Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2021 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dizajnérke Monike Babčanovej zmenilo život nevídané dobrodružstvo: Zo sveta financií až do amazonskej džungle!

Dala zbohom úspešnej kariére audítorky a zamierila do pralesa!

Rodáčka zo Žiliny Monika Babčanová je dôkazom, že ak človek naberie odvahu vykročiť do neznáma, začnú sa diať veci. V hustom tieni stromov amazonskej džungle totiž našla poklad, ktorý jej radikálne zmenil život a stal sa základom pre jej úspešný biznis.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Šikovná Slovenka po štúdiách ekonómie naštartovala kariéru audítorky. Bol to skvelý džob, ktorý jej mohli mnohí závidieť. „Práca audítora je veľmi zaujímavá a veľa sa popritom aj cestuje, takže nie je to úplne stereotyp,“ začína svoje zaujímavé rozprávanie Monika. Pár rokov po tridsiatke však zatúžila po väčšom dobrodružstve.

„Už ako dieťa som snívala o ceste okolo sveta. Predstavovala som si krajiny plné usmiatych tancujúcich Juhoameričanov, horúcu oranžovú Saharu s ťavami, Áziu, jej zelenú prírodu a drobných ľudí, ktorí obrábajú svoje kaskádovité ryžové políčka,“ hovorí. Časom však pre každodenný zhon a množstvo práce jej plány zapadli prachom.

„Dospelí sú majstri v odkladaní snov a hľadaní dôvodov, prečo sa niečo nedá uskutočniť práve teraz. Vždy sa nájdu nejaké prekážky – práca, partner, hypotéka,“ vysvetľuje sympatická podnikateľka, ktorá si však napokon zbalila kufre a odletela do Španielska.

Život naruby

V Cádize, jednom z najstarších miest Európy, zdokonaľovala svoju španielčinu. Potom sa z Andalúzie presunula až do horúceho Čile. „Plánovala som tu navštevovať kurzy španielčiny, no napokon som v škole strávila len tri dni. Zoznámila som sa tu s cestovateľmi, ktorí pokračovali na juh do Patagónie. Stačil opäť len malý kúsok odvahy a ja som bola znova na cestách,“ spomína cestovateľka, ktorá prešla cez Čile, Argentínu, Bolíviu, Peru, Galapágy či Ekvádor naprieč celým kontinentom a dostala sa až do Kolumbie.

Krajina, ktorá je v očiach mnohých Európanov považovaná za veľmi nebezpečné miesto a spája sa im najmä s kráľom kokaínu Pablom Escobarom, jej obrátila život naruby. „Práve kvôli fáme drogových kartelov sa miestni ľudia snažia ukázať cudzincom pravý opak. Sú veľmi milí, veselí, zaujímajú sa o vás,“ hovorí. Prvý dojem z krajiny bol však aj pre ňu strašidelný.

„Sedela som v nočnom autobuse na ceste z Ekvádoru do Kolumbie a čítala niekoľko rokov starý bedeker s prísnym varovaním, aby si turisti dávali pozor a aby určite necestovali z Ekvádoru autobusom cez hory a už vôbec nie v noci. Vraj tu je 100 % pravdepodobnosť prepadu a okradnutia. No ja som v tom autobuse už sedela! S hrôzou som zatvorila knihu a radšej som trávila čas konverzovaním s miestnou dievčinou sediacou vedľa mňa. Keď zistila, že nemám vymenené doláre za kolumbijské pesos, nasilu mi do rúk vtlačila miestne peniaze na prvý taxík do hotela.“

Zlé dojmy sa veľmi rýchlo rozplynuli a Monika objavila nádhernú krajinu plnú srdečných a usmiatych ľudí. „Aj keď Kolumbii už dnes verím, treba byť opatrný,“ pripomína. „Ja sa držím starých pravidiel cestovania: robím to, čo mi miestni ľudia odporučia, nejdem ďalej, ak mi povedia, že by to pre mňa mohlo byť už nebezpečné, či nechodím po zotmení sama von.“

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Kristína Konvičková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Rebecca McGonigle
Foto
Drží v náručí bábätko? Táto fotka vás poriadne zmätie: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý