4. Nadmerné čistenie zubov
Liz Cooperová, nutričná terapeutka zo spoločnosti Bio-Kult, hovorí, že príliš časté alebo dôsledné čistenie zubov môže byť škodlivé. "Čistenie zubov bezprostredne po jedle, najmä ak sme jedli kyslé potraviny, ako sú nealkoholické nápoje, rafinované obilniny, citrusové plody a paradajkové výrobky, môžu zmäkčiť sklovinu, oslabiť ich, urobiť ich náchylnejšími na kyslé látky a v konečnom dôsledku viesť k strate zubného tkaniva." Odborníčka preto odporúča počkať 30 až 60 minút po jedle, aby sa pH v ústnej dutine mohlo vrátiť na normálnu úroveň.
5. Používanie dezinfekčných prostriedkov na ruky
Nadmerné používanie dezinfekčného prostriedku na ruky môže spôsobiť nerovnováhu v mikrobióme našej pokožky, ktorý je súčasťou imunitného systému. Medzi ďalšie vplyvy patria podráždenie a olupovanie pokožky vplyvom alkoholu a chemikálii, stenčenie, čo môže zvýšiť riziko prieniku UV žiarenia, alergické reakcie a paradoxne aj zvýšená náchylnosť na mikróby. Pre každý prípad je nutné, aby ste siahli po prípravku, ktorý je šetrný k našej pokožke, s obsahom prírodných látok alebo olejov.
6. Žuvačka
David hovorí, že pri žutí dochádza ku prehĺtaniu vzduchu, čo môže spôsobiť pocit nadúvania. "Žuvanie žuvačky môže tiež stimulovať tráviace enzýmy, aby očakávali jedlo, čo môže spôsobiť, že sa budete cítiť hladnejší a nakoniec sa budete prejedať,“ dodáva. Žuvačky bez cukru naviac často obsahujú umelé sladidlá, ktoré môžu byť ťažko stráviteľné a plynatosť ešte zhoršiť.