Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2020 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Zuzana Sabolová zo šou Moja mama chodila s architektom: Z toho, čo jej spravil s bytom, budete žasnúť

Špecialistka z jojkárskej kuchárskej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja Zuzana Sabolová (42) žije v jednej z najkrajších častí Bratislavy.

Jej byt, nachádzajúci sa v staršom dome neďaleko Horského parku, je síce neveľký, no zato architektonicky veľmi zaujímavo vymyslený.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Tak napríklad, keď otvoríte vchodové dvere, máte pred sebou rovno spálňu. „Nevchádza sa rovno do spálne, je to trošku predelené,“ bráni sa Zuzana s úsmevom. „Je to taký otvorený, vzdušný priestor a keďže ja som otvorený človek, takto sa mi to páči. A najmä keď spím, hlavu mám za rohom a vchodové dvere nevidím,“ uzavrie túto debatu spokojne.

Úložisko pod spálňou

Zaujímavé je aj to, že spálňa, do ktorej vidíte nielen z predsiene, ale aj z centrálneho priestoru kuchyne spojenej s obývačkou, sa nachádza na vyvýšenom pódiu. Môže za to Zuzanin niekdajší priateľ – architekt. „Keď mi ukázal, ako by tento byt rád prerobil, povedala som si, že toto nechcem. On mi však tvrdil, že mu musím dôverovať na 200 percent, a bude to krásne,“ spomína.

 

Dôverovala a dnes je veľmi spokojná. Vyvýšené pódium jej hrá do kariet aj preto, že byt má len niečo málo cez 57 metrov štvorcových a slúži ako úložný priestor. „Keď odtlačím tento stolík na kolieskach, viem sa dostať dolu, kde mám lyže, snowboardy a všeličo iné,“ predvádza. „Potom tu mám ešte šatník, kde mám všetky zvyšné veci, a aj z neho sa viem dostať pod pódium.“

Spálňa, respektíve otvorený priestor slúžiaci na spanie, má aj ďalšie dve zvláštnosti – žiarivo ružový koberec a matrac miesto postele. Vysvetlenie sme najskôr dostali ku kobercu. „Keď sa večer rozsvieti táto lampa, ktorá je položená na zemi, celá izba je naraz ružová. Je to veľmi príjemné,“ pochvaľuje si Zuzana a rovnako spokojná je s posteľou, z ktorej sa nedá spadnúť. I keď... „V mojom veku je už trochu problém ráno, keď treba vstať. Musím sa dať na štyri, trochu predýchať, a potom sa postaviť. Uvidím, dokedy mi to bude vyhovovať, možno si budem musieť kúpiť ozajstnú posteľ,“ zasmeje sa.

Buddha a Afganka

Keď po schodoch zostupujeme zo spálne do kuchyne, narazíme na hlavu Buddhu. „Dostala som ju od kamaráta, aby som sa v živote trochu upokojila. A ja som si pod ňu dala váhu a povedala som si, že keď neukáže dobré číslo, Buddha ma vyladí a ja si následne poviem, že to je stále dobré a môžem jesť. Je to také moje buddhistické zátišie,“ prehodí veselo a ukáže na zarámovanú fotografiu, s ktorou má svojský vzťah. „Je na nej afganské dievča. Niekedy sa na mňa pozerá takým vyčítavým pohľadom, že si hovorím, že ju dám dolu. Inokedy mám zase pocit, že so mnou súcití. V podstate sa máme rady“

Mimochodom, práve spomínané schody – konkrétne dva – sú Zuzaniným obľúbeným miestom. „Je to taká akurátna šírka, zvyknem si tu sadnúť, oprieť sa o stenu a takto pracujem na počítači,“ vysvetlí.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Narcis Liptáková, Nový Čas, der

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Donald Trump.
Šokujúce tvrdenia: Stráca Trump KONTROLU nad vlastným telom? Odborník hovorí o vážnej diagnóze
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
V tomto úseku na D2 rátajte s obmedzením: Bude prejazdný len jeden jazdný pruh
Close op of the steering wheel and shatterd windshield of a wrecked vehicle.  Cross processing.
Čierna štatistika zo Žilinského kraja: Smutné, koľko ľudí zomrelo na cestách tento rok
nemocnica Trenčín
Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového šéfa: Na post bol jediný uchádzač
Military combat drone UAV
Dramatická noc: Rusi tvrdia, že zostrelili 6 ukrajinských dronov
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Váš Tip
V Banskej Bystrici vytvoria raj pre seniorov: Čo ich čaká v novom oddychovom priestore?
(ilustračné foto)
Robotníci našli 30 rokov ZAKOPANÉ ľudské telo: Ako je možné, že sa TOTO utajilo?!
Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia