Andrea je známa z relácie Masterchef, kde dostala príležitosť prezentovať svoje kulinárske umenie. Jej odporúčanie je plné lásky, sladkosti a delikátnej chute už napohľad.
Malinový brownie s krémom z ruby čokolády
Suroviny:
- 300 g horkej čokolády (min. 52 %)
- 80 g masla
- 120 g mrazených malín
- štipka soli
- 70 g trstinového cukru
- 4 celé vajcia
- 30 g bezlepkovej múky (napr. kokosovej)
- 20 g kakaa
na krém: 240 ml smotany na šľahanie, 170 g ruby čokolády (príp. 200 g bielej čokolády)
Postup:
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom.
- Medzitým vyšľaháme dopenista vajíčka s cukrom a štipkou soli.
- Postupne do vajíčkovej zmesi pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, premiešame a pridáme múku zmiešanú s kakaom.
- Nakoniec pridáme mrazené maliny a všetko spolu dôkladne premiešame.
- Vylejeme do formy vystlanej papierom na a pečieme 15 - 20 min. pri teplote 160 ºC. Koláčik musí byť vláčny, nie suchý.
Krém si môžeme (ale nemusíme) pripraviť aj deň vopred nasledovne:
- V hrnčeku privedieme do varu smotanu na šľahanie s nalámanou čokoládou. Odstavíme, necháme vychladnúť a umiestnime na noc do chladničky, prípadne na pár hodín do mrazničky.
- Potom vyšľaháme do pevného krému a pomocou cukrárskeho vrecka robíme pusinky na hotový vychladnutý brownie.
- Ozdobíme čerstvými malinami, bylinkami či čokoládovými dekoráciami.