Aké jedlá nesmú chýbať počas týchto sviatkov na vašom stole?
Maca: U mňa sviatočný stôl nenájdete, ale milovala som mamin a babkin, na ktorom bol majonézový šalát, varená šunka, rezne, chren, koláče... Vlastne všetko, čo Veľká noc obnáša. Keďže sviatočný stôl vyzerá v každom regióne inak, u nás sme nikdy nemali barančeka, nezažila som východniarsku hrudku alebo niečo špecifické pre iné kúty Slovenska. Pochádzam z Bratislavy, časť rodiny mám pri Nitre, a tak u nás nič takéto na stole nebolo, ale vôbec to na atmosfére neubralo.
Adam: Ako malý chlapec a vlastne až do 20 rokov som trávil tieto sviatky u starých rodičov, kde bola pre mňa taká veľkonočná klasika práve varená šunka. Len čo som sa dal dokopy s mojou manželkou, ktorá pochádza z východného Slovenska, tak som na stole zažil aj veci, ktoré som dovtedy nevidel. Úplnou novinkou boli pre mňa napríklad paska či syrek, pri ktorých doteraz úplne neviem, čo presne obsahujú a aký je postup prípravy, ale musím povedať, že moja svokra je v tomto veľmi poctivá. Všetko pripravuje doma, a tak to má okrem toho, že je to veľmi chutné, aj túto domácu pridanú hodnotu, ktorú si veľmi vážim.