Ovuláciu môžu ovplyvniť aj umelé sladidlá. Pozor si treba dať napríklad na aspartám a sacharín. Namiesto nich odporúča lekárka používať prírodné sladidlá, ako je med a agáve. Svetová zdravotnícka organizácia tiež varovala, že nahrádzanie cukrov sladidlami môže časom spôsobiť cukrovku 2. typu alebo srdcové ochorenia. Určite sa vyhýbajte aj lepku, ten zahŕňa výrobky na báze pšenice, ako sú chlieb a cestoviny, môžu vyvolať zápalové reakcie. Doktorkina celková rada znela: „Stravujte sa, ako keby ste už boli tehotná.“ Doktorka tiež vysvetlila, že tie isté potraviny, ktoré sú dobré pre rastúce deti, sú vhodné aj pre plodnosť.
Podľa doktorky by ste mali jesť hlavne zdravé tuky. „Pokiaľ si dávate pozor na kalórie a veľkosť porcií, aby ste si udržali zdravú hmotnosť, niektoré druhy tukov v strave zlepšujú plodnosť a zabraňujú strate embryí,“ dodala lekárka. Dobré je ich prijímať najmä v potravinách, ako sú orechy, avokádo, olivový olej a olej z hroznových jadier, obsahujú antioxidanty a znižujú zápal, čo podporuje pravidelnú ovuláciu.