Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2023 09:00 | Šport | Šport mix
Foto

Príbeh paraveslára Viktora Gajdošíka: Po ťažkej nehode 6 týždňoch v kóme! Splní sa mu sen o olympiáde?

Mladík z Jasovej bol plný života, mal veľké plány, tešil sa z práce v zahraničí a tiež z novej motorky. A práve tá sa stala Viktorovi Gajdošíkovi (35) osudnou. Jedna ostrá zákruta a všetko je inak. Po ťažkej nehode bol šesť týždňov v kóme a jeho osud bol neistý. Mladý organizmus však bojoval a dnes Viktor brázdi vody ako paraveslár. A nádeja sa, že raz pôjde aj na olympiádu!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Viktor vyrastal v dedinke Jasová ako stredný z troch bratov. Jeho život sa niesol v duchu chlapčenských radovánok a v dospelosti našiel záľubu v zamestnaní žeriavnika. Istý čas pracoval v susednej Českej republike, potom sa na rok vrátil domov, aby sa vzápätí znova vybral do sveta. Do Nemecka šiel len s chabými znalosťami jazyka. „Len pracovného. Vedel som, ako sa po nemecky povedia jednoduché náradia, ktoré som pri práci používal,“ opisuje Viktor Gajdošík svoje začiatky v cudzej krajine, kam odišiel ako 28-ročný. „Nikto ma z nemčiny neskúšal, zaujímalo ich, ako viem robiť, a neskromne musím povedať, že žeriavnik som bol šikovný. Mal som sedem rokov praxe v Česku a hlavne ma to veľmi bavilo.“

K jeho záľubám patrila aj motorka, ktorú si doprial rok pred odchodom do Nemecka. „Naraz mi bolo ľúto, že chodím na mesačné aj dvojmesačné turnusy do Nemecka a motorka drieme v jasovskej garáži. Kúpil som si prívesný vozík a motorku som vozil so sebou do Nemecka. A keď som šiel domov do Jasovej, zase putovala so mnou. Na nej som spoznával okolie, našiel som si aj kamarátov motorkárov, s ktorými sme chodili na výlety po Nemecku. Pekné obdobie,“ vzdychne Viktor.
 

Osudný výlet

Potom prišla osudná jazda tesne pred 33. narodeninami. Viktor vletel s motorkou do zákruty rýchlejšie, ako mal, a tá bola ostrejšia, ako si myslel. „Bol 1. júl 2020, teraz som mal výročie,“ hovorí dnes už s úsmevom, aj keď na vozíku. „Všetko som si uvedomoval ešte skôr, ako som aj s motorkou vyletel do vzduchu. Hlavou mi prebehlo, že toto sa neskončí dobre. Bolo mimoriadne suché leto, pole bolo poorané, posiate veľkými tvrdými hrudami, na ktoré som dopadol. Za mnou šli autá. Našťastie, okamžite zastali a zavolali sanitku. Prišla do piatich minút. To som bol ešte pri vedomí a cítil som príšerné bolesti. Chcel som sa pohnúť, nešlo to, ale neprikladal som tomu vtedy dôraz. Postrihali na mne kombinézu, ešte si pamätám, ako ma naložili do vrtuľníka, dokonca aj pristátie si pamätám, ale potom som upadol do kómy a výpadok na 6 týždňov.“ Viktor nemal zlomené ruky ani nohy, tie vydržali, ale rebrá, lopatky, panva a chrbtica, ktorá poškodila miechu, boli rozlámané poriadne.
 

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Anna Ölvecká, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov