Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2021 09:59 | Správy | Domáce správy
Foto

Pri celoplošnom skríningu nechala vláda samosprávy v štichu: Mestá i obce musia improvizovať!

Improvizujú, kde sa dá! Vláda predĺžila lock­down do 7. februára.

Otvoriť galériu

V meste pod Urpínom sa osvedčili tzv. časenky. Ľudia sa môžu objednať online v dvojminútových intervaloch a nebudú musieť preto stáť v dlhých radoch a počkajú si len na výsledok. „Forma rezervačného systému sa nám osvedčila. Vo štvrtok dopoludnia bolo zaregistrovaných v systéme približne 23-tisíc obyvateľov. Naša kapacita je nastavená na 33-tisíc. Keď sa k tomuto číslu budeme blížiť, sme pripravení kapacitu aj rozšíriť, aby sa mohol otestovať každý záujemca,“ uviedol primátor Ján Nosko s tým, že je otvorený aj pre okolité obce, ktorým sa nepodarilo zriadiť MOM. V meste sa bude testovať na 19 MOM, pričom spolu pôjde o 55 odberových miest. „Počet je dostatočný, takže sa dá povedať, že sme na víkend pripravení. Máme aj dostatočný počet testov,“ vysvetlil Nosko a doplnil, že mesto bude vydávať vlastné potvrdenie.

 

Otvoriť galériu
Myjava
Zdroj: anc

Ťažké srdce na vládu má primátor Myjavy Pavel Halabrín (59), pretože ešte vo štvrtok nemal takmer nič pripravené na testovanie. „Nepáčia sa mi vyjadrenia, ako sa vláda chváli tým, že oni zvládli testovanie. Veď keby nebolo ochotných primátorov i starostov, ktorí si všetko berú na vlastnú zodpovednoť, všetko musia zabezpečiť, tak sotva by sa mohli pochváliť,“ hnevá sa Halabrín a pokračuje: „Doteraz nám neprišli testy a ani certifikáty. Testy máme sľúbené a verím, že nám prídu, a certifikáty sme si najskôr vyrobili, no teraz nám originálne robí okresný úrad. Takže ani tie nedostaneme z ministerstva,“ uzavrel primátor Myjavy s tým, že cez víkend budú mať 7 odberných miest.

 

Otvoriť galériu

Viaceré mestá a obce Trenčianskeho kraja hlásia, že mnohí Slováci nedostanú modrý certifikát, ale obyčajný papier s pečiatkou obce a podpisom starostu. Prednosta Okresného úraduv Považskej Bystrici Andrej Torda hovorí, že informáciu o tom, že certifikáty nebudú distribuované s testami, sa dozvedeli v stredu.

„Mesto aj obce v našom okrese sme pripravili na úlohu, aby na počet testov, ktorý im pridelíme, pripravili adekvátny počet potvrdení o vykonaní testu,“ konštatuje Torda s tým, že toto potvrdenie bude musieť byť akceptované aj kontrolnými orgánmi. Rovnaký problém s neexistujúcimi certifikátmi majú aj v Trenčianskych Tepliciach, kde včera zamestnankyňa úradu musela opečiatkovať takmer 3 000 certifikátov vytlačených v tlačiarni. Aj tu ich vyrobili na základe vzoru zverejneného na stránke ministerstva zdravotníctva.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, kil, mim, ver, lut, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život