Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok. Spríjemnite si chvíle so svojou polovičkou sladkým pokušením, ktoré rozihrá vaše chuťové poháriky.
Otvoriť galériu
Katarína Brychtová
Zdroj: instagram
Katka je známa nielen svojimi moderátorskými a dabingovými, ale aj kulinárskymi počinmi. Pripravila recept na skvelý čokoládový koláčik, ktorý je jednoduchý a poteší každého.
Orechovo-čokoládová torta
Suroviny:
korpus:
- 300 g pomletých vlašských orechov
- 3 PL kakaa
- 14 vajec
- 300 g práškového cukru
krém:
- 300 g práškového cukru
- 1/2 šálky instantnej kávy
- 300 g zmäknutého masla + maslo na vymastenie formy
- 80 g kakaa
na ozdobenie: šľahačka, ovocie, orechy alebo čokoláda
Postup:
- Rúru predhrejeme na 190 °C a formu dobre vymastíme.
- Vo veľkej mise zmiešame orechy, kakao a cukor. V druhej veľkej nádobe vyšľaháme sneh zo 14 bielkov.
- Do orechovej zmesi najprv primiešame žĺtka, potom po lyžiciach jemne zapracúvame sneh.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 45 min. Korpus necháme vychladnúť, zatiaľ pripravíme krém.
- Uvaríme silnú instantnú kávu, prelejeme ju do misky a primiešame cukor. Necháme vychladnúť.
- Medzitým v mise zmiešame zmäknuté, no nie rozpustené maslo s kakaom. Do masy pomaly pridávame kávu. Vznikne dobre rozotierateľný krém.
- Vychladnutý korpus opatrne vodorovne prerežeme, na spodnú polovicu natrieme časť krému a prikryjeme ho druhou časťou korpusu.
- Tortu zvrchu aj po obvode rovnomerne ponatierame zvyšným krémom, uhladíme ho nožom a môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, orechami či malinami. Podávame so šľahačkou.