Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2023 14:11 | Správy | Krimi | Domáce krimi

František zavraždil manželku Máriu, trest sa mu nepáči: Takto sa obhajoval na súde!

Vypočul si definitívny verdikt súdu! František I. (53) z obce Veľké Slemence (okr. Michalovce), ktorý bol Mestským súdom v Košiciach na konci septembra odsúdený za vraždu svojej manželky Márie I. na 16 rokov väzenia, si odvolaním nepolepšil. Senát Krajského súdu v Košiciach na verejnom zasadnutí potvrdil výrok Mestského súdu v Košiciach.

Hlavné pojednávanie sa na Krajskom súde v Košiciach uskutočnilo v utorok, no senát sa po krátkej porade rozhodol vyniesť rozsudok vo štvrtok popoludní. Vypočuť si ho prišiel i František, ktorého na súd priviedli v putách príslušníci ZVJS. Jeho rodinní príslušníci chýbali.

Františka odsúdil ešte na konci septembra Mestský súd v Košiciach za obzvlášť závažný zločin vraždy na 16 rokov väzenia. Výška trestu sa mu nepozdávala a tak sa rozhodol, že podá odvolanie. Ku skutku došlo 24.3.2023, kedy František, nachádzajúci sa v tom čase pod vplyvom alkoholu, po hádke z dôvodu nevery, v kuchyni rodinného domu, kuchynským nožom s dĺžkou čepele 19,5 cm jedným bodnutím do pravej strany hrudníka, usmrtil svoju manželku Máriu. Príčinou smrti Márie bol šok z krvácania po bodnutí, ktoré jej spôsobilo bodno-rezné poranenie trupu s poranením pravých pľúc, pečene a aorty, s masívnym zakrvácaním pravej pohrudnicovej dutiny.

František sa v utorok pred súdom vyjadril, že to, čo spáchal, priznáva a ľutuje, no zároveň chce súd poprosiť o zníženie trestu vo výške 16 rokov so zaradením do stredného stupňa stráženia o dva roky. V podobnom duchu sa vyjadril aj vo štvrtok. Namietal, že senát nezohľadnil poľahčujúcu okolnosť, konkrétne, že sa v čase spáchania skutku nachádzal v silnom citovom rozrušení. Namietal tiež, že sa bál, že ho manželka napadne, čo sa malo stať viackrát predtým a čo podľa neho potvrdili aj svedkovia pri výsluchu. 

Proti bola Krajská prokuratúra v Košiciach, ktorej službukonajúca prokurátorka označila trest v trvaní šestnástich rokov, vzhľadom na skutok a jeho okolnosti, za dostatočný a adekvátny. Krajský súd sa stotožnil s prokurátorkou a Františkovi potvrdil pôvodný trest - 16 rokov väzenia v strednej nápravnovýchovnej skupine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, jb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Šéf OSN António Guterres
Generálny tajomník OSN odsudzuje streľbu v Handlovej: Guterres ostal po správe v šoku
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Svetoví lídri odsúdili atentát na Fica: Je za tým niečo viac!