Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2012 18:24 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mello je ešte stále na Belize: Pôjde preňho vládny špeciál?

"Pracujeme na všetkých alternatívach, budúci pondelok ds začína pracovný týždeň, to isté platí aj o Belize, aj tam mali víkend," podotkol minister vnútra Kaliňák.

Obvinený Slovák Karol M. sa ešte stále nachádza v stredoamerickom štáte Belize, kde ho 11. júla zadržala polícia, agentúre SITA to potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák. "Bezpochyby, zatiaľ podľa posledných informácií je ten stav nezmenený," povedal Kaliňák. Minister ešte nevedel priblížiť, kedy a ako Karola M. dopravia na Slovensko. "Pracujeme na všetkých alternatívach, budúci pondelok začína pracovný týždeň, to isté platí aj o Belize, aj tam mali víkend. Musíme dostať ešte nejaké ďalšie informácie, veľmi intenzívne pracujú jednotlivé útvary policajného zboru na tom, aby sme zabezpečili návrat taký, aby bol čo najrýchlejší a najbezpečnejší," doplnil.

Kaliňák nevylúčil, že najhľadanejšieho Slováka privezie vládny špeciál. "Všetky alternatívy sú otvorené," uzavrel. Policajný prezident Tibor Gašpar v piatok informoval, že 11. júla popoludní v štáte Belize zadržali muža, ktorým by mal byť obvinený Karol M. „Môžem potvrdiť, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o hľadanú osobu Karola M.,“ povedal. Momentálne sa rokuje o možnostiach vydania osoby na Slovensko. Na zadržaní sa podľa Gašparových informácií podieľala aj migračná polícia štátu Belize.

Zadržanie Karola M. bolo súčasťou celosvetovej akcie Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia. Slovenské orgány poskytli mená niekoľkých hľadaných osôb. „Na prvom mieste bol práve Karol M.,“ dodal Gašpar. Interpolu poskytli tiež informácie o tom, kde by sa mohol zdržiavať. Viac informácií podľa Gašpara nemožno poskytnúť najmä z taktického hľadiska. „Celú akciu budeme považovať za ukončenú až vtedy, keď bude osoba odovzdaná kompetentných orgánom na Slovensku,“ povedal. K ďalším otázkam sa zrejme polícia vyjadrí začiatkom budúceho týždňa.

Prípad Karola M. vyvolal rozruch po tom, ako sa napriek zadržaniu po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu. Karol M. je obžalovaný z objednávky vraždy v prípade, v ktorom namiesto údajnej plánovanej obete prišli o život žena a dieťa. Obvinený je aj z vraždy niekdajšieho bossa bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zabili v roku 2004.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?