Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2022 20:39 | Šport | Hokej

Petra Vlhová priniesla v treťom finále šťastie Slovanu: Nitrania kapitulovali šesťkrát

Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v utorňajšom treťom finálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 6:2 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Štvrtý zápas je na programe v stredu o 18.00 h opäť v Nitre.

Hlavnými strojcami triumfu Bratislavčanov boli obranca Matt MacKenzie, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, a útočníci Samuel Takáč (tri asistencie) a Marcel Haščák (dva góly).

tretie finále Kaufland play off TEL:
HK Nitra - HC Slovan Bratislava 2:6 (0:2, 1:4, 1:0)
Góly:
38. Varga (Baláž, Švarný), 52. Rockwood (Buček, Nemec) - 13. Haščák (MacKenzie, Takáč), 17. Gašpar (Takáč), 23. Bezák (Belluš, Sersen), 26. MacKenzie (Harris), 28. Rapuzzi (MacKenzie, Takáč), 39. Haščák (Yogan, Rapuzzi). Rozhodovali: Stano, Štefik - Durmis, Kacej, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

Nitra: Honzík (26. O´Connor) - Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Rais - Krivošík, Buncis, Buček - Sýkora, Rockwood, Holešinský - Bajtek, Hrnka, Tvrdoň - Varga, Baláž, Drábek - Múčka

Slovan: Windsor - Golian, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Gašpar, Harris, Takáč - Chalupa, Kytnár, Sukeľ - Belluš, Bezák, Šotek
      
Po úvodnom čestnom buly, ktoré vhodila slovenská lyžiarka Petra Vlhová, začala Nitra sviežnejšie. Mala prvé šance, nebezpečne vystrelili Tvrdoň a po ňom aj Buček. Ešte lepšiu šancu mal Krivošík, ale Windsor zachránil Slovan a pripísal si kľúčové zákroky.

V polovici zápasu hrali hostia prvú presilovku a 21 sekúnd pred jej koncom ju využili po presnej strele Haščáka - 0:1. Potom opäť domáci prebrali na chvíľku opraty zápasu do rúk, ale v 17. minúte zaspala ich obrana a osamotený Gašpar namieril spoza kruhov presne - 0:2.

Netrvalo dlho a Slovan sa na začiatku druhej tretiny dostal už do trojgólového vedenia. Sersen potiahol puk z vlastnej tretiny, prihral ho Bellušovi a ten následne Bezákovi. Útočník Slovana vzápätí spoza brániaceho hráča vystrelil k pravej žŕdke a puk skončil v sieti.

Ďalšiu šancu mal Yogan, ale hostia sa dočkali onedlho pri vylúčení domáceho Bodáka. MacKenzie v presilovke napriahol od modrej a nie veľmi prudká strela skončila za Honzíkom.

Českého brankára po tomto góle nahradil O´Connor. Kanadský brankár však inkasoval už po 88 sekundách, keď ho po teči MacKenzieho strely prekonal Rapuzzi. Nitra nedokázala na tieto góly reagovať, jej hráči boli evidentne v kŕči, no Švarný mohol domácich vrátiť do hry. Svoju šancu však nevyužil, rovnako ako Yogan na druhej strane.

Záver druhého dejstva priniesol góly na oboch stranách. Najskôr sa po 18 zápasoch gólového mlčania presadil Varga, no vzápätí dal svoj druhý gól v zápase Haščák.

V tretej tretine mala Nitra výbornú príležitosť skorigovať stav, keď po faule Kytnára hrala štyri minúty v početnej výhode, no gólovo sa nepresadila. Duel sa potom viac menej už len dohrával, Slovan vedomý si náskoku neriskoval, nepúšťal sa toľko do ofenzívy a spoľahlivo bránil priestor pred bránkoviskom.

Nitra sa snažila o gól, no to, čo prešlo za obranu, vykryl spoľahlivý Windsor. Brankár Slovana inkasoval až v krátkej presilovke domácich o dvoch hráčov, skóre zápasu v nej uzavrel Rockwood.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej