Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2023 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt o strate blízkych aj úspešnej kariére: Dnes si neviem prišiť ani gombík

Vyštudovala právo, no jej cesta viedla úplne iným smerom. Učarovala jej móda. Mohol za to nedostatok krásnych šiat a, ako každá mladá žena, aj ona sa chcela pekne obliekať. Tak si začala šiť sama a boli to skvostné kúsky. Bol to malý krok k veľkej kariére dnes už renomovanej módnej návrhárky Lýdie Eckhardt.

Kto vás najviac ovplyvnil v živote?

V živote je veľmi dôležité šťastie, ale je potrebné mu bežať oproti. Každý je strojcom svojho šťastia, ale keď sa rozhodne ležať pri telke, určite ho nestretne. A tak je to aj s mnohými vzťahmi, priateľstvami či rodinnými a pracovnými väzbami. Dnes hodnotím otcovu prísnosť vo výchove ako kľúčovú v mojom podnikaní, aj keď som ju v mladosti vnímala skôr negatívne. Jeho jednoznačnosť nám v detstve nedovolila skončiť pri prvom neúspechu, naučil nás pokore, ale aj úcte voči okoliu. Samozrejme, veľmi dôležitá je voľba partnera. A ja som to šťastie mala - aj manžel ma podporoval v mojej záľube. Skvelý pracovný kolektív je dar, pri ktorom tiež platí: „Keď dávaš, tak aj dostávaš.“
 

Vaše prehliadky sú výnimočné aj tým, že im vždy dáte nejakú tému. Tá zatiaľ posledná niesla titul Energia. Čo dodáva energiu vám?

Zdrojov energií je okolo nás veľmi veľa. Len ich často nedokážeme vnímať - hovorí za mňa moja vlastná skúsenosť. Žijeme v tempe, v zrýchlenej informačnej dobe, unikajú nám radosti obyčajného dňa. Samozrejme, každé životné obdobie nám energiu individuálne determinuje. Zaľúbenie, príchod detí, prvé úspechy v podnikaní, spokojný klient... A dnes som šťastná, že som prestala „naháňať“ život. To spomalenie mi prináša hlbšie vnímanie prírody, okolia, ale hlavne seba. Energia je kapitál, ktorý sa nám vráti aj so ziskom, keď investujeme do vnútorného šťastia, do vzťahov.

A stačí vám energia na dve prehliadky ročne? Nie je to nadľudský výkon vytvoriť na prehliadky takmer 200 modelov?

Príprava kolekcie je pre mňa oveľa menej náročná ako realizácia modelov pre konkrétne klientky. Robím si, čo chcem, nikomu sa nezodpovedám a keď sa niečo pokazí, tak to zmením. Zrod modelu pre klientku je oveľa náročnejší proces. Pri hotových modeloch každý hneď vidí, ako v nich vyzerá. Ale keď šijeme model, ten zrod má svoje postupnosti. Nakresliť sa dá všetko, ale ako v tom bude klientka vyzerať a hlavne sa cítiť?! Možno preto sa snažím vždy pripraviť vyváženú kolekciu - aby si v nej dokázala vybrať extravagantná, ale aj konzervatívna dáma, mladá či zrelšia, ale aj tá, čo potrebuje niečo schovať alebo zvýrazniť. A práve prehliadka mi dáva priestor si vyskúšať nové strihy, lebo pri konkrétnej klientke by som nikdy neexperimentovala.
 

Vaše prehliadky sú doslova divadelné predstavenia, vládne na nich priateľská a rodinná atmosféra. Čím to je?

Prehliadky pripravujem pre moje klientky, a nie pre odbornú verejnosť. Vstupenky na prehliadku je možné si zakúpiť, a to determinuje aj skladbu obecenstva. Vždy som dojatá, keď sálu zaplnia návštevníci z celého Slovenska. Za tých viac ako tridsať rokov vznikla naozaj v publiku rodinná atmosféra. Všetci sa tešia aj na záverečné zoznamovanie, keď hromadne predstavujem návštevníkov podľa miest, odkiaľ prišli. Dokonca medzi klientkami vzniklo mnoho nových priateľstiev, ktoré utužujeme aj na komorných babincoch v salóne.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Narcis Liptáková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neskôr na linku nasadili veľkokapacitné lietadlá.
Foto
Pred 100 rokmi prvýkrát vzduchom spojili Prahu s Bratislavou a Košicami: TAKTO kedysi prepravovali ľudí
Slovenskí hokejisti to majú na štadión pár krokov: Pre TOTO sa však vozia dodávkou!
Azerbajdžan prevzal kontrolu nad Náhorným Karabachom 20. septembra po bleskovej vojenskej operácii. (ilustračné foto)
Rusko zatvorilo vojenskú základňu: Hovoria o mieri, no z tejto strany padajú vážne obvinenia!
(ilustračné foto)
Besnenie lesného požiaru: Je nebezpečne blízko mesta! Evakuovali tisíce ľudí
Biely dom (ilustračná fotografia).
USA sa odhodlala na rázny krok: Škrt v zozname! Táto krajina nedostatočne spolupracuje voči terorizmu
Kontroverzná prehliadka sa stala hitom.
Foto
BIZARNÁ módna prehliadka: Modelky sa prechádzali po móle NAHÉ! Toto je dôvod
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol III. odhalil svoj prvý oficiálny portrét: Aký význam ukrýva motýľ a iné DETAILY?!
Herečka sa vo svojom prejave označila za čudáčku
Foto
Stiflerova mama je doktorkou umenia! Počas príhovoru adresovala všetkým výzvu
Foto
Regenda sa po zápase kajal: Som rád že tím nedoplatil na moje sprostosti
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Aktualizované
Dobré správy: Premiér Fico má byť po operácii a pri vedomí!
Foto
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom
Robert Fico
Foto
Desivá predtucha premiéra: Robert Fico predpovedal takmer pred mesiacom útok