Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2023 00:00 | Nové Časy | Cestovanie
Sponzorované

3 NAJ exotické krajiny, kde sa dá bezpečne poznávať aj kúpať na najkrajších plážach

Vietnamská polievka pho, kubánsky rum či korením prevoňaný Zanzibar. Už túto jeseň a zimu sa oplatí priamou linkou z Bratislavy alebo Košíc letieť na najkrajšie zanzibarské pláže, taktiež zažiť najlepšie dobrodružné safari v Tanzánii.

Vidieť historické miesta Vietnamu, ale aj skrytý raj s bielymi plážami, či spoznať živelný ostrov Kuba zo strany Atlantiku aj Karibiku. Cestujte, vnímajte a zažívajte.

Zažite Zanzibar, spoznajte jeho biele pláže aj dobrodružné safari v Tanzánii.

Vieme o krajinách, ktoré bezpečne stoja za spoznanie a vycestovanie za nimi sa vám oplatí čo do ceny aj času. 30% first minute zľavy na poznávacie zájazdy a bezplatné storno si pre vás až do 15. novembra nachystala CK Satur. Žeby vhodný tip na vianočný darček pre seba aj svojich blízkych? Darujte poznávací zájazd, ktorý bude pre vás zážitkom na celý život. Navyše, za exotikou už nemusíte komplikovane cestovať až z viedenského či budapeštianskeho letiska. Tento rok sú pre vás pripravené priame lety z Bratislavy či Košíc, a to na zážitkový Zanzibar.

Vezmite so sebou aj svoje deti a doprajte im zážitky. Celosvetovo najlepšie safari v divočine ocenia malí aj veľkí. Dokonca, v sprievode priateľských animátorov Planet Fun spoznajú vaše deti krajinu nenútene a hravo.

Otvoriť galériu

ZANZIBAR: Zážitok na celý život. Zvolajte hlasné Hakuna matata a spoznajte pravú divočinu v Tanzánii

Súostrovie v Indickom oceáne a rovnako krásnymi plážami ako na Maldivách, no pritom je až o polovicu lacnejšie. Choďte sa pozrieť v spoločnosti najlepších slovenských sprievodcov na „zlodeja bez palca“. Ide o jedinečnú Guarézu červenú zanzibarskú, na ktorú sú domáci právom hrdí. Vzácny druh opice len so štyrmi prstami nájdete len na Zanzibare. A prečo zlodej? Na podporu trávenia potrebuje živočíšne uhlie, ktoré kradne svojim ľudským susedom, teda miestnym.

Alebo choďte po stopách korytnačiek obrovských, hrdo sa prechádzajúcich po Prison Island. Na mape Zanzibaru sú tiež miesta, ktoré si pamätajú prítomnosť významného prieskumníka Livingstonea či ešte slávnejšieho Freddieho Mercuryho.

Dajte deťom ochutnať niektorý z päťdesiatich druhov banánov. Sledujte, ako sa „vyrába“ muškátový orech a šúpe kôra zo stromov škorice, aby sa sušením zrolovala do rolky. Chute Zanzibaru spoznáte najlepšie na poznávacom „spice tour“.

To, čo ostrov odlišuje od ostatných v Indickom oceáne sú jeho domorodí, usmievaví a tajomní Masajovia v červených či modrých odevoch s bohato zdobenými korálkami. Vyskočte si na tanec adamu v prítomnosti štíhlych, zanzibarských bojovníkov.

Staňte sa súčasťou skutočnej "divočiny" a zažite autentické safari dobrodružstvo v národných parkoch Tanzánie. Spoznajte kráter Ngorongoro či NP Saadani a pozorujte levy, leopardy, ale aj slony, nosorožce, žirafy, zebry či pakone. Zo Zanzibaru je to len 90 minút letu a vaša dovolenka naberie rozmer jedinečnosti. Kto by neodolal prenocovaniu v magickej divočine. Niekoľkodňový oddych na bielych plážach váš pobyt na Zanzibare ešte viac umocní.

