Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2020 07:45 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Záchranárom zdvihol tlak nečakaný príkaz: Toto majú urobiť v rámci technického nácviku? Vedenie reaguje

Práca zdravotníckych záchranárov je náročná a stresujúca. Ich hlavným pracoviskom je sanitka, ktorej technický stav má byť čo najspoľahlivejší. Na šokujúci príkaz vedenia pre posádky záchranných vozidiel neštátneho zdravotníckeho zariadenia nás upozornili samotní zamestnanci.

 

Stanovisko zdravotníckeho zariadenia

Dňa 4.5.2020 bol technickým oddelením zaslaný email na stanice záchrannej zdravotnej služby poskytovateľa LSE s „prosbou“ výmeny kolies. Následne sa ozvalo niekoľko staníc, že aj napriek edukácií nie sú technicky zruční, a preto im bol doporučený najbližší pneuservis. To samozrejme aj využili a prevažná väčšina si kolesá vymenila v pneuservisoch. Pre túto formu výmeny kolies sme sa rozhodli hneď z niekoľkých dôvodov. Záchranári v pozícií vodiča sú pri prijatí do zamestnania riadne preškolení a preskúšaní z obsahu technického minima, a teda vedia presné postupy, kde sa nachádza zdvihák, kľúč na kolesá, vedia, kde sa tento zdvihák ukladá pri zdvíhaní vozidla a sú takisto poučení o bezpečnostných opatreniach a používaní pomôcok pre zabezpečenie vlastnej bezpečnosti.

Na všetkých staniciach záchrannej zdravotnej služby sú nové ambulancie, a teda aj nové pneumatiky. Tie boli hneď pri zakúpení ambulancie vymenené aj s diskami za zimné kolesá, a teda majú najazdené cca 10 km. Tieto letné pneumatiky boli na niekoľko staníc dopravené vo výbornom technickom stave, vyvážené a skontrolované.

Poskytovateľ urgentnej starostlivosti LSE totiž disponuje novým prístrojom na prezúvanie a vyvažovanie pneumatík, technickým vozidlom a školeným tímom. Vyváženie kolies na ambulanciách je úkon, ktorý je potrebné vykonať pri každej výmene kolesa či už s diskom alebo výmene pneumatiky na ten istý disk, no a v prípade poskytovateľa urgentnej starostlivosti LSE to vykonáva tím riadne zaškolených technických pracovníkov.

Ako prevádzkovateľ s najväčším počtom staníc záchrannej zdravotnej služby dodržiavame legislatívu a ustanovenia zákonov SR, súvisiace s bezpečnosťou našich posádok, ktorou je aj Zákon MDaV o prevádzke vozidiel v cestnej premávke 106/2018 Z.z. a jeho vykonávacia Vyhláška MDaV 134/2018, kde sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Zákon ukladá prevádzkovateľovi udržiavať vozidlo v riadnom technickom stave podľa pokynov na obsluhu a údržbu vydaných výrobcom. Je nám známe, že v teréne sa záchranári stretnú s rôznymi situáciami a musia si poradiť aj s defektom a následnou výmenou kolesa. Ako sa anonymne vyjadrili, ide o jedno koleso a mimoriadnu situáciu, kde následne po dokončení výjazdu môžu v servise koleso skontrolovať.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?
Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
Vo veku 68 rokov zomrel Ján Uličiansky.
Foto
Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť: Zomrel spisovateľ Ján Uličiansky († 68)
(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor