Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2022 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Manželia Grúňovci otvorene o strate vytúženého dieťatka aj veľkej výčitke: Vec, ktorá ich trápi celý život!

Manželmi sú obdivuhodných 55 rokov. O tom, že si boli súdení, niet pochýb. Spojili ich nielen vzájomné sympatie, ale ich vzťah utužili aj humor a spoločné slzy trpkej bolesti.

Izba bez okna

Novomanželské začiatky neboli jednoduché. „Bývali sme na Kozej ulici v jednej malej izbičke, ktorá mala doslova tri krát dva metre bez okna, bez umývadla a bez toalety. Predtým to bola slúžkovská izba,“ spomína spevák a pridáva sa aj manželka. „Nedalo sa tam vôbec žiť. Mali sme jedenapollôžkový gauč, ktorý zabral polovicu izby. Pomoc som našla u mamy, u ktorej sa navarilo, okúpalo, opralo. Dušan behal kvôli bývaniu za predsedom národného výboru a všade mu len sľubovali, no nedostal žiadny byt. Boli sme na tom zle,“ vysvetľuje Grúňová. Uskromnili sa a ťažké začiatky ich posilnili.

Výčitky pre mamu

Ako spevák strávil Dušan Grúň polovicu života v zahraničí. Vystupoval v Rakúsku, bývalom Sovietskom zväze, Juhoslávii, Bulharsku, či západnom Nemecku. Keď sa dalo, cestovala s ním aj Majka. To bolo jediné riešenie, aby vzťah manželov neutrpel pre odlúčenie. „Po revolúcii mi Duško povedal: Majka, nemusíš chodiť do roboty, daj tam pekne výpoveď. Poď a zober sa so mnou na Západ,“ spomína Grúňová, ktorú často sužovala neistota, či sa jej podarí získať devízový prístup a vycestovať za manželom. „Protestovala som, že musím pracovať. Dušan mi hovoril, čo je to za život, keď sme každý sám a inde?! Rozsekla to nakoniec moja mama, ktorá povedala, že musím ísť za Duškom, lebo ma potrebuje. Dala nám obom svoje požehnanie,“ spomína Grúňová, ktorá spočiatku nechcela nechať mamu samu.

S odstupom času to však vidí ináč a prišlo aj na výčitky. „Dnes si to veľmi vážim, lebo tie krásne mladé roky sme boli spolu a veľa sme prežili aj videli. Až raz, keď som sa vracala s jednou nemeckou priateľkou z výletu, Duško nás čakal na ulici a nervózne sa prechádzal. Bolo mi to divné, lebo hrávali aj dva- či trikrát denne a vždy si zvykol pred predstavením ľahnúť,“ opisuje Majka. To, čo sa v tej chvíli od manžela dozvedela, ju zlomilo. „Povedal mi, že sa stala hrozná vec. Volali mu, že moju mamu našli na gauči sedieť mŕtvu. Takže som sa s ňou už nevidela. Veľmi som si to vyčítala. Najhroznejšie bolo, že som si s ňou po celý čas odlúčenia nemohla ani telefonovať, lebo za tých čias nebolo možné dať jej napojiť pevnú linku. V priebehu troch mesiacov som ju nielenže nevidela, ale ani nepočula a ona na mňa stále čakala...“

Prišli o dieťatko

Aj keď si boli Grúňovci súdení a majú krásne manželstvo, prešli si i ďalšou obrovskou bolesťou. „Naše manželstvo má len jednu chybičku, a tá je dosť vážna - prišla som počas tehotenstva o dieťatko a viac už dieťatko nebolo. Dlhé roky ma to veľmi trápilo. A verím, že aj Dušana, no ako chlap ma podržal a ustáli sme to,“ povzdychne si so slzami očiach a zastretým hlasom Majka. „Dieťa je nádherná vec a chýba nám. Aj teraz, keď už máme svoje roky, aká by som bola šťastná, keby zazvonil telefón a počula by som - Mami, ako sa máš? Nikto mi nikdy slovo mami nepovedal. Takto sa to stalo, asi to tak má byť a treba to prijať,“ hovorí zmierene pani Grúňová.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Alexandra Mrázová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?
Americká herečka Halle Berry.
Foto
Bývalá Bondgirl je hriešne sexi aj pred 60-kou: Horúci záber, na ktorom je úplne NAHÁ!
(ilustračná fotografia).
Prípravy na novú sezónu lesných požiarov vrcholia: EÚ robí opatrenia, čo sa zmení?
Julian Assange.
Odhalil tajomstvá USA, teraz kvôli tomu trpí: Čo je s väzneným Assangeom? Vážne obavy
Aké je vaše ideálne povolanie podľa znamenia zverokruhu?
Máte problém nájsť si prácu, ktorá vás baví? TOTO je ideálna robota pre vás podľa vášho znamenia!