Náš tip: 
Nasaďte si masku, šnorchel, plutvy a pozorujte farebný podmorský svet v blízkosti ostrova Mnemba. Ostrov je považovaný za najlepší spot na šnorchlovanie a potápanie v Afrike.

Otvoriť galériu

KUBA: Zvuk starých veteránov Chevrolet, ale aj vášnivé kroky latino hudby

Kuba je viac, než len leňošenie na bielych plážach. Farebný, živelný, hrdý a zároveň najväčší, to je ostrov v Karibskom mori. Ak ste si mysleli, že Cuba libre je len názov nápoja, tak máte pravdu iba z polovice. "Cuba territorio libre de America" je presne to, čo Kubu a jej obyvateľov do bodky vystihuje.

Kubánci by mohli porozprávať o svojich dávnych, ale aj nedávnych časoch, no oni vám to radšej zaspievajú a zatancujú. Na hudbu sa vrtí od batoliat až po zanovitých hráčov domina v rokoch. Tancujúcich vidno na ulici, doma pri sporáku, na oslavnej fieste či v krčme, jednoducho všade, kde to metre štvorcové znesú.

Kvalitní slovenskí sprievodcovia vás vtiahnu do víru minulosti cez Havanu a ukážu vám dve tváre mesta. Romantický a koloniálny Trinidad (UNESCO) z karibskej strany vám odhalí pestrofarebné uličky bez áut, plné posedkávajúcich domácich a konských povozov. „Perla juhu“ Cienfuegos vás privíta zmesou kultivovaného francúzskeho ducha s prívetivým karibským štýlom.

Degustujte kubánsky rum v malej skupinke cestovateľov a naučte sa tancovať do rytmu salsy, merenque aj cha-cha-cha. To najdôležitejšie, čo vás Kuba naučí, je milovať život v celej jeho pestrosti.

Náš tip: Prejdite sa havanskými miestami, ktoré kedysi zdravil sám Ernest Hemingway a spoznajte miesto posledného odpočinku Che Guevaru v Santa Clare. Poznávací zájazd so slovenským sprievodcom sa prepojil aj s cenným oddychom na pláži. Spoznajte Kubu cez zaujímavé rozprávanie aj miesta.

Otvoriť galériu

VIETNAM: Krajina lotosového kvetu skrýva tisícročné mesto aj krásny ostrov s bielymi plážami

Temné dejiny Vietnamu zamávali celým svetom a dnes sa krajina pyšní statusom jedného z najoptimistickejších národov vôbec. Bývalá francúzska kolónia máta hlavy všetkým cestovateľom a to je dobre. Vietnam si v minulosti prežil mnoho a preto si zasluhuje našu úctivú pozornosť.

Odkrojte si mango so štipkou čili a zoznámte sa cez vibrácie historického mesta Hue s dynastiou Nguyen. Plavte sa po rieke Saigon, pozorujte východ slnka alebo navštívte svätyňu My Son, kde sa nachádzajú pozostatky strateného kráľovstva Champa (UNESCO). Pohľadajte neorománsku katedrálu Notre Dame v uliciach Ho Či Minovho mesta a nájdite cestu von z podzemných tunelov Cu Či, ktoré boli postavené počas neslávnej Vietnamskej vojny.

Ponorte sa v spoločnosti slovenského sprievodcu do histórie jedenásťročnej vojny, ako aj do duše samotných Vietnamcov. Vydajte sa naprieč krajinou a spoznajte jej zelené ryžové polia, chrámy aj skvosty tamojšej kuchyne. Nie nadarmo si polievka pho získala celý svet.

Náš tip: Prepojte poznávanie Vietnamu s pobytom pri mori v Phu Quoc. Ostrov je povestný nádhernými plážami, perlami, ale aj vôňou korenia či rybacej omáčky.

Otvoriť galériu

Voľno počas jesenných či zimných prázdnin si pýta oddych aj zážitky. Splňte si sen a spoznajte s CK Satur viac exotických krajín, ktoré vás očaria, alebo si v ponuke nájdite ten svoj, vysnívaný kus zeme.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k synovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!