka. Chodila som na balet, tak som mala veľmi pekné držanie tela a vždy, keď na mňa niekto zavolal, tak som sa neotočila hlavou, ale celým telom. Hovorili o mne, že som namyslená. (smiech) Keď sa ma opýtali, čím chcem byť, povedala som, že primabalerína. Herectvo prišlo asi až na gymnáziu, lebo som bola členkou malého divadelného štúdia.

Bolo to amatérske divadlo, ktoré viedli profesionáli a povyhrávali sme všetky súťaže. Všetci odtiaľ chceli ísť na herectvo, tak som pod vplyvom davovej psychózy išla aj ja a zobrali ma. Chodila som na gymnázium s prírodovedným zameraním, kde sa naša trieda delila na deskriptívnu geometriu a chémiu a ja som bola súčasťou chemického bloku.

Práve dnes som bola na besede na gymnáziu a študentom som hovorila, že keďže som už vo februári bola prijatá na VŠMU, tak som sa zodpovedne pripravovala na maturity, aby si niekto nemyslel, že som hlúpa. Naučila som sa tak, že som z matematiky mala jednotku.

Na VŠMU som sa cítila ako ryba vo vode, lebo všetko, čo som dovtedy robila, som tam zúročila. Chodila som na balet, džezbalet, spoločenské tance, spievala som v troch zboroch, hrala som na klavíri... Moja mama mi hovorila, že viem vlastne z každého rožku trošku a nič poriadne. (smiech) Toto treba na herectvo.

Hneď po VŠMU si vás Jožko Bednárik vybral do nitrianskeho divadla. Ako to vlastne bolo?

Vo štvrtom ročníku prišiel do školy na predstavenie a opýtal sa, či nechcem ísť do Nitry, tak som povedala áno a 1. mája 1983 som nastúpila.

 

Vybral si len vás?

Ešte Janka Galoviča, Pavla Višňovského a Stana Kráľa. Bolo to super, lebo hneď sa o nás staral ako pedagóg. Veľmi premyslene nás obsadzoval a dával nám príležitosti, ale rovnako aj Karol Spišák a Martin Kákoš. V Divadle Andreja Bagara som už 41. sezónu a nikdy som to neoľutovala.

Hrala som v drámach, komédiách, v tragikomédiách aj muzikáloch. Nikde inde by som nedostala také rôznorodé úlohy, lebo nie v každom divadle sa robia muzikály aj činohra. Doteraz som účinkovala asi v 16 muzikáloch a dokopy v 150 predstaveniach.

Považujete sa viac za komediálnu alebo dramatickú herečku?

Mám rada komédie, ale aj tragédie, drámy a mojím úplne najobľúbenejším žánrom je tragikomédia. Taký smiech cez slzy, aj ako divák mám rada, keď plačem. Nedávno som bola v SND na inscenácii Deti a tak som sa smiala, že si ma ľudia obzerali, a na záver som plakala ako besná. (smiech)

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!