Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2023 09:00 | Šport | Šport mix
Foto

Príbeh paraveslára Viktora Gajdošíka: Po ťažkej nehode 6 týždňoch v kóme! Splní sa mu sen o olympiáde?

Mladík z Jasovej bol plný života, mal veľké plány, tešil sa z práce v zahraničí a tiež z novej motorky. A práve tá sa stala Viktorovi Gajdošíkovi (35) osudnou. Jedna ostrá zákruta a všetko je inak. Po ťažkej nehode bol šesť týždňov v kóme a jeho osud bol neistý. Mladý organizmus však bojoval a dnes Viktor brázdi vody ako paraveslár. A nádeja sa, že raz pôjde aj na olympiádu!

Zo začiatku to bolo veľmi náročné, lebo nemal auto. Kto mohol, ten ho vozil. Keď tréner videl jeho záujem o šport na vode, zabezpečil mu na zimu domov trenažér, aby z Jasovej nemusel cestovať takú diaľku do Piešťan. „Veľmi mi to pomohlo, urobil mi tréningový plán na šesť dní v týždni. Začínali sme na štyroch kilometroch a takto som trénoval prakticky do marca,“ opisuje svoje paraveslárske začiatky Viktor. „Presne na konci zimy sa mi podarilo konečne dostať aj auto prerobené na ručné riadenie, takže som absolútne sebestačný a na vodu môžem chodiť na tréningy už sám. Na prvých majstrovstvá Slovenska v mojej kategórii PR1, čo znamená najvyššie postihnutie, som získal rovno zlatú medailu, čo bol pre mňa priam zázrak.“ Pre Viktora bol titul veľkým povzbudením. V prvý tohtoročný júlový víkend sa zúčastnil na medzinárodných majstrovstvách Česka a opäť si vystúpil na stupienok víťazov. Tentoraz to bola bronzová medaila.

Najväčšia výzva

S paraveslovaním to Viktor myslí vážne. Spýtame sa ho priamo na najvyššiu métu - trúfa si na olympiádu? „Fúha,“ zamyslí sa nahlas. „Najbližšia je budúci rok v Paríži, kde sa netrúfam prebojovať, keď sledujem časy tých, ktorí sa tomu venujú dlhšie. Zrejme sa nestihnem nominovať, ale na ďalšiu by som rád išiel. Na Slovensku tento šport nemá ani zastúpenie, a preto by som bol neskutočne vďačný, keby som bol prvý, ktorý by zastupoval Slovensko na olympiáde.“ Viktor trénuje minimálne 3-krát do týždňa, na prvom mieste je veslovanie a potom rôzne posilňovanie hornej časti tela, predsa len potrebuje silu v ramenách a v rukách. „Mama sleduje všetky moje preteky, okamžite dá všetky výsledky na internet a pochváli sa aj známym a rodine,“ usmieva sa Viktor. On sám je skôr skromnejší.

Aj keď Viktorov život sa točí okolo športu, už uvažuje aj nad prácou, lebo dostal ponuku z firmy, kde predtým pracoval. Potrebuje sa však naučiť počítačový program, láka ho to čím ďalej, tým viac. Ako vraví - noví ľudia, nové skúsenosti. Aj keď je Viktor momentálne bez priateľky, netlačí na pílu. „Snažím sa čo najviac venovať sebe, svojim potrebám, aby som sa mal dobre. Ale ak by sa mi v budúcnosti nejaká fešná slečna priplietla do cesty, nebránil by som sa,“ zasmeje sa od srdca športovec. 

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Anna Ölvecká, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Poslanci si predĺžili rokovanie, schyľuje sa aj k mimoriadnej schôdzi: Týkať sa bude RTVS
Ján Mazák
Aktualizované
Kto nahradil Mazáka na poste predsedu Súdnej rady? Členovia zvolili toto meno
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Izrael mlčí: Dokazuje video, čo sa naozaj stalo v Rafahu?!
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Foto
Odvolanie ministerky Dolinkovej: Toto sú výsledky hlasovania v parlamente
View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Zadržali ruského vysokopostaveného predstaviteľa! Zdvihne vás zo stoličky, čo mal spraviť
Poslanci neodvolali Martinu Šimkovičovú, ostáva ministerkou kultúry.
AktualizovanéFoto
Návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci rozhodli, či ostáva ministerkou kultúry
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Odborníci upozorňujú: TÝCHTO jedál sa zbavte!
Baňa ilustrák
Aktualizované
Tragédia v Poľsku: 15 robotníkov zavalilo v uhoľnej bani! Smutné následky
(ilustračná foto).
Hraničné zásoby krvných skupín: Transfúzna služba vyzýva na darovanie! Kto môže pomôcť?
Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou