Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2022 16:09 | Správy | Domáce správy

Primátor Spišskej Novej Vsi reaguje na uvoľňovanie opatrení: Výzva vláde!

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik vyzval vládu na zmenu pravidiel pri návšteve športových podujatí.

Podľa neho je čas na úpravu podmienok pre fanúšikov v interiéroch športovísk. „Športovci v našom meste dosiahli v posledných rokoch pozoruhodné výsledky, medzi ktoré patrí double v basketbale mužov alebo postup hokejistov do extraligy. V mnohom za svoje úspechy vďačia obrovskej podpore svojich fanúšikov,“ upozornil Bečarik.

Dodal, že v tomto roku si Spišská Nová Ves pripomína 90 rokov existencie spišskonovoveského hokeja. Primátor tiež zdôraznil, že mesto v posledných rokoch investovalo státisíce eur do rekonštrukcie športovísk. K zimnému štadiónu pribudla krytá malá ľadová plocha, začala sa revitalizácia atletického štadióna, onedlho sa začnú práce na krajskej investícii v podobe novej telocvične pri športovej hale. Okrem toho tunajšie letné kúpalisko a plaváreň dostali novú technológiu, cyklisti registrujú pribúdajúce cyklochodníky a bežkársky areál na Grajnári priťahuje pozornosť bežkárov z celého Slovenska.

„Snažíme sa investovať do našej budúcnosti, do zdravia našich obyvateľov. Len zdraví ľudia môžu plnohodnotne zvládať krízy, akými je pandemická situácia. Snažíme sa rozvíjať oddychové zóny. Lenže bez divákov nie je šport športom, bez osobného zážitku zo športových súťaží klesá aj motivácia ľudí športovať,“ skonštatoval Bečarik, ktorý plne podporuje snahy športových klubov na zmenu pravidiel. Podľa neho ide o logický krok, keď je plno športujúcich Slovákov v Tatrách alebo Poľsku.

S výzvou spišskonovoveského primátora súhlasí aj Združenie miest a obcí Slovenska, podľa jeho hovorcu Michala Kaliňáka je potrebné zvážiť aj návrat športovcov na športoviská. „Toto je názor, ktorý nájdeme v mnohých obciach a mestách, kde do obnovy a výstavby ihrísk a športovísk investovali nemálo peňazí a teraz sú prázdne. Namiesto toho, aby boli plné ľudí, ktorí sa chcú hýbať, čo je dobré aj v súvislosti s prevenciou proti ochoreniu COVID-19, tak sa využívať nemôžu. Myslíme si, že by sa športoviská mali otvoriť pre verejnosť,“ skonštatoval Kaliňák.

So svojím kolegom zo Spišskej Novej Vsi súhlasí aj primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko. V rámci COVID automatu bol okres na severe Spiša zatvorený medzi prvými na Slovensku. "Už 11. týždeň sme zatvorení, museli sme veľmi dramaticky rušiť všetky kultúrne podujatia a zatvárať športoviská. Na zimnom štadióne máme dlhodobé partnerstvo so súkromným investorom a hokej aj korčuľovanie tam boli zakázané. Hokejisti tak chodili hrávať do poľskej Krynice. Prevádzkovateľ je, dá sa povedať, na pokraji bankrotu, pretože ľad udržiavať musí, nemôže ho len tak roztopiť. Náklady na energie platí a príjem nemá v podstate žiaden," zdôraznil Tomko. Je podľa neho dôležité, aby sa v tomto smere opatrenia aspoň mierne uvoľnili, pretože uzatvorenie športovísk a kultúry by mohlo mať z dlhodobého hľadiska veľmi zlé následky na spoločnosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život