Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2020 19:28 | Šport | Futbal

DAC uspeli v gólovej prestrelke s Michalovcami, Slovan rozhodol už v úvode

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotnom zápase 10. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 4:2.

Domáci dvakrát dotiahli náskok hostí, ale na gól kapitána DAC Zsolta Kalmára z jedenástky už nezareagovali.

 

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:4 (0:1)

Góly: 50. Trusa, 64. Pino Soler - 15. Divkovič, 55. Friede, 83. Kalmár (z 11 m), 90.+3 A. Fábry. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Popovic, Markovič - Nije, Friede, Beskorovajnij, bez divákov

Michalovce: Markovič - M. Kolesár, Spoljarič, Pino Soler, Vaško, Popovic (76. Mendez) - Neofytidis, Žofčák, Ivanov (84. Kountouriotis) - Trusa, Tandir

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Malý, Beskorovajnij, Müller - Njie (69. Nicolaescu), Friede (90.+1 Sommer), Kalmár - Balič, Divkovič (84. Fábry), Ramirez

 

Zápas mal pomalší rozbeh a prvá štvrťhodina nepriniesla veľa futbalovej krásy. V 15. minúte si hosťujúci Divkovič poradil v súboji s Ivanovom a prestrelil domáceho brnakára Markoviča. Hráči Dunajskej Stredy boli na koni a do konca prvého polčasu mali hru pod kontrolou. Nič na tom nezmenila ani 23. minúta, keď sa za ich obranu dostal Trusa a krížnou strelou z ostrého uhla trafil iba bočnú sieť. Náskok DAC mohol krátko nato poistiť Ramirez, ale jeho pokus zastavila žrď bránky domácich.

Domáci vstúpili do druhého polčasu s viditeľnou snahou o vyrovnanie. V 50. minúte ešte Tandir neuspel, ale o päť minút Jedlička vyrazil jeho strelu pred Trusu, ktorý využil zmätok v obrane hostí - 1:1. Nerozhodný stav však vydržal iba päť minút, pretože v 55. minúte Neofytidis nevzal loptu Friedeovi, ktorý zbízka prekonal Markoviča - 1:2. V 61. minúte nebezpečne hlavičkoval Trusa po centri Žofčáka, ale brankár hostí si poradil. O tri minúty však kapituloval, keď Žofčák pohotovo odcentroval do šestnástky a prekvapenú defenzívu hostí potrestal hlavičkujúci Pino Soler - 2:2. Pekný futbalový moment priniesla 69. minúta, v ktorej sa domáci brankár Markovič prezentoval efektným zákrokom po priamom kope Kalmára. V 82. minúte nechala obrana domácich priveľa priestoru Divkovičovi, nedovolene ho zastavil brankár Markovič a Kalmár z nariadenej jedenástky upravil na 2:3 z pohľadu domácich. Tí sa snažili o vyrovnanie, sľubnú príležitosť mali v nadstavenom čase pri priamom kope. Z neho sa však do šance nedostali, v následnom protiútoku sa Fábry presadil cez Neofytidisa a stanovil výsledok.


Slovan rozhodol už v prvom polčase

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotnom domácom zápase 10. kola Fortuna ligy nad Sereďou 3:0. O triumfe rozhodli už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Žan Medved a dvakrát Rafael Ratao. "Belsaí" neprehrali v lige siedmykrát za sebou, dosiahli štvrtý trojbodový zápis v sérii. Sereď nevyhrala v piatom stretnutí za sebou.
      
ŠK Slovan Bratislava - ŠKF Sereď 3:0 (3:0)
Góly: 11. a 34. Ratao, 1. Medved. ŽK: Abena, Medved - Šumský, Jureškin, Tatranský, rozhodovali: Očenáš - Tomčík, Jánošík
Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Abena, De Marco - Nono, Holman (90.+1 Obžolt) - Čavrič (69. Daniel), Weiss (69. Rabiu), Ratao (82. Henty) - Medved (82. Lovat)
Sereď: Yakubu - Morong (90.+1 Mehič), Ba, Čelikovič, Hučko - Potoma (82. Mečiar), Šumský - Iván, Bušnja (82. Bae), Jureškin (46. Slaninka) - Jarovič (46. Tatranský)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Slávne posedenie v kaviarni pri štrúdli
Foto
V EÚ sme vďaka spojeniu rivalov pri káve a štrúdli! Koľko miliárd získalo Slovensko za 20 rokov členstva?
Donald Trump.
Šokujúce tvrdenia: Stráca Trump KONTROLU nad vlastným telom? Odborník hovorí o vážnej diagnóze
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
V tomto úseku na D2 rátajte s obmedzením: Bude prejazdný len jeden jazdný pruh
Close op of the steering wheel and shatterd windshield of a wrecked vehicle.  Cross processing.
Čierna štatistika zo Žilinského kraja: Smutné, koľko ľudí zomrelo na cestách tento rok
nemocnica Trenčín
Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového šéfa: Na post bol jediný uchádzač
Military combat drone UAV
Dramatická noc: Rusi tvrdia, že zostrelili 6 ukrajinských dronov
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Váš Tip
V Banskej Bystrici vytvoria raj pre seniorov: Čo ich čaká v novom oddychovom priestore?
(ilustračné foto)
Robotníci našli 30 rokov ZAKOPANÉ ľudské telo: Ako je možné, že sa TOTO utajilo?!
Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných