Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2021 20:52 | Šport | Hokej

Bondra rozsekol veľkú drámu: Zvolen dva kroky od titulu

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v piatok v druhom súboji finále Kaufland play off Tipos extraligy na domácom ľade nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a v sérii vedú už 2:0 na zápasy.

Séria sa presúva do Popradu, tretí duel je na programe v pondelok 3. mája o 18.00 h.


Hrdinom večera bol Radovan Bondra, ktorý na konci prvej tretiny strelil prvý gól Zvolena a v 6. minúte predĺženia svojím druhým presným zásahom v zápase rozhodol o triumfe domáceho tímu. HKM dokázal otočiť skóre z 0:2 i 2:3, dôležitý gól na 3:3 zaznamenal v 56. minúte Patrik Marcinek.


HKM Zvolen – HK Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 20. R. Bondra (Stupka, Hraško), 22. Ivan (Nuutinen, McPherson), 56. Marcinek (Kotvan), 66. R. Bondra – 3. Bjalončík (Matej Paločko), 6. Matej Paločko, 33. Mashinter (P. Svitana). Rozhodovali: D. Konc st., Tvrdoň – Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše 42. McPherson 5 min + DKZ za seknutie – 27. Ulrych 5 min + DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny: 27. Zvolen bez Puliša - 12. Poprad bez Skokana, 300 divákov.


Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Jedlička – Kolenič, Tibenský, Marcinek – od 42. min Gubančok
Poprad: Hamerlík – Drgoň, Višnevskij, D. Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Marek Hudec, Kramár – P. Svitana, Skokan, Bjalončík – Matúš Paločko, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – od 27. min Jevoš

 



Popradčania nastúpili bez zraneného Haščáka, ktorý to skúšal na rozkorčuľovaní, ale nebol zdravotne v poriadku. Prvú šancu v zápase mal Zvolen, po chybe Brejčáka unikol McPherson po ľavej strane, no na Hamerlíka, ktorý nahradil Vošvrdu, nevyzrel. Skóre otvoril v 3. minúte Bjalončík, ten v prvom útoku zastúpil práve Haščáka. Po výbornej práci Mateja Paločka mal pred sebou prázdnu bránku a z kruhu na buly sa nemýlil. Hostia potom nevyužili presilovku a na jej konci dokonca mohli pykať. Bondra zblízka sa už radoval z gólu, no brankár Popradu v poslednej chvíli puk dokázal vyraziť. A bolo to kľúčové, pretože v šiestej minúte chybu Hraška v medzikruží dokonale využil Matej Paločko, obišiel obrancu HKM a Rahmovi nedal šancu – 0:2. A mohlo byť i 0:3, v polovici prvej tretiny totiž Mashinter orazítkoval žŕdku. V 12. minúte pohrozili domáci po teči Kelemena a dorážke Bondru. Na opačnej strane odišiel z ľadu zranený Skokan a Svitana z dvoch metrov nepokoril zvolenského brankára. Skóre sa zmenilo až 59 sekúnd pred prestávkou, Stupka vystrelil spomedzi kruhov, Hamerlík puk neudržal, čo si všimol Bondra a stihol do neho hokejkou strčiť – 1:2.


Hokejistom spod Pustého hradu vyšiel aj nástup do prostredného dejstva. V 22. minúte vystrelil Ivan z ľavého kruhu a tečovaný puk skončil pod hornou žŕdkou – 2:2. Poprad mohol ísť do opätovného vedenia v presilovke, po rýchlom prechode do útoku sa nepresadil pred bránkou Preisinger a recept na Rahma o pár sekúnd neskôr nenašiel ani Drgoň. V 27. minúte faulovaný Puliš našiel pri pravej žŕdke voľného McPhersona, ktorý nepokoril Hamerlíka. Kapitán Zvolena sa však zranil a tiež musel v zápase skončiť. Podobne dopadol i hosťujúci Ulrych, ktorý za zákrok na Puliša dostal trest päť minút plus do konca stretnutia. V dlhej početnej výhode však domáci zásadne nehrozili, Podtatranci veľmi dobre bránili a už v hre piatich proti piatim išli do vedenia. Po chybe Kotvana na útočnej modrej čiare sa dostal do úniku Mashinter a poradil si s Rahmom – 2:3. "Bryndziari" sa potom snažili vyrovnať, v presilovke dvakrát neuspel Bondra a pred prestávkou Hamerlík nepustil za seba ani sklepnutý puk od Viedenského a ustál i dorážku McPhersona.


Na začiatku tretej tretiny išiel predčasne pod sprchy za seknutie práve McPherson. Päťminútovú presilovku Poprad tiež nevyužil, ale mal v nej tri vyložené šance. Livingston zakončil tesne vedľa odkrytej bránky, pohotového Taviho vychytal Rahm a zoči–voči pred ním sa nedokázal presadiť ani Zagrapan. Zvolenčania pohrozili až v 51. minúte po chybnej rozohrávke súpera, voľný Kelemen z medzikružia neprekonal Hamerlíka. Pokoril ho až Marcinek o päť minút neskôr, keď účinne tečoval strelu Kotvana spoza kruhu a vyrovnal na 3:3. Vo Zvolene sa tak predlžovalo a v extra čase najprv Livingston poriadne zamestnal brankára HKM, keď si obkorčuľoval jeho bránku a následne sa dobre natlačil pred ňu. Po ňom mal veľkú šancu i spoluhráč Mashinter, sám pred Rahmom neuspel. A tak prišiel trest. V 66. minúte sa k odrazenému puku dostal Bondra, mal veľa priestoru pred bránkou a rozhodol o triumfe HKM – 4:3.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?
(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
SNS vymenovalo nového nominanta na post ministra životného prostredia. Je ním Tomáš Taraba
Huliak o probléme so šelmami: V zásahovom tíme nebol nik, kto by bol kvalifikovaný na odstrel medveďa
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Cyklista podľa polície zrazil dievčatko a odišiel.
VIDEO Cyklista v centre Trnavy zrazil dievčatko: Šokujúce, čo spravil potom! Spoznávate ho?
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili
Nové SND
Električka pred SND: Divadlo nesúhlasí, ministerstvo kultúry žiada garancie
Muži zákona zadržali gang, ktorý vybavoval pobyty pre príslušníkov tretích krajín.
Polícia zadržala gang na Slovensku: Ako je možné, že im TOTO tak dlho prechádzalo?