Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2013 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Verdikt súdu otriasa národom: Rezešová si môže gratulovať!

V piatok pokračovalo na súde pojednávanie s milionárskou košickou dedičkou Evou Varholíkovou-Rezešovou (36), kde padol už rozsudok. Koľko rokov dostala?

V piatok ráno o 8.30 hod. padol verdikt v prípade milionárskej dedičky Evy Rezešovej-Varholíkovej. Prokurátorka jej za tragickú nehodu v Maďarsku, ktorá sa stala v auguste 2012, uložila nepodmienečný trest vo výške 6 rokov a 2 roky odobratie vodičáku! A to si ho odpyká v domácom väzení! Po vyslovení rozsudku nad Varholíkovou nasledovali zdôvodňovania trestu. Rezešová je však nevinná v druhej obžalobe - ohrozovanie druhého motorového vozidla, v tomto prípade Fiatu Punto, v ktorom zahynuli 4 osoby.

Rezešová ide do domáceho väzenia!Prokurátor žiadal pre Evu Rezešovú vyšší trest! Naopak, Evin advokát sa odvolal, nesúhlasil, aby sedela ešte takmer tri roky vo väzení. Žiadal o domáce väzenie, o ktorom sa rozhodlo o pár minút. Rezešová nakoniec putuje do domáceho väzenia! Do rozhodnutia druhostupňového súdu tak Rezešová zostáva v domácej väzbe. Tam bude mať náramok, dvakrát denne policajnú kontrolu a domáce väzenie bude môcť opustiť iba s dovolením súdu. Proti rozhodnutiu súdu sa odvolal aj prokurátor.

Rezešová už bez pút

Milionárska dedička z Košíc môže mať po vyše roku konečne úsmev na tvári, keď jej dozorkyňa dala dole všetky putá a povedali jej, že môže ísť. Jej cesta smerovala hneď po skončení súdu do bytu luxusného komplexu Prestige Tower v Budapešti.

Rezešovej matka Eva: To je super!Po vynesení rozsudku bolo vidieť veľkú spokojnosť na tvári Rezešovej matky Evy. Tá dokonca ihneď povedala švagrinej Eve Rezešovej-Džodlovej, ktorá sedela vedľa nej a rodinnému známemu (právnik Ladislav Nižník z Košíc), že: "To je super". Počas prvej prestávky išla s Rezešovej právnikom Pétrom Novákom za svojou odsúdenou dcérou, keď ju odviedli.

V domácom väzení už iba 3 roky?Rezešovej sa zarátava už doba, ktorú si doteraz odsedela. Košičanka z klanu Rezešovcov má zadržaný vodičák na 2 roky s tým, že sa jej rovnako zarátava doba, ktorú si už odsedela. Eva si musí odpykať 2/3 trestu, čo sú 4 roky! Keďže však Rezešová už vyše roka obýva väzenské prostredie, v domácom väzení zrejme pobudne už iba necelé 3 roky.

Podľa právnika rodiny pozostalých dostala Eva Rezešová malý trest. Prokurátor László Mamleczki jej navrhoval trest v hornej hranici sadzby, čo je 13 rokov. Súd jej dal 6 rokov a odsedieť jej stačí len 2/3. Sudkyňa vyhlásila, že aj posádka Fiatu má na nehode vinu, keďže len 27 m pred Varholíkovou vybočil do ľavého pruhu, v ktorom jazdila a ona zrážke nemohla zabrániť, keďže išla v priemere 175 km/hod.


Auto idúce oproti ju neoslepilo"Keby išla Rezešová rýchlosťou 130 km/hod, neboli by také tragické následky. Ľudia by nezomreli a dokonca by ani auto nezačalo horieť", povedala sudkyňa. Ďalej dodala, že pred súdom nebolo dokázané, že by ju oslepilo auto idúce oproti i keď znalec prizvaný Rezešovej advokátom povedal, že živý plot je v úseku, kde sa nehoda stala, prerušovaný. Sudkyňa opakuje, že dvaja ľudia vo Fiate, ktorí sedeli vzadu, mali najviac zlomenín. Nezomreli kvôli požiaru, ale kvôli nárazu. Keby išla Rezešová o 20 km/hod. pomalšie, nezomreli by.

Rezešová pila vodku už pred nehodouĎalej povedala sudkyňa, že Varholíková nemohla priamo po nehode vypiť 1 dc vodky, pretože len minútu po nehode pri nej bol jeden svedok, čo znamená, že musela piť predtým. Za minútu by nestihla dať dole obal z vrchnáka, otvoriť fľašu a vypiť 1 dc priamo po nehode. Aj keby si pomýlila vodku s minerálkou, ako tvrdila, znalec povedal, že za minútu by to Eva nestihla vypiť.

Sudkyňa tiež v piatok po vynesení rozsudku ozrejmila fakty ohľadom užitia kvapiek Bromhexin. Dávku, ktorú Varholíková vypila, malo na ňu 5-krát väčší účinok ako na normálneho človeka s normálnou váhou. Túto skutočnosť vypočítali znalci. Eva vtedy vážila totižto iba 49 kg.

Rodiny obetí prežívajú aj posledný deň procesu veľmi ťažko. Dcéra Medveczkých sa neubránila slzám.

Rezešovej advokát

Advokát Evy Rezešovej žiadal nebrať do úvahy výpoveď jej expartnera Erika Fischera, lebo ju podľa neho očierňoval a hovoril o jej živote v rokoch 2006-2008. Sudkyňa ju ale brala do úvahy, lebo Fischerova výpoveď iba potvrdila, že Eva mala problém s alkoholom a keď pila, dokonca strácala kontrolu.

Rozsudok si vypočulo aj množstvo médiíPojednávanie, ktoré sa konalo na pôde Súdu pre okolie Budapešti, sledovalo množstvo médií, najmä slovenských. Slovenka bola obžalovaná z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.
Varholíková narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto, v ktorom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.


Predposledné súdne pojednávanie s Evou Varholíkovou-Rezešovou (36) pre ňu zrejme nebolo najľahšie. Z úst prokurátora si totiž vypočula nekompromisnú žiadosť o trinásťročný trest za mrežami. Vidina, že si posedí za mrežami maďarskej väznice tak dlho a neuvidí vyrastať svoje deti, ju znervóznili ešte viac.

 

Varholíková, ktorá s blížiacim sa koncom súdnych pojednávaní predstavuje len uzlík nervov, už nedokáže skrývať svoje emócie. Na predposlednom súde sa dokonca neubránila slzám pri advokátových slovách o tom, že je dobrá matka. Náladu jej určite nezlepšil ani prokurátor, ktorý pre ňu žiada tvrdý trest. City však nelomcovali len Košičankou, ale aj jej matkou Evou Rezešovou a dcérou pozostalých, ktoré zatiaľ nevynechali žiadne pojednávanie. O osude milionárskej dcéry sa rozhoduje práve dnes a je otázne, či dokáže Varholíková psychicky uniesť rozsudok maďarského súdu, ktorý rozhodne o jej ďalšom osude.

Obrana

Zopnuté ruky naznačujú obranný postoj, neistotu, skôr negatívne pocity, postrádajú pocit uvoľnenia, otvorenosti

Úzkosť

Zovreté prsty naznačujú úzkosť

Sebaovládanie

Snaha ovládať vlastné emócie

Sebaistota

Obranný postoj s miernym náznakom sebaistoty

Napätie

Vnútorné napätie, snaha ovládnuť emócie, úsilie o autoreguláciu

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú