Ak máte chuť na rýchly, chutný a ľahký letný obed, vyskúšajte tieto zaujímavé kombinácie s tofu. Potešíte svoje chuťové poháriky a odľahčíte si trávenie.
Tofu v paradajkách
Otvoriť galériu
Tofu v paradajkách
Zdroj: iStock
Potrebujeme:
- 250 g bieleho tofu
- 50 g škrobovej múčky na obalenie rastlinný olej na smaženie
- 50 g šalotky nasekanej najemno
- 30 g sekaného cesnaku
- 200 g paradajok
- 1 lyžicu hnedého cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
Príprava:
- Tofu nakrájajme na 2 cm plátky a obalíme v škrobovej múčke. Jednotlivé plátky opečieme v rozpálenom oleji.
- V kastróliku zohrejeme trochu oleja a orestujte na ňom šalotku s cesnakom. Pridáme nakrájané paradajky a zvyšné suroviny. Všetko povaríme a pridáme opečené tofu. Varíme spolu na mierom ohni, kým tofu nenasaje omáčku. Podávame s ryžou.