Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2021 14:37 | Správy | Koronavírus

Neprišla vám SMS na druhú dávku vakcíny AstraZeneca? Jeden kraj berie veci do vlastných rúk

Košický samosprávny kraj (KSK) určil hodiny pre ľudí, ktorí boli zaočkovaní prvou dávkou vakcíny AstraZeneca a ani po 12 týždňoch im neprišla SMS s termínom na očkovanie druhou dávkou tejto vakcíny.

Do veľkokapacitného očkovacieho centra v Košiciach môžu prísť od stredy do piatka po 15.00 h, očkovacie centrum bude otvorené do 17.30 h. V prípade vyššieho záujmu sú pripravení očkovať aj dlhšie. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.

KSK eviduje množstvo podnetov od obyvateľov, ktorým SMS na druhú dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19 do stanoveného termínu neprišla. „Problémy komunikujeme s Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré spravuje registračný systém. Aby sme obyvateľom nášho kraja vedeli zabezpečiť, že dostanú druhú dávku vakcíny včas, každý deň, keď sa očkuje vakcínou od AstraZenecy, sme určili osobitné hodiny práve pre tých, ktorým neprišla SMS s termínom na očkovanie,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Druhou dávkou vakcíny AstraZeneca sa bude vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Ostrovského ulici v Košiciach očkovať od stredy do piatka (19. - 21. 5.). V očkovaní touto vakcínou budú pokračovať aj nasledujúci týždeň, a to od 26. do 28. mája.

Kraj pripomína, že v tomto týždni bude očkovať každý deň, teda od pondelka do nedele (23. 5.). V prevádzke budú všetky tri veľkokapacitné očkovacie centrá. Naďalej očkujú všetkými registrovanými vakcínami, v prípade AstraZenecy sa očkuje už iba jej druhou dávkou.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach by malo byť opäť v prevádzke počas víkendu, keď sa tam bude očkovať vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Vo vakcinačnom centre v Spišskej Novej Vsi sa bude cez víkend očkovať Modernou. „V súčasnosti máme dostatok vakcinačných látok, po víkende sú opäť voľné termíny na očkovanie. Každému, kto má o očkovanie záujem preto odporúčam, aby neváhal a zaregistroval sa,“ dodal Trnka. Registrovať sa možno prostredníctvom čakárne NCZI na vakcinacia.nczisk.sk/registracia, prípadne ako náhradníci cez krajský registračný systém www.ockovanieksk.sk.

Čo sa týka zdravotníkov výjazdovej očkovacej služby KSK, podľa Terezkovej vyrazia tento týždeň do obcí Bôľ, Kráľovský Chlmec, Buzica, Medzev, Helcmanovce, Prakovce, Veľké Kapušany, Ptrukša aj Gelnica. Očkovať budú seniorov nad 60 rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!