Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.06.2022 14:09 | Šport | Hokej

Kto si vyberie na drafte NHL Slafkovského a Nemca? Zámorskí experti dospeli k vzácnej zhode

O mesiac sa v kanadskom Montreale uskutoční draft nováčikov do zámorskej NHL, na ktorom bude mať Slovensko dve "horúce želiezka v ohni".

Zámorskí experti Adam Kimelman a Mike Morreale z oficiálneho webu profiligy sa zhodli na tom, že útočník Juraj Slafkovský bude draftovou dvojkou a skončí v klube New Jersey Devils. Obrancu Šimona Nemca si podľa nich vyberie tím Seattle Kraken zo štvrtého miesta. Ďalších Slovákov v prvom kole draftu neočakávajú.

"Prináša elitné ofenzívne zručnosti pri postave silového útočníka. Ukázal, že dokáže excelovať proti starším hráčom v Liige aj na ZOH. Tam bol najmladší zo všetkých a stal sa najužitočnejším hráčom turnaja. So siedmimi gólmi bol najlepším strelcom Slovenska, ktoré získalo bronzové medaily. Z fyzického hľadiska vyzerá byť pripravený na NHL v budúcej sezóne," opísal Kimelman 18-ročného Košičana a úradujúceho vicemajstra fínskej Liigy s TPS Turku. Ak bude draftovou jednotkou alebo dvojkou, prekoná slovenský rekord Mariána Gáboríka, ktorého si klub Minnesota Wild vybral v roku 2000 z tretieho miesta.

"V New Jersey by perfektne zapadol na pozíciu krídelníka po boku talentovaných centrov. Využíva svoju robustnú postavu, dosah hokejky a silu na aktívne napádanie súpera v útočnom aj obrannom pásme. Po úspešnej olympiáde bol aj najproduktívnejším Slovákom na majstrovstvách sveta s deviatimi bodmi v ôsmich zápasoch," uviedol Morreale na margo Slafkovského. Podľa oboch expertov sa hodí k mladým centrom "diablov" Jackovi Hughesovi, Nicovi Hischierovi a Dawsonovi Mercerovi. Navyše, zahral by si aj s krajanom Tomášom Tatarom.

Kimelman aj Morreale považujú Nemca za najlepšieho obrancu na tohtoročnom drafte, uprednostnili ho pred Čechom Davidom Jiříčkom. Kimelman si dokáže predstaviť rodáka z Liptovského Mikuláša ako jednu z defenzívnych opôr Seattle Kraken, najnovšieho tímu NHL: "Vlani draftovali Mattyho Beniersa ako základný kameň útoku, v tomto roku by mohli Kraken nájsť lídra svojej obrany v Nemcovi. Je to pravoruký bek s úžasnou obojsmernou hrou. Veľmi dobre korčuľuje, čo mu umožňuje zapojiť sa do útoku a popri tom zostať spoľahlivý pri bránení."

"Je pravoruký a pravidelne hráva veľa minút na zápas. Využíva svoju excelentnú pohyblivosť, vyváženosť, prácu s pukom aj korčuľovanie na to, aby vytváral priestor na ľade pre svojich spoluhráčov. Nazbieral 26 bodov v 39 zápasoch jeho tretej sezóne v Nitre v najvyššej slovenskej súťaži," zhodnotil Morreale úradujúceho slovenského vicemajstra. Nemec vytvoril v sezóne 2021/2022 juniorský extraligový rekord v počte bodov v základnej časti. Len útočníci Marián Hossa a Gáborík ich nazbierali viac ako juniori. Stal sa tiež historicky najproduktívnejším juniorom v play-off so 17 bodmi (5+12) v 19 stretnutiach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky