Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2021 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Roztomilé znamienko v tvare srdiečka jej prevrátilo život hore nohami: Žena len o chlp unikla smrti!

KayIa Mailer nabáda ostatných, aby sa chránili pred slnkom po svojej zničujúcej skúsenosti, keď ju poslali na biopsiu po stmavnutí znamienka.

Žena povedala, že sa rozhodla dať si znamienko skontrolovať pre prípad, že by to mohlo byť vážne. „Lekár mi znecitlivel tvár a potom pomocou malej žiletky zoškrabal farbu zo znamienka, ktorú poslal do laboratória,“ opísala priebeh zákroku. Len o tri dni neskôr dostala Kayla zdrvujúcu správu, že znamienko je rakovinové. Kayla povedala, že sa práve chystala do práce, keď jej zazvonil telefón. Volal jej dermatológ. „Povedal mi, že si chcel naplánovať stretnutie, aby si prebral výsledky, ale že to nemôže počkať,“ prezradila.

Povedal mi, že mám vysoko agresívnu formu melanómu a že mi naplánoval prvé voľné stretnutie v chirurgickom centre v Seattli a že by som tiež potrebovala plastickú operáciu,“ opísala priebeh telefonátu Kayla. „Keď mi to povedal, plakala som,“ prezradila otvorene. Neskôr ten mesiac išla Kayla so svojou mamou Millie Mailer k dermatológovi. Tam jej povedali, že podstúpi Mohsovu procedúru – presnú chirurgickú techniku ​​používanú na liečbu rakoviny kože. 4. decembra mala Kayla operáciu, pri ktorej jej špecialista jemne odrezal každú vrstvu rakovinového tkaniva a poslal ju na testovanie. Kayla povedala: „Na stretnutí ma posadili na stoličku, ktorá sa podobá zubárovi, a opreli ma dozadu.“

Očistilo mi to miesto a začalo mi do líca vstrekovať látky, aby bolo znecitlivené, a potom mi začali okolo rakoviny vyrezávať kruh na líci,“ začala Kayla opisovať priebeh zákroku. „Keď to robili, cítila som rezné rany v blízkosti môjho nosa, potom mi to tkanivo zlúpli z tváre. Videla som žltú vrstvu tuku, ktorá s tým išla a zanechala mi na tvári dieru, ktorá krvácala a bola veľká ako kus salámy. Potom pristúpili ku kauterizácii otvoru a dali mi obrovský obväz, zatiaľ čo som čakala, kým sa vrátia výsledky,“ prezradila Kayla priebeh operácie. Nasledujúci deň, 5. decembra, jej bolo povedané, že všetok melanóm bol úspešne odstránený a bola objednaná na plastickú operáciu na uzavretie rany.

Kayla bola na operáciu pripravená. Neskôr sa už len zobudila so stehmi na svojom líci. „Mama driemala na boku postele, skutočný anjel, nikdy ma neopustila, aj keď bola vyčerpaná,“ prezradila. Podľa jej slov po troch rokoch má každých šesť mesiacov kontroly kože a následne si nechala preventívne odstrániť znamienka z chrbta, krku, pravej ruky a tváre. Teraz vyzýva ľudí, aby vždy nosili opaľovací krém a natierali sa každé dve hodiny. „Odporučila by som ľuďom, aby nosili opaľovací krém – opakovane ho nanášali každé dve hodiny alebo nosili ochranný odev.“ Dodáva: „Nechajte si skontrolovať podozrivé veci odborníkom. Žite život, ktorý milujete, a milujte život, ktorý žijete.“

Čo je to melanóm?

Melanóm je typ rakoviny kože, ktorá sa môže šíriť do iných orgánov v tele. Najčastejším znakom melanómu je objavenie sa nového znamienka alebo zmena existujúceho materského znamienka.To sa môže vytvoriť kdekoľvek na tele, ale najčastejšie postihnuté oblasti sú: u mužov – chrbát, u žien -nohy.

Vo väčšine prípadov je po odstránení melanómu malá pravdepodobnosť jeho návratu a nie je potrebná žiadna ďalšia liečba. Väčšina ľudí (80 až 90 %) je sledovaná 1 až 5 rokov.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke uprostred tréner reprezentácie Slovenska do 18 rokov Martin Dendis dáva pokyny svojim zverencom počas oddychového času.
Senzácia! Slováci šokovali bratov Čechov: Na hokejových MS18 si zahrajú o medaily
Oporou je jej manžel a kolega Patrik Švajda.
FotoVáš Tip
Z najmladšieho syna Švajdovcov rastie veľký fešák: Náš Adamko má 7 rokov! Takúto narodeninovú tortu ste ešte nevideli
Predaj dotovaných pobytov pre seniorov od 5. mája
Kde si môžu dôchodcovia uplatniť 100 eur na kúpele? Predaj dotovaných pobytov sa začne už čoskoro!
Na snímke starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka
Starosta Nového Mesta si prilepšil: Zvýšenie platu! Pozrite sa, akú sumičku bude dostávať
Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Krádež v Bratislave: Neuveríte, čo si muž na FOTO odniesol z obchodu! Polícia prosí o pomoc
(ilustračné foto)
Požiar obydlia v Lipanoch, pri ktorom zomrela osoba: Polícia začala konať!
Bárta a Mičkovicová tvoria pár dlhé roky.
Foto
Mičkovicová o dlhoročnom vzťahu s Bártom: Aby som sa opäť vydala, musela by sa stať jedna vec!
Polícia na mieste krvavého incidentu.
Vo Švédsku sú v pozore: Po útoku Hamasu prudko stúpol počet antisemitských útokov
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Zrútená diaľnica v Číne: Nešťastie si vyžiadalo takmer 50 obetí
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér Fico o vstupe Ukrajiny do EÚ: Pripomenul aj možné členstvo týchto štátov
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Zmeny v doprave v Liptovskom Mikuláši: Vďaka TOMUTO pribudne niekoľko parkovacích miest
Police car
Tínedžer z Maďarska zverejnil varovné video: To, čo nasledovalo, mohlo skončil katastrofou