Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2021 17:33 | Správy | Zahraničné správy

Novinka v Česku! Supermarkety predávajú antigénové samotesty: Koľko stojí jeden?

Reťazec Albert v Česku vo štvrtok začal privážať antigénne testy k samovyšetreniu do hypermarketov a spustil ich predaj.

V nasledujúcom týždni testy zaradí aj do ponuky supermarketov. V hypermarketoch Globus budú testy dostupné od piatku. Spoločnosť Billa začne predaj autotestových sád v sobotu. Siete, ktoré už testy ponúkajú, sledujú vysoký dopyt. Veľkoobchod Makro ich za týždeň predal 23.000 a plánuje rozšírenie ponuky o testy zo slín. Veľký záujem hlási aj Kaufland, ktorý od štvrtka ponúka rodinné balenie testov, predaj ďalšieho typu chystá na budúci týždeň.

Vyplýva to z ankety ČTK medzi obchodníkmi. Albert podľa svojho hovorcu Jiřího Marečka v hypermarketoch ponúkne testy s odberom z prednej časti nosa v balení po piatich kusoch za 495 korún. Cena jedného testu tak je 99 korún (3,78 eur). V supermarketoch budú budúci týždeň k dostaniu balenia po dvoch kusoch, dodal Mareček. Globus bude tiež predávať testy s odberom z nosa, k dispozícii bude mať od piatka balenie po 20 kusoch.

"Ďalej máme v pláne v poslednom týždni marca ponúknuť antigénne testovacie kolekcie po jednom kuse aj v balení po desiatich kusoch pre diagnostiku vírusu zo slín," povedala hovorkyňa Globusu Lutfia Volfová. Billa do sortimentu od soboty zaradí test Singclean IVD Covid-19 IgG / IgM. Jeden bude predávať za 119,90 koruny (4,58 eur) uviedla hovorkyňa spoločnosti Dana Bratánková.

 

Veľkoobchod Makro spustil predaj testov s odberom z nosa minulý týždeň. Flowflex SARS-CoV-2 Antigén Rapid Test ponúka v balení po 25 kusoch za 2899 korún (110,82 eur). Hoci je o testy enormný záujem, výpadky neregistruje. Objednaný má ďalšie sady, dodávku očakáva v piatok a pondelok. "Podľa zákazníckych skupín vidíme, že 20 percent predajov náleží gastronómii, 15 percent tradičnému maloobchodu a zvyšok pripadá na drobné podniky," povedala hovorkyňa METRO Cash & Carry ČR Romana Nýdrle.

Kaufland od minulého týždňa predáva rovnaký typ testov ako Makro, jeden za 149,90 koruny. Novo odo dneška zaradil do ponuky aj balenie po 25 kusoch, budúci týždeň sortiment rozšíri o testy s detekciou koronavírusu zo slín. Zároveň zrušil limit nákupu jedného balenia na zákazníka, povedala hovorkyňa spoločnosti Renata Maierl. Penny Market má od pondelka v ponuke tzv. lízatkové testy za 249 korún. Hneď prvý deň podľa svojho hovorcu Tomáša Kubíka o ne zaznamenal veľký záujem, v ďalších dňoch ešte rástol.

"Testov máme dostatok," povedal Kubík. Okrem potravinárskych reťazcov sú testy dostupné aj v drogériách, má ich napríklad sieť Rossmann. "Ich dostupnosť sa môže v najbližších dňoch meniť podľa možností na strane dodávateľov. Priemerná cena testov je 229 korún," uviedla hovorkyňa spoločnosti Olga Stanley. Dm drogerie bude mať testy s odberom z prednej časti nosa dostupné v nasledujúcich 14 dňoch v predajniach i e-shopu.

Predávať sa bude balenie po dvoch kusoch, povedal hovorca firmy Jiří Peroutka. Na test, ktorý je na zozname schválených výnimiek ministerstva zdravotníctva, si budú môcť živnostníci a firmy nárokovať príspevok 60 korún zo zdravotného poistenia. Dotáciu budú môcť čerpať maximálne na štyri testy na zamestnanca alebo samostatne zárobkovo činnú osobu (SZČO) mesačne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Fico vychválil naše členstvo v Únii do nebies: V tomto bode však nastala zmena
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky