Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2020 08:00 | Šport | Futbal
Foto

Futbalové kluby riešia dilemu s obmedzením počtu ľudí v hľadisku na 500: Kto sa dostane k lístkom?

Pusťte ľudí na futbal! Kluby riešia pred zajtrajším reštartom Fortuna ligy dilemu, s akou sa ešte nestretli.

Otázkou je, komu a akým spôsobom predať vstupenku na zápas. Na základe rozhodnutia hlavného hygienika môže byť totiž v júni na štadióne iba 500 ľudí. Vrátane hráčov, členov realizačných tímov, rozhodcov, podávačov lôpt, funkcionárov, zástupcov sponzorov či médií.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
O to nižší bude počet fanúšikov na tribúnach. Kluby už majú zrátané, koľko vstupeniek dajú do predaja. Bojujú však s nepoznanou skutočnosťou, komu ich ponúknuť a pritom nevyvolať u ostatných pocit diskriminácie. Na Tehelnom poli môže počas zápasu Slovan – Ružomberok v rámci kvóty sedieť 285 ľudí. „Nebude žiadna aukcia, žreb či výber spomedzi fanúšikov. Je nám ľúto, ale z dôvodu obmedzenej kapacity nepôjdu žiadne vstupenky do predaja,“ odkázali belasí. Lístky si rozdelia partneri klubu, majitelia skyboxov, legendy Slovana. Pre majiteľov štandardných permanentiek však pripravili kompenzácie.

Odškodniť permanentkárov sa chystá aj Dunajská Streda. Na duel proti Michalovciam uprednostní práve ich držiteľov. „Ponúkneme im 150 vstupeniek, pričom šťastlivci budú po registrácii určení náhodným žrebom. Zvyšné miesta v obmedzenom počte rozdelíme medzi majiteľov skyboxov a VIP,“ informoval hovorca DAC Krisztián Nagy.

Aj Zlaté Moravce mrzí, že zajtrajšie derby s Nitrou v skupine o záchranu neuvidí viac ako 200 fanúšikov. Toľko vstupeniek s jednotnou cenou 6 eur išlo do predpredaja. Lístky sa dajú kúpiť len na čerpacej stanici. „Toto miesto sme zvolili preto, aby sme predišli zhromažďovaniu sa veľkého počtu ľudí pred stretnutím pri pokladnici,“ vysvetlil generálny manažér klubu Marek Ondrejka. Vstup na štadión je povolený len s rúškom na tvári.

V susednom Česku môže byť do 22. júna na tribúnach iba 300 ľudí. Po dlhej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu bol hlad fanúšikov po futbale veľký. Plzenčania a sparťania sledujú súboje v autokinách. Pri každom domácom zápase Bohemiansu Praha obliehajú štadión desiatky priaznivcov a využívajú všetky možnosti, ako vidieť svojich miláčikov na ihrisku. Stoja na rebríkoch, kapotách áut, nie­ktorí si zaplatili miesto na vysokozdvižnej plošine, ktorej prenájom stál v prepočte 260 eur.

 

Takto sa kluby vysporiadajú s distribúciou vstupeniek

SLOVAN: Žiadna aukcia

Klub odmieta aukciu či žrebovanie. Deaktivoval všetky druhy permanentiek. Pristúpi ku kompenzácii za 5 domácich ligových zápasov pôvodného modelu nadstavby. Od júla dá na zápasy s Michalovcami a Trnavou do predaja niekoľko stoviek vstupeniek s jednotnou cenou najmä pre majiteľov permanentiek.

ŽILINA: Kto chce, príde

Druhý tím tabuľky ráta s podporou divákov. Napriek tomu, že sa majiteľ klubu zbavil koncom marca 17 hráčov a poslal ho do likvidácie. Klub navyše zatiaľ nedostal licenciu pre účinkovanie v ďalšej sezóne. Šošoni dohrajú ligu väčšinou s dorastencami, šláger proti Trnave môžu sledovať dve stovky ľudí.

D. STREDA: Budú žrebovať

DAC ponúkne na zajtrajší zápas s Michalovcami 150 vstupeniek pre držiteľov štandardných permanentiek. Po registrácii vyžrebuje 75 výhercov a každý dostane dva lístky. Zvyšné miesta v obmedzenom počte rozdelí klub medzi majiteľov skyboxov a VIP.

TRENČÍN: 100 lístkov online

AS má prechodný domov v Žiline. Do voľného predaja na každý domáci zápas mužstva ponúkne klub 100 vstupeniek. Budú sa dať kúpiť iba v sieti Ticketportal, pokladnice štadióna ostanú zatvorené. Na Východnej majú vyhradený priestor permanentkári i osoby VIP.

ZL. MORAVCE: Predaj len na pumpe

Derby s Nitrou bude môcť sledovať na štadióne 200 fanúšikov. Lístky za 6 eur si môžu kúpiť iba na benzínovej pumpe. Sú dostupné do vypredania. Držitelia permanentiek majú vstup zabezpečený. Ak by bolo ich miesto obsadené, musia si presadnúť. Vstup na štadión je povolený len s rúškom.

SENICA: Permanentkári zadarmo

Záhoráci dajú do predaja 200 vstupeniek v cene 4 a 6 eur. Držitelia zakúpených permanentiek na túto sezónu si môžu uplatniť bezplatný vstup na tento duel. Na sobotňajší zápas proti Seredi sa ale nedajú uplatniť permanentky, ktoré klub poskytol jednotlivým hráčom akadémie a ich rodičom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Miroslav Bukov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, Peter Cehlárik, tréner Craig Ramsay a Martin Faško-Rudáš.
Foto
Bude pokračovať na lavičke Slovenska? Tréner Ramsay prehovoril o svojej budúcnosti!
Odborným garantom bol tento rok Štátny veterinárny a potravinový ústav, Veterinárny a potravinový ústav v Bratislave.
Slovenská pivná korunka 2024 pozná svojich víťazov: Do degustačnej súťaže sa zapojil najvyšší počet pivovarov!
Ilustračné foto
Kardiológ odhalil tajný recept: Toto je najlepšie ovocie pre zdravé srdce!
Český prezident Petr Pavel.
Strach o Petra Pavla: Český prezident havaroval na motorke
Andrej Danko (SNS)
Danko sa kontroverzne ozýva už aj u našich susedov: Zúčastnil sa na demonštrácií?! TOTO želá občanom!
Business crime
Čo sa to v Rusku deje? Zadržali už piateho vysokopostaveného vojenského činiteľa
Juraj Slafkovský sa sťažoval v Ostrave na matrace. Vyspal sa v Prahe lepšie?
Foto
Slafkovský nechal emóciám voľný priebeh: Nie som na nikoho nas*atý, ale...
(ilustračné foto)
Špecialista vysvetľuje: 6 znakov, ktoré odhalia KLAMÁRA! Túto OTÁZKU skúste na partnera
Torrential rain causing flood.
POVODEŇ na Gemeri: Niekoľko obcí zaliala VODA! Zasahovať museli hasiči
Varovanie pred búrkami
Počasie na Slovensku nikoho neteší: Celá krajina je v zajatí búrok! SHMÚ vydáva výstrahu
Ilustračné foto
Predpovede na tento rok vzbudzujú veľké obavy: Čakajú nás extrémy a veľké škody!
Ilustračné foto
Mediálni giganti na Slovensku: Kto kraľuje u nás v rebríčku obľúbenosti? Nový prieskum hovorí jasne!