Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2012 02:54 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Pitva potvrdila: Whitney († 48) mala v pľúcach vodu! Utopila sa?

Speváčka s nezameniteľným hlasom Whitney Houston zomrela vo veku 48 rokov. Jej bezvládne telo našiel bodyguard vo vani v hoteli v Beverly Hills.

Smutnú správu potvrdila aj speváčkina hovorkyňa Kristen Foster: "Áno je to pravda." Bližšie informácie však prezradiť odmietla. Americké médiá priniesli správy, že bezvládne telo speváčky našiel jej bodyguard vo vani, v izbe hotela Beverly Hilton v americkom Beverly Hills. Záchranári sa pokúšali Houston niekoľkokrát oživovať, no neúspešne.

Telo Whitney Houston podrobili pitve už v nedeľu v noci. Podľa neoficiálnych výsledkov, ktoré získali americké médiá, mala speváčka vodu v pľúcach. Čaká sa však ešte na toxikologický rozbor, výsledky ktorého môžu byť zverejnené až o niekoľko týždňov.

Médiá: Brala lieky proti depresii

V hotelovej izbe sa nenašli žiadne ilegálne drogy, no všade sa povaľovali fľaštičky od liekov na predpis. Podľa servera TMZ.com brala Whitney aj xanax. Tento liek má v kombinácii s alkoholom silné sedatívne účinky. Keďže si Whitney aj noc predtým dopriala poriadnu dávku alkoholu.

Xanax brala speváčka na predpis. Tento liek sa užíva najmä vtedy, keď človek trpí depresiou, nespavosťou, úzkosťou. Používa sa aj na liečbu panických porúch, na zmiernenie záchvatov a fóbií.

Našli ju s tvárou pod hladinouZdroje servera TMZ.com - stylista, kaderníčka a bodyguardi - tvrdia, že Whitney našli s tvárou ponorenou pod hladinou. "Mali sme strach, čo je s ňou, pretože v kúpeľni bola už asi hodinu. Keď sme klopali na dvere, neodpovedala nám," povedali.

Vyslali preto kaderníčku, aby sa na ňu išla pozrieť. Tá však takmer okamžite spustila strašný krik. Do kúpeľne následne vtrhol jeden z osobných strážcov a vytiahol speváčku z vane. Whitney podľa ich slov ležala vo vani s tvárou pod vodou a nohami na vani.

Dcére nedovolili vidieť telo matkyDcéra Whitney Houston Bobbi Kristina prišla do hotela, kde umrela jej mama niekoľko hodín po tom, ako sa smutnú správu dozvedela. Policajti ju však nechceli pustiť so izby, ani dovoliť jej vidieť telo matky. Bobbi Kristina sa podľa servera TMZ.com sa snažila dostať cez policajtov, ale to sa jej nepodarilo. Že naozaj ide o Whitney Houston potvrdili jej priatelia a rodinní príslušníci, ktorí sa nachádzali v rovnakom hoteli.

V piatok bola na divokom žúre

Podľa nadporučíka policajného oddelenia v Beverly Hills Marca Rosena bola informácia telefonicky oznámená polícii o 15:43 miestneho času. O pár minút na to Whitney zomrela. "Na mieste neboli žiadne očividné znaky, ktoré by dokazovali protiprávny zámer," povedal Rosen s tým, že situáciu prešetruje miestna polícia.

Podľa neoficiálnych informácií speváčka v piatok absolvovala "obrovský záťah" v hotelovom bare. Naposledy sa na verejnosti objavila vo štvrtok. Svedkovia tvrdia, že vyzerala zanedbane a tiahol z nej alkohol.

1183456:fullwidth:true:true:true

Reakcie na smrť speváčky na seba nenechali dlho čakať, mnoho jej kolegov vyjadrilo sústrasť na sociálnej sieti Twitter. Exmanžel Bobby Brown dostal podľa amerických médií po oznámení smutnej noviny "nekontrolovateľný záchvat plaču".

Speváčkina krstná mama Aretha Franklin vyhlásila: "Je to šokujúce, až neuveriteľné. Nemohla som uveriť tomu, čo som čítala na televíznej obrazovke." Whitney najviac preslávila cover verzia hitu I Will Alway Love You (Navždy ťa budem milovať) od Doly Parton. Tá reagovala na smrť speváčky so slovami: "Whitney, navždy ťa budem milovať, budeš nám chýbať."

Návrat na scénu sa nevydaril

Minuloročný návrat Whitney Houston na hudobnú scénu prijala verejnosť aj odborníci rozpačito a z koncertov ľudia odchádzali sklamaní. Jej zamatový hlas sa stratil a Houston nedokázala odspievať svoje najväčšie hity.

Predala vyše 170 miliónov albumov a v americkom hudobnom rebríčku mala zo všetkých umelcov najviac hitov číslo jedna. Okrem iných získala šesť cien Grammy a dve ceny Emmy. Po smrti Michaela Jacksona tak ide o najväčšiu stratu v hudobnom priemysle.

Whitney Houston v posledných rokoch preslávilo najmä búrlivé manželstvo so spevákom Bobym Brownom a drogové excesy, kvôli ktorým padla na úplné dno.

Najväčší hit Whitney Houston, pieseň I Will Always Love You

Stretli ste sa niekedy s Whitney Houston? Máte s ňou spoločnú fotografiu alebo video? Nápíšte nám na tip@novycas.sk!

285424:gallery:false:false:false

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
Na archívnej snímke z 25. marca 2023 homosexuálny pár pózuje s dúhovou vlajkou v Ugande.
Metodistická cirkev zrušila zákaz týkajúci sa LGBT+ ľudí: Rozdúcha to vášne medzi duchovnými?!
Budova patriaca právnickej akadémii horí po ruskom leteckom útoku v ukrajinskej Odese z 29. apríla.
Ukrajinské mesto zasiahla ruská raketa: Veľký požiar a množstvo ranených!
ilustračné foto
Z USA sa valia obvinenia: Ruská armáda túto zbraň nemôže používať! Premiéru zažila počas I. svetovej vojny
Na snímke generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala
Machala reaguje na kritiku po výroku, že Zem môže byť plochá: RTVS ma opäť oklamala!