Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2009 10:04 | Správy | Krimi | Nehody

Havária v tuneli Branisko: Stav vodiča autobusu je kritický

Zdravotný stav vodiča autobusu, ktorý sa v nedeľu (15.11.) v tuneli Branisko zrazil s osobným autom, je stabilizovaný, ale naďalej kritický.

Informoval o tom dnes Anton Laincz, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice s poliklinikou Poprad. Pacienta previezli do popradskej nemocnice z Levoče vo večerných hodinách. Laincz dodal, že zranený vodič má za sebou niektoré dôležité operácie, ďalšie ho však v priebehu niekoľkých dní ešte čakajú.

Pri dopravne nehode v tuneli Branisko zahynuli dvaja Česi.  Nehodu pravdepodobne spôsobil vodič osobného auta, ktorý prešiel do protismeru autobusu.  V tuneli Branisko sa čelne zrazil zrazil autobus, ktorý išiel na pravidelnej linke Prešov - Námestovo, s Hyundaiom TQ s českým evidenčným číslom. Zomreli dvaja ľudia, ktorí sa viezli v osobnom aute. Nehodu pravdepodobne spôsobil vodič osobného auta, ktoré zo zatiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru.

V osobnom aute zahynuli vodič Ľudovít B. († 40) B. z Náměšte nad Oslavou (okres Třebíč), ktorý bol rodák zo Slovenska. Zahynul aj jeho spolujazdec Robert B.  († 39) z Jablonca nad Nisou.

Vodiča autobusu Mareka D. (39) z Demjaty (okres Prešov) museli z kabíny vystrihovať. Nikto z 15 cestujúcich v autobuse sa vážnejšie nezranil. "Cestujúci z autobusu boli krátko po nehode vyvedení z tunela, sú v bezpečí," uviedol službukonajúci hasič z krajského operačného strediska v Prešove. Pri zrážke nevznikol požiar ani explózia, na mieste zasahovalo viacero hasičov s technikou. Na mieste sú policajti, záchranári a hasiči

Tunel pre vyšetrovanie príčin nehody uzavreli. "Nehodu vyšetruje popradská polícia. Prevádzka v tuneli bola obnoveníá dnes o 2,30 hodine," informoval zástupca prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Daniel Džobaník. Obchádzka viedla po starej ceste - cez horský priechod Branisko. Frekventovaný tunel Branisko, v ktorom je povolená najvyššia rýchlosť 80 kilometrov za hodinu, je najdlhším cestným tunelom na Slovensku. Je na trase plánovanej diaľnice D1 medzi Košicami a Bratislavou. Dokončený je v polovičnom profile, v jedinej podzemnej rúre jazdia autá v obidvoch smeroch.

Zrážky osobných áut s autobusmi od roku 2005 na Slovensku

11. januára 2005  - Hromadná dopravná nehoda sa stala v obci Dobšiná v Rožňavskom okrese. Na zľadovatenej vozovke sa zrazili štyri osobné motorové vozidlá a autobus. Následkom boli štyri ťažko a tri ľahko zranené osoby.

26. septembra 2007 – Ťažké zranenia utrpela 25-ročná česká vodička Škody Felicia pri zrážke s autobusom medzi obcami Varín a Gbeľany v okrese Žilina.

4. októbra 2007 - Dvoch ľahko zranených si vyžiadala reťazová zrážka troch osobných áut a autobusu pri obci Kostolná-Záriečie v okrese Trenčín. Autobus spoločnosti Turancar bol prázdny a pri nehode sa ľahko zranili iba cestujúci v autách.

16. októbra 2007 - Dovedna desať ľudí utrpelo stredné a ľahšie zranenia pri havárii autobusu a osobného auta na ceste neďaleko Svidníka.

16. novembra 2007 - Život troch pasažierok osobného motorového vozidla Škoda 105 so svidníckym evidenčným číslom vyhasol po čelnej zrážke s linkovým autobusom s prešovským číslom na štátnej ceste č. 77 pri odbočke na obec Jedlinka medzi Bardejovom a Svidníkom. V autobuse, ktorý premával na trati Bardejov - Snina, sa nikto nezranil.

12. mája 2008 - Dva ľudské životy si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo na štátnej ceste v obci Krčava v Sobraneckom okrese. Štyridsaťpäťročný vodič osobného motorového vozidla VAZ z Michaloviec nedal pri vychádzaní z parkoviska v uvedenej obci prednosť po hlavnej ceste idúcemu ukrajinskému autobusu s 51-ročným vodičom. Na mieste nešťastia zahynul vodič osobného vozidla spolu so 69-ročným spolujazdcom z Krčavy.

20. februára 2009 - Smrteľná dopravná nehoda sa stala v Púchove, v miestnej časti Hoštiná. V smere z Hoštinej do Púchova na ceste III. triedy v miernej pravotočivej zákrute 35-ročný vodič auta zn. Mitsubishi Lancer pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. Prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s linkovým autobusom. Vodič osobného auta na mieste zraneniam podľahol.

24. marca 2009 – Približne 500 m pred obcou Hybe v smere do Liptovského Hrádku zahynul mladý muž, vodič osobného motorového vozidla z okresu Poprad. Automobil dostal šmyk na kašovitej vrstve snehu, nekontrolovane sa otočil a narazil do protiidúceho linkového autobusu.

23. júla 2009 – Štyri ľudské životy si vyžiadala dopravná nehoda osobného auta a autobusu, ktorá sa stala na Prešovskej ulici v Hanušovciach nad Topľou. Vodič jazdil na osobnom auta zn. VW Polo po ceste 1. triedy v smere od Vranova nad Topľou na Prešov. Na priamom úseku cesty pred jedným z rodinných domov prešiel do ľavej polovice vozovky v smere svojej jazdy, kde sa zrazil s oproti idúcim autobusom s českým evidenčným číslom, ktorý riadil 48-ročný vodič. Na mieste zrážky zahynuli tri osoby, ktoré sa viezli v osobnom aute, vodiča auta previezli záchranári do prešovskej nemocnice, kde neskôr ťažkým zraneniam podľahol.

22. októbra 2009 - Osobné auto Škoda Oktavia a linkový autobus sa čelne zrazili medzi Trnavou a obcou Hrnčiarovce. Náraz si na mieste vyžiadal život 29-ročného vodiča Škody a 30-ročného spolujazdca, ktorý sedel za ním. Ďalší spolujazdec utrpel pri kolízii stredne ťažké poranenia. Všetci traja muži boli zo Senca, auto išlo v smere z Trnavy do Hrnčiaroviec.

V prípade nedeľňajšej tragickej nehody v tuneli Branisko začala polícia trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